Dodaj do ulubionych

Dziecko w wózku

05.09.04, 08:36
Ludzie pomóżcie!!! Moja 4-miesięczna córka nie znosi wózka. Pierwsze miesiące jakoś były znośne- mała spała, teraz każda próba ułożenia małej w wózku to wielka afera... Mała ryczy jakby ją ze skóry obdzierali, próbowałam już wszystkiego, zabawki... grzechotki... nawet fotelik przymocowany do stelaża jej nie pasuje... od miesiąca prawie nigdzie nie wychodze, bo jak już wyjde to albo małą na łapki trzeba wziąść, albo szybka ewakuacja do domu...Moj syn rozpoczął zerówkę więc codziennie trzeba z nim iść a mały krzykacz... wciąż krzyczy... chyba oszaleje... pozdrawiam Kala.
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Dziecko w wózku 05.09.04, 10:43
      Może spróbujcie nosidełka? Czteromiesięczniak już dobrze trzyma głowę, nie ma
      zatem przeszkód.
      Twoja mała nic nie widzi, dlatego prawdopodobnie się denerwuje.
      Pozdrawiam, Aga
      • alpepe Re: Dziecko w wózku 05.09.04, 11:16
        właśnie, ja żałuję, bo w Niemczech są takie długie chusty, w ktore mota się
        dziecko i nosi na plecach albo na brzuchu, gdybym się o niech dowiedziała,
        kiedy moja córcia była malusia, to pewnie bym sobie taką chustę sprowadziła,
        drogie toto, jakieś 40 euro, ale świetne. Albo nosidełko, takie fajne. w końcu
        nie powiedziane, że dziecko musi być w wózeczku smile
        • cubus1 Re: Dziecko w wózku 05.09.04, 13:54
          Nosidełko to dobry pomysł.Wybierz takie które oprocz funkcji noszenia dziecka
          przed sobą przodem lub tyłem ma też funckje zrobienia kołyski.Takie robi np.
          Chicco ten wyższy model.

U nas tez był problem z wózkiem dlatego że maluchowi on nie odpowiadał.Problem
          się rozwiązał gdy kupiłam nowy wózek.Ale nie wiem czy u Ciebie byłoby podobnie.
    • myha33l Re: Dziecko w wózku 05.09.04, 16:13
      Cześć! Moja 6- miesięczna Madzia już dwa miesiące nie siedzi w wózku tylko
      trzeba ją nosić na rączkach. Ja mam juz dość, a co gorsze to wróciłam do pracy
      i nosi ją babcia . Ręce odpadają bo waży 8,5 kg.Ale ja sobie tłumaczę że jak
      zacznie dobrze siedzieć sama to wózek będzie ok! Tylko kiedy to będzie? Fajną
      sprawą jest nosidełko-polecam.Powodzenia i dużo siły!
    • aleksandrynka Re: Dziecko w wózku 05.09.04, 20:36
      cheche, miałam to samo - szok! Pięknie leżał, spał, a tu nagle takie awantury!
      Nie było rady: wózek przede mną (nadzieja: a nuż się uda... No i usypiałam na
      dworze) a maluch w nosidełku. Ale przeszło. Teraz ma 9 mies, od 6 jeździ na
      siedząco, też się musiał przyzwyczaić, ale stopniowo poszło.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka