Dodaj do ulubionych

prezent dla 3-latki

28.12.12, 18:19
Wiem,wiem,wiem-temat był wałkowany milion razy ale przeglądając archiwum nie znalazałam inspiracji.A wiec prezent ma być dla 3-letniej chrześniaczki mojego męża.Chcemy przeznaczyć na niego 100zł lub 50zł (+50zł do koperty). Na pocżątku myslałam,ze kupie taką matę:www.mooby.pl/smily-play-mata-interaktywna-madra-glowka-80726.html (4-letni syn mojej kuzynki taką ma i uważam,że jest bardzo fajna). Ale teściowa ostudziła mój zapał mówiąc ,że mała (chrzesniaczka męża) potrafi liczyć,zna literki i na tę matę jest napewno za mądra.Sama nie wiem.....jak byłam u kuzynki to mojemu 5-latkowi ta mata bardzo sie podobała,ale może dlatego,że pierwszy raz ją na oczy widział?
Wiem,ze najlepiej byłoby zapytać się mamy dziewczynki co jej kupić ALE.....rok temu tak zrobiłam i dopiero miałam problem. Jak mała miała 2 latka to podpytywałam jej mamę co dziewczynka lubi,z czego by się ucieszyła.No i jej mama powiedziała,że mała jest taką typową dziewczynką-lubi się stroić,uwielbia małe torebeczki na ramię i ksiązki ze zdjeciami prawdziwych zwierząt. Oj,ile ja sie nabiegałam za torebeczkami i ksiązkami! Jak na złość torebeczek nigdzie nie spotkałam-jedynie na allegro znalazłam (nie za bardzo mi sie podbała ale trudno-kupiłam taką jaka była). Ksiązki ze zdjeciami prawdziwych zwierząt nigdzie nie znalazłam (nie licząc encyklopedii). No wiec teraz aż sie boję spytać bo obawiam sie,że sie nalatam jak głupia a i tak nie znajde akurat tej konkretnej rzeczy....
W necie polecają jeszcze ciastoline jako prezent dla 3-latki ale akurat tego jej nie kupię! Moj syn miał ciastolinę,uwielbiał ją ale ja sklinałam na czym świat stoi wydłubując resztki ciastoliny z dywanu i zbierając okruchy po podłodze.
No wiec nie mam pojęcia co by jej kupić....Może jakąś stojącą tablice magnetyczną? Moze to być nawet drobiazg (tylko jaki?) żeby mała sie ucieszyła a jej mamie dam kase i kupi małej coś konkretnego.Nie orientuję sie zbytnio co już mała posiada,wiem tylko,że napewno ma kuchnię (rok temu podobno nie wykazywała nią zainteresowania ale może juz sie to zmieniło).
Podpowiedzcie ,mamy 3-letnich dziewczynek czym lubią sie bawić wasze córeczki? Może coś mnie zainspiruje.....
Obserwuj wątek
    • joalma Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 18:57
      ja bym za całość kasy kupiła piękny strój na bal przebierańców, koniecznie w ulubionym kolorze, z ładną peruką lub ozdobą na włosy i jakimiś akcesoriami. ewentualnie jakąś perukę do zabawy i masę spineczek. ostatnio odwiedzałam córki kuzynki i one miały różne stroje (indianki, księżniczki, wróżki) i się bawiły w przebieranki, mimo że stroje już na nie troche za małe a dziewczyny w podstawówce wink
      • bbuziaczekk Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 19:04
        Ja bym jednak zapytala mamy dziewczynki.
        A jesli nie to ja bym postawila na jakies gry, ukladanki, puzzle itp edukacyjne rzeczy. Albo np mozaike do ukladania.
        • betty842 Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 19:20
          bbuziaczekk napisała:

> A jesli nie to ja bym postawila na jakies gry, ukladanki, puzzle itp edukacyjne
          > rzeczy. Albo np mozaike do ukladania.

O puzzlach wogole nie pomyślałam a faktycznie jest to dobry pomysł. Oglądałam też tą mozaikę i też fajne-nawet może fajniejsze niż puzzle bo wiecej rzeczy idzie stworzyć. Jakieś inspiracje już mamsmile.Dzięki!
    • maja.london888 Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 20:00
      tablica magnetyczna
      klocki LEGO
      koraliki do nawlekania / układania obrazków
      puzzle
      książki
      u nas hit: allegro.pl/kropka-do-kropki-wykropkowane-obrazki-wawds-i2859708134.html
      płyty DVD z bajkami (jak ogląda)
      domek do kolorowania (jak mają dużo miejsca)
      allegro.pl/duzy-domek-do-kolorwania-xxxl-prezent-na-mikolaja-i2873593547.htmllub
      allegro.pl/kartonowy-domek-do-zabawy-i-kolorowania-bk-krk-i2896250046.html
      • iwona_woz Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 21:55
        Piankolina zamiast ciastoliny, dziecko musi rozwijac sie manualnie. Piankolina jest fajniejsza tez w sprzataniu.
        • betty842 Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 22:13
          iwona_woz napisała:

> Piankolina zamiast ciastoliny, dziecko musi rozwijac sie manualnie. Piankolina
          > jest fajniejsza tez w sprzataniu

Qrcze szkoda,że nie mogę sprawdzić jaka ta piankolina jest....Moj syn uwielbiał ciastolinę ale dla mnie bardzo uciazliwe było sprzątanie jej wiec nie chciałabym tego fundować mamie chrzestniaczki. No ale jeśli piankoline łatwiej sie sprząta to może byłby to fajny prezent. Napewno wezmę piankolinę pod uwagęsmile.
          • ochra Re: prezent dla 3-latki 28.12.12, 22:28
            Nie wiem czy to ciastolina czy piankolina, ale Play Doh dla dzieci w tym wieku jest naprawdę super, w końcu nie kupujesz dla siebie, ani dla mamy, tylko dla dziecka. Moim zdaniem nie ma problemu z odkurzaniem okruszków, wcale się nie lepią za bardzo. Moja trzylatka chętnie bawi się też w sklep, tylko koniecznie musi być wózek na kółkach do wożenia zakupów, porządna kasa i produkty spożywcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka