Dodaj do ulubionych

Nakrecone dziecko

06.03.15, 14:04
Czy wasze dzieci tez są takie nakręcone? Mój 2,5 lateek biega po domu, skacze, gada sobie cos po swojemu, bawi sie w cos wymyślonego,nie bardzo wiem w co bo niewyraźnie mówi i wiele słów musze sie domyślać, a u koleżanki dziecko spokojnie siedzi i maluje, bawi sie lalkami. Hmm fakt 3 miesiące starsze te jej, ale moje to ma chyba ADHD, zaczelam sie zastanawiać czy to normalne.w tym wieku,może powinno być juz dojrzalsze,spokojniejsze,np mowie idziemy na dwór, a ona biega sobie, skacze, liczy plytki na podłodze, w miezzy czasie podbiega nakladamy spodnie,dalej leci na lozko,rzuca sie na poduchę, znowu schidzi na.podloge,skacze,cos tam sobie opowiada i ze 3 razy ja wolam,zero reakcji,aż musze podejść do niej. Czy to normalne, czy dzieci w tym wieku mogą sie tak zachowywać,biegac,skakać,gadać cos sobie do siebie,śpiewać,?
Obserwuj wątek
    • szonik1 Re: Nakrecone dziecko 06.03.15, 15:29
      Mysle ze normalnesmile
    • alpepe Re: Nakrecone dziecko 06.03.15, 15:32
      Dzieci są różne, ty masz takie. Przypatrz się diecie dziecka, może za dużo dajesz jej deserków, danonków i innego gówna wysokoenergetycznego i stąd te wariacje, a może ten typ po prostu tak ma.
      • szonik1 Re: Nakrecone dziecko 06.03.15, 15:37
        Z tym cukrem to prawda, przyznaję, też gdzieś czytałam.
        • mikams75 Re: Nakrecone dziecko 10.03.15, 09:57
          a ja nawet testowalam i to prawda.
          Z tymze jesli dziecko ma taki charakter to po eliminacji cukru nie usiadzie nagle na tylku, bedzie nadal baardzo aktywnie ale nieco latwiejsze do ogarniecia. Nieco, ale dobre i to wink
    • angazetka Re: Nakrecone dziecko 06.03.15, 16:16
      > Czy to normalne, czy dzieci w tym wieku mogą sie tak zachowywać,biegac,skak
      > ać,gadać cos sobie do siebie,śpiewać,?

No skąd, powinno siedzieć jak trusia.
    • giba116 Re: Nakrecone dziecko 06.03.15, 17:20
      Moja corka tez taki ancymon. Ja powtarzam, ze w naszym przypadku to geny ojca. On tez zawsze w goracej wodzie kapany.
    • patrycjachowa Re: Nakrecone dziecko 08.03.15, 17:32
      Dzieki za odpowiedzi, czy wasze dzieci tez się tak bawią ze np biegają po domu,gadają do siebie, cos opowiadają sobie? Może głupie pytanie ale sama nie wiem bo moje dziecko mowi Malo i nawet nie wiem co mowi w.takich zabawach i czasami zastanawiam sie.czy to normalne u dzieci czy może wygląda dziwnie?
      • fizmedka Re: Nakrecone dziecko 08.03.15, 18:40
        Moja troche mlodsza, ale tez biega, gada, skacze, kloci sie itp. Z dnia na dzien mowi bardziej zrozumialesmile
    • klubgogo Re: Nakrecone dziecko 08.03.15, 21:44
      aczelam sie zastanawiać czy to normalne.w tym wieku,może
      > powinno być juz dojrzalsze,spokojniejsze,

w tym wieku? Moja ma skończone 6 a zachowuje się podobnie. Ostatnio sama poprosiła, żeby policzyć do 10, to ona się w tym czasie szybko ubierze, bo inaczej ma tysiąc innych rzeczy do zrobienia.
      • ala_bama1 Re: Nakrecone dziecko 09.03.15, 19:08
        W tym wieku, ma prawo, nie widziałabym w tym nic szczególne niepokojącego, chyba że ta nadruchliwość jest duuuużo bardziej nasilona niż u innych dzieci.
        Też miałam i nadal mam takie dziecko. Z ta różnicą .. że mój syn ma 7 lat i niestety u nas to nie mija (ADHD) Fakt jest mega ruchliwy,mówi jak nakręcony,ma ciągła potrzebe ruchu, ze skupieniem tez bywa rożnie.. ALE
        Ale jest dzieckiem bardzo pogodnym, wesołym, lubianym przez inne dzieci. Nikogo nie krzywdzi, nie jest agresywny, a sprawnością fizyczną przewyższa większość dzieci. Jesteśmy pod stałą opieką poradni, i póki co dajemy radę. Oczywiście nie wszystko jest takie różowe i jest trochę problemów, ale kto ich nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka