Dodaj do ulubionych

leczenie corki za granica

26.03.14, 10:38
witam, moze ktos z Was bedzie mial jakis dobry pomysl lub slyszal o miejscu, gdzie mozemy sie zwrocic. Nasza 4 letnia corka jest chora, mieszkamy w Danii, nie mamy konkretnej diagnozy, jedynie dzieciece porazenie mozgowe, spastycznosc, zwapnienia w mozgu i podejrzenie jakiejs choroby genetycznej ale jakiej...tego nie wie nikt. Badali ja pod katem kilku chorob genetycznych ale sa to badania kosztowne i nie wykazaly one ze to akurat te choroby pod katem ktorych ja badali (3 rozne). Dodatkowo robili ogolne badanie genetyczne dot. "odchylen" w jej DNA, ktore tez nie wykazalo nic specjalnego.
Moj szef zadeklarowal sie, ze jesli znajdziemy gdzies za granica miejsce, ktore podejmie sie leczenia i diagnozowania Alicji, on za to zaplaci (wiem, wiem, on jest wspanialy). Teraz moje pytanie-gdzie szukac takiego miejsca, moze slyszalyscie o szpitalach gdzie sa rozni specjalisci zajmujacy sie dziecmi "bez diagnozy" i pomoca w jej stawianiu? Wiem ze na swiecie jest masa takich miejsc ale potrzebuje konkretnych i sprawdzonych.... Bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi....
Obserwuj wątek
    • lucky80 Re: leczenie corki za granica 26.03.14, 10:46
      Hej!
      Coś mi się obiło o uszy, że w Niemczech w Heidelbergu jest klinika, która diagnozuje choroby genetyczne, bo koleżanki córeczka ma najprawdopodobniej rzadką chorobę genetyczną i aby to potwierdzić powiedzieli, żeby tam pojechać albo się z nimi skontaktować.
      Może któraś z emam coś więcej wie?
      zdrowia dla córeczki!
    • tijgertje Re: leczenie corki za granica 26.03.14, 11:12
      Napisz do Emilii:
      www.kochamylaure.pl/
      Laura ma rzadka chorobe genetyczna, ktora diagnozowano w Paryzu (na odleglosc po przeslaniu materialu).
      • maggie231 Re: leczenie corki za granica 26.03.14, 11:14
        dziekuje Wam, juz pisze do nich....
        • boo-boo GOSH UK 26.03.14, 12:50
          www.labs.gosh.nhs.uk/laboratory-services/genetics
          Jeden z najlepszych szpitali dziecięcych w UK.
          • feronique Re: GOSH UK 27.03.14, 18:14
            Potwierdzam - GOSH to podobno jeden z najlepszych specjalistycznych szpitali dziecięcych w Europie.
    • kindddzia Re: leczenie corki za granica 26.03.14, 14:44
      przeczytaj sobie o Filipie Lewinskim, oni diagnoze zdobyli na Ukrainie www.tvn24.pl/wroclaw,44/krol-filip-bedzie-zdrowy-studenci-zbieraja-pieniadze-na-terapie-chlopca,337162.html
      • mamatomika Re: leczenie corki za granica 27.03.14, 21:12
        www.klinikum.uni-heidelberg.de/Ambulanz-fuer-Kinder-mit-neurogenetischen-Erkrankungen-Ataxien-und-Leukodystrophien.101974.0.html
        Poslam strone kliniki w Heidelberg gdzie funkcjonuje Centrum rzadkich chorob genetycznych u dzieci.

Zameldowanie dzieci pod numerem Tel. 00496221/56-4837

lub mailem - spz.kinderklinik@med.uni-heidelberg.de

Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka