Dodaj do ulubionych

biurko dla 2 latka pomocy

10.12.12, 23:38
Poszukuję małego biurka/stolika dla synka. Ma on być do malowania, rysowania itp. Znalazłam coś takiego na allegro( allegro.pl/duze-biurko-delux-z-tablica-dwustronna-najtaniej-i2862315191.html ) tylko wymiary chyba trochę malutkie. I teraz nie wiem co mam zrobić kupić czy nie? Może miał ktoś styczność z tym produktem bądź kupił coś podobnego i może polecić. Będę wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • batutka Re: biurko dla 2 latka pomocy 10.12.12, 23:42
      A musi być biurko? Nie możesz mu kupić zwykłego stoliczka dla dzieci?
      W ikei na przykład tego mnóstwo.
      • lenka1311 Re: biurko dla 2 latka pomocy 10.12.12, 23:55
        Nie chcę zwykłego stoliczka. W tym atutem sa dla mnie przegródki na kredki, mazaki, farby itp.. Oszczędza to trochę miejsca i bałaganusmile i mały ma wszystko pod ręka
        • batutka Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 01:00
          Ale ten stolik z linku za mały według mnie. Samego blatu za mało. Dziecko musi się rozłożyć z papierami, na łokcie musi być również miejsce, a w tym stoliczku jest tego za mało.
        • biala-kawa Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 06:58
          moja dwulatka z pojemników to akurat wywala wszystko, więc argument o porządku to kwestia posiadanego w domu egzemplarza wink
          my mamy zwykły drewniany stolik z blatem pomalowanym farbą tablicową (mimo to kredę chwilowo skonfiskowałam bo ją "struga" o klocki i wszędzie biało) wink
          ja bym kupiła stolik ze sklejki i kilka np sklejkowych pojemniczków jeśli ci tak na nich zależy i to jakoś połączyła w całość.
    • ola33333 Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 07:16
      ten plastikowy z linka nie wydaje sie byc stabilny, my mamy drewniany z ikei i sobie chwalimy, corka ma prawie 6 lat i nadal pasuje.
      • foxanka Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 09:15
        Wybacz, ale jest to platikowy badziew
        -Stołeczek bez oparcia
        -Brak blatu roboczego
        -Plastikowe tacki z boku zaraz Ci się wyłamią
        Piszę opierając się na doświadczeniu sąsiadki u której to cudo wytrzymało 2 miesiące
        Dziewczyny mądrze radzą, za 139zł kupisz ładny stolik i krzesełko i pojemniczki i jeszcze Ci na dobrą kawkę i ciacho zostanie wink
    • fasol-inka Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 09:06
      moim zdaniem bez sensu to biurko, nie wygląda za stabilnie plus na krótko wystarczy, za chwilę będziesz szukać normalnego
      na kredki wszelakie możesz zwykły przybornik kupić
      ale to tylko moje zdanie smile
      • bbuziaczekk Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 09:11
        Nie kupilabym tego czegos co pokazalas.
        Malutkie i starczy na krotko.

My mamy stolik i krzeselka Mammuta z Ikei.

I bez cudowania. Dziecku wystarczy zwykly stolik i krzeselko.
        A na kredki itp mozesz kupic taki zamykany pojemnik plastikowy w Ikei z przegrodkami.
    • tijgertje Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 09:27
      Nie kupilabym tego. Rozpadnie sie, zanim sie obejrzysz.Kup solidny, drewniany stolik, a na kredki u nas doskonale sie sprawdzil maly pojemnok na sztucce z Ikei, tez drewniany. Ma 2 przegrodki, wiec mlody ma w jednej kredki, w drugiej pisaki, latwo sprzatnac, latwo cokolwiek znalezc i dzieki uchwytowi rownie latwo przeniesc. Przez pare lat nawet taki pojemnik mu do szkoly dawalam, bo dzieci na kredki mialy zasuwane piorniki, w ktorych on niczego znalezc nie mogl. Kazdy mial swoj osobisty stolik wiec i taki pokemnik sprawdzil sie rewelacyjnie.
    • camel_3d podloge polecam.. 11.12.12, 09:31
      dla dwulatka duzo wygodniejsze niz siedzenie przy stole....

a z biurek..to chyba stoliki z ikea..
      • mikams75 Re: podloge polecam.. 11.12.12, 16:49
        ale rysowanie czy lepienie z plasteliny nie jest zbytnio komfortowe na podlodze.

ja tez polecam stoliki z ikei.
    • piegoosek Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 10:04
      tez bym nie kupila takiego czegos.. co potem z tym zrobisz, jak maly wyrosnie? my mielismy akurat Mamuta z Ikea i krzeselka do tego, i taki komplet sprawdzal sie rewelacyjnie! teraz stoi w domku na drzewie - stoliczek zawsze do czegos mozna pozniej uzyc smile nie byl ciezki jesli musialam dzieciakom gdzies go przestawic, latwy do czyszczenia - nie chce sobie nawet wyobrazac czyszczenia tych wszystkich przegrodek.. zawsze mozna dokupic fajne przegrodi, ktore pozniej dziecko wykorzysta nawet jak bedzie sporo starsze! np. te:
      https://www.ikea.com/PIAimages/0107922_PE257733_S3.JPG
    • aga_wer Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 13:25
      stolik:

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40153859/
      krzesło:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40153699/
      Cena podobna a na pewno nie rozleci się po pierwszym użyciu
    • eliszka25 Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 13:34
      a ty wierzysz, ze 2-latek bedzie trzymal przybory ladnie poukladane w tych przegrodkach? big_grin. mamy drewniany stolik z ikei juz jakies 5 lat i jeszcze posluzy mlodszemu. 6-latek tez sie jeszcze przy nim miesci, jak chce. choc i tak najwygodniej im przy naszym duzym stole, jesli biora sie za tworczosc plastyczna. jak juz ktos wyzej napisal, dziecko potrzebuje duuuuuzo miejsca do rysowania, malowania itd., wiec takiego malego plastikowego pierdulka bym w zyciu nie kupila, do tego za takie pieniadze. poza tym u nas te wszystkie tacki i cuda niewidy bylyby raz dwa ulamane. moim zdaniem zdecydowanie nie warto.
    • lenka1311 Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 17:50
      Dziekuję za opinie. Chyba jednak zrezygnuje z tego stolika plastikowego. Broniłam się przed stolikami z Ikei. Chcialam coś dzięcięcego, fajnego z bajerami typu przegródki pojemniki itp.
      • mikams75 Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 19:37
        dziewczyny dobrze radza, wyglada tandetnie, dodatkowo wydaje sie niski, ale nie sprawdzalam wymiarow.
        Dla mnie najwieksza wada byloby czyszczenie tego - te pojemniczki, zakamarki, przegrodki... szczegolnie po ciastolinie, plastelinie, farbkach, kleju, resztek z temperowki... wszedzie nawlazi i bedzie ciezko wymyc.
        Kup zwykly gladki stolik, ktory po tworczosci dzieciecej wytrzesz w pare sekund.
        A pojemniczki itp. na kredki dokup oddzielnie i wowczas po prostu sciagniesz np. na czas malowania zeby sie nie wypackaly farbkami.
        Ten plastikowy stolik jest wg mnie niemozliwy do utrzymania w czystosci.
    • 18lipcowa3 paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 18:32
      zamiast tego
      • lenka1311 Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 19:07
        mamut jeżeli chodzi o stolik jest trochę za duży jak na pokój syna
        • 18lipcowa3 Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 20:03
          lenka1311 napisała:

> mamut jeżeli chodzi o stolik jest trochę za duży jak na pokój syna

przeciez ta kolumbryna co pokazujesz tez nie
          mało toto ustawne jest
          a mamuty maja rozne rozmiary i kształty przeciez
          • lenka1311 Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 21:12
            fakt maja różne rozmiary, kwadratowy ma 77 cm długości a okrągly ma 85cm średnicy jak dla mnie to za duże. Pokój dziecka jest mały raczej te stoliki sa do niego za duże
            • tysidlo Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 21:36
              to kup lacka wink www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80104268/#/80193735
            • eliszka25 Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 21:36
              mamut jest duzy i mi sie osobiscie nie podoba, ale np. te sa mniejsze
              www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40153859/#/60153702
              www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50178411/
              www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
              my mamy krittera, ale sprzed 5 lat. wtedy byly troche inne te stoliki i krzeselka. jestem zadowolona z tego zakupu
            • biala-kawa Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 21:40
              My mamy ten SVALA

Nie jest duży, jest tani, krzesełko da się do kompletu dokupić, trzeba polakierować, ale potem czyszczenie to bajka smile
              • eliszka25 Re: paskudztw ,kup mamuta 11.12.12, 21:57
                i cena tez bardzo ladna smile
    • maesstra Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 23:37
      my mamy ten zestaw:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50178411/
      plus na krzesełka też z ikei takie żabki, kupiliśmy go jak córka miała 2 lata teraz ma 3,5 i nadal korzysta do rysowania czy jedzenia

zalety
      -zestaw jest tani
      - blat stołu nie jest jednolity tylko ma delikatne ranty po bo bokach dzięki czemu kredki nie spadają tak łatwo ze stolika

Wady
      - drewno nie jest niczym zabezpieczone, także przed skręceniem mąż pomalował stół i krzesła lakierem żeby łatwiej było utrzymać czystość mebli i się tak łatwo nie brudziły
      -
      • mysz1978 Re: biurko dla 2 latka pomocy 11.12.12, 23:48
        super ten zestaw drewniany smile
        ja od poczatku bylam anty-mamutowa, choc "paskudztwem" bym go nie nazwala przez wzglad na uczucia osob, ktorym sie podoba uncertain
        Mam zwykly drewniany stolik z dwoma krzeselkami - pdobny do tego z linku maesstry
    • lenka1311 Re: biurko dla 2 latka pomocy 17.12.12, 22:55
      Zaryzykowałam i kupiłam ten stoliksmile okazał się super. Plastik okazał sie ok, nie śmierdzi, wygląda na "trwały"smile gabarytowo mały, nie zagraca mi pokoju. Masę miejsca na kredki, kredki świecowe, pędzelki, krede, mazaki itp. Dziecko ładnie sobie wszystko wkłada, wyjmuję troche rozwala ale jest ok. Siądzie i maluje więc jest ok. Produkt jak najbardziej spełnił moje oczekiwania.
      • mysz1978 Re: biurko dla 2 latka pomocy 17.12.12, 23:05
        no i dobrze - najwazniejsze ze jestescie zadowoleni smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka