betty842
28.12.12, 18:19
Wiem,wiem,wiem-temat był wałkowany milion razy ale przeglądając archiwum nie znalazałam inspiracji.A wiec prezent ma być dla 3-letniej chrześniaczki mojego męża.Chcemy przeznaczyć na niego 100zł lub 50zł (+50zł do koperty). Na pocżątku myslałam,ze kupie taką matę:www.mooby.pl/smily-play-mata-interaktywna-madra-glowka-80726.html (4-letni syn mojej kuzynki taką ma i uważam,że jest bardzo fajna). Ale teściowa ostudziła mój zapał mówiąc ,że mała (chrzesniaczka męża) potrafi liczyć,zna literki i na tę matę jest napewno za mądra.Sama nie wiem.....jak byłam u kuzynki to mojemu 5-latkowi ta mata bardzo sie podobała,ale może dlatego,że pierwszy raz ją na oczy widział?
Wiem,ze najlepiej byłoby zapytać się mamy dziewczynki co jej kupić ALE.....rok temu tak zrobiłam i dopiero miałam problem. Jak mała miała 2 latka to podpytywałam jej mamę co dziewczynka lubi,z czego by się ucieszyła.No i jej mama powiedziała,że mała jest taką typową dziewczynką-lubi się stroić,uwielbia małe torebeczki na ramię i ksiązki ze zdjeciami prawdziwych zwierząt. Oj,ile ja sie nabiegałam za torebeczkami i ksiązkami! Jak na złość torebeczek nigdzie nie spotkałam-jedynie na allegro znalazłam (nie za bardzo mi sie podbała ale trudno-kupiłam taką jaka była). Ksiązki ze zdjeciami prawdziwych zwierząt nigdzie nie znalazłam (nie licząc encyklopedii). No wiec teraz aż sie boję spytać bo obawiam sie,że sie nalatam jak głupia a i tak nie znajde akurat tej konkretnej rzeczy....
W necie polecają jeszcze ciastoline jako prezent dla 3-latki ale akurat tego jej nie kupię! Moj syn miał ciastolinę,uwielbiał ją ale ja sklinałam na czym świat stoi wydłubując resztki ciastoliny z dywanu i zbierając okruchy po podłodze.
No wiec nie mam pojęcia co by jej kupić....Może jakąś stojącą tablice magnetyczną? Moze to być nawet drobiazg (tylko jaki?) żeby mała sie ucieszyła a jej mamie dam kase i kupi małej coś konkretnego.Nie orientuję sie zbytnio co już mała posiada,wiem tylko,że napewno ma kuchnię (rok temu podobno nie wykazywała nią zainteresowania ale może juz sie to zmieniło).
Podpowiedzcie ,mamy 3-letnich dziewczynek czym lubią sie bawić wasze córeczki? Może coś mnie zainspiruje.....