Dodaj do ulubionych

3 latka popuszcza w majtki

11.12.12, 17:06
Witam, od dwóch tygodni mam problem z moją córką.
Otóż, córka miała 3 latka gdy w końcu udało mi się oduczyć ją siusiania w pieluchy.
Był to ciężki proces bo moja mała nie dała sobie wytłumaczyć,że to już czas najwyższy korzystać z WC. Latem spróbowałam ponownie, trwało to zaledwie dwa dni i spodobało się . Córka chodzi do przedszkola i przez 4 miesiące było wszystko ok. Sama chodziła do toalety i załatwiała swoje potrzeby. Teraz córka popuszcza i nie robi sobie nic z moich próśb,że ma w porę to robić. W przedszkolu jest ten sam problem co w domu. Byłam z nią u lekarza na badanie moczu i nie ma mowy o bakteriach. Na wszelki wypadek miała zapisany antybiotyk,ale bez poprawy. Gdy pytam ją o to dlaczego tak robi to odpowiada "bo tak". Jest to możliwe,że córka robi mi na złość (zastanawiam się dlaczego) czy jednak są jakieś infekcje?. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: 3 latka popuszcza w majtki 11.12.12, 20:45
      > Na wszelki wypadek miała zapisany antybiotyk,ale bez poprawy.

Zmień lekarza, który przepisuje antybiotyk nie stwierdziwszy zum, po prostu supe, a ematki beznamiętnie ten antybiotyk podają.
      Proponuję raz jeszcze zrobic badanie moczu, ale w innym laboratorium.
      • paliwodaj Re: 3 latka popuszcza w majtki 11.12.12, 22:15
        >Na wszelki wypadek miała zapisany antybiotyk,ale bez poprawy
        jak mozna przepisac antybiotyk na wszelki wypadek i jak mozna byc rodzicem, ktory ten antybiotyk poda dziecku na wszelki wypadek.
        Ktos z obecnych ma jakas teorie na ten temat?
        • zjawa1 Do autorki 11.12.12, 22:35
          Na milosc boska, jak lekarz moze w takiej sytuacji przepisywac asekuracyjnie antybiotyk.
          Podstawa to zbadanie moczu-jedno chyba z najtanszych badan laboratoryjnych!
          Jesli beda bakterie to wtedy ewentualnie dobiera sie do nich idealnie antybiotyk.

I nie sadze, zeby Twoje coreczka robila Ci na zlosc! Tego jestem prawie pewna. Ma jakis problem z nietrzymaniem moczu i trzeba to sprawdzic.
    • camel_3d A pitole.... 11.12.12, 23:00
      Antybiotyk...na co? Jako witamina? Chybe ci learze wakacje od producentow dstaja.

Popuszcza bo najpewnej chce wykorzystac zabawe do kona i nie zday do kibelka dobiec..zabawa jest fajniejsza...
    • anisia89 Re: 3 latka popuszcza w majtki 12.12.12, 11:05
      Przez zwykłą pomyłke napisalam antybiotyk. Zwykla zawiesine zapisal lekarz,a ja zostalam zbluzgana,ze na sile dziecku,moze nawet niepotrzebnie wciskam antybiotyk. Masakra, zaluje,ze tu napisalam bo jestescie tak bezczelni,ze glowa puchnie. Chamstwo jak nie wiem co. Mamuski polki sa takie masdre jak malo kto. Wy mialyscie byc lekarzami chyba!!!
      • ella_nl Re: 3 latka popuszcza w majtki 12.12.12, 11:31
        A jak się ta zawiesina nazywa? Pytam z ciekawości.
        • zjawa1 Re: 3 latka popuszcza w majtki 12.12.12, 20:22
          ella_nl napisała:

> A jak się ta zawiesina nazywa? Pytam z ciekawości.
          No, ja tez jestem ciekawa jak ta zwykla zawiesina nazywa siesmile?

Skoro drazni Cie to forum i ,,matki Polki" to po co tu zadajesz pytania?
          • klubgogo Re: 3 latka popuszcza w majtki 12.12.12, 20:31
            Autorka się zawiesiła tongue_out
            • anisia89 Re: 3 latka popuszcza w majtki 13.12.12, 10:08
              Autorka rozmawiała z mądrymi ludzmi i dzieki temu dziecko juz jest zdrowe. Ludzie jakie wy choroby przy tym wymyslacie! Glowa mala. Pierwszy i ostatni raz pisze na forum. Milego wymyslania,pa
              • ga-ti Re: 3 latka popuszcza w majtki 13.12.12, 10:43
                Się nie obrażaj tylko zdradź co Ci mądrzy ludzie poradzili!
                Pytam, bo mam podobny problem tylko że z prawie 5 latką. Popuszcza w majtki, czasem, bo się zabawi, bo zwleka do ostatniej chwili i nie zdąży. Ale często biegnie i nie może powstrzymać.
                Wyniki moczu ok, usg ok, nic nie boli, nic się nie dzieje. Może jest podziębiona, taka pora roku. Robiłam nasiadówki, podaję syrop z żurawiny. Ale jakoś efekty mizerne, problem powraca.
                Więc jeśli możesz to poradź nam.
        • lofmitender antybiotyk w zawiesinie ;) 15.12.12, 21:28
          jw
          • zjawa1 Re: antybiotyk w zawiesinie ;) 15.12.12, 21:46
            nie ma sensu pytac, bo i tak nie zdradzi ,,rabka tajemnicy" z ta ,,zawiesina"smile
            A szkoda, bo to z cala pewnoscia rozwiklaloby klimat!
    • ulas123 może to być refluks 12.12.12, 11:34
      poproś o skierowanie do urologa dziecięcego - to może być refluks.
      zrób badanie moczu w innym laboratorium, koszt około 10 zł prywatnie.
      może być jeszcze inna opcja - piszesz że dziecko samo chodzi do łazienki itp. może się wyciera niedokładnie po kupie, albo w "zła stronę" czyli od tyłu do przodu i przyciągnęła sobie bakterie z odbytu do pochwy - wtedy może być stan zapalny koło cewki moczowej i mogą nie wyjść bakterie w moczu, a stan zapalny powoduje, że dziecko popuszcza mocz.
      czasem przy tym wychodzą nietypowe wyniki np. nieliczne bakteria, ale brak leukocytów w moczu, albo pasma śluzu /u nas dopiero urolog zobaczył że co jest nie tak, pediatra pozostawił wyniki bez komentarza..../
      czy pediatra obejrzał dziecko w okolicy cewki, czy tylko po wynikach leczy?
      • ulas123 tu poczytaj 12.12.12, 11:38
        forum.gazeta.pl/forum/f,22158,Reflux_moczowy_ZUM_wady.html
    • minerwamcg Re: 3 latka popuszcza w majtki 13.12.12, 13:26
      A to może być psychiczne. Wcale niekoniecznie musi być poprzedzone jakimiś dramatycznymi przeżyciami - po prostu bywa, że tak się objawia dojrzewanie układu nerwowego. U nas lekarka nie stwierdziwszy bakterii w moczu zapisała owszem, ale nie antybiotyk ani tajemniczą "zawiesinę", tylko rumianek do nasiadówek dwa razy dziennie, żeby się coś nie przyplątało od mokrej bielizny. Przeczekaliśmy, przeszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka