kopiko-lol 04.01.16, 20:22 Co bardziej polecacie na kaszel mokry ACC czy Pulneo? Kataru brak, stan podgorączkowy i lekko czerwone gardło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_linka Re: na kaszel mokry 04.01.16, 23:24 Acc, pulneo moze byc dodatkowo, ale podobnie jak polowapediatrow umiarkowanie w nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: na kaszel mokry 05.01.16, 08:04 Nebulizacje, nawilżają drogi oddechowe i pomagają pozbywać się wydzieliny. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko-lol Re: na kaszel mokry 05.01.16, 09:14 Dzieki. Zapomniałam o tym zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: na kaszel mokry 05.01.16, 09:54 Pulneo działa przeciwzapalnie, nie odkrztusza, nie hamuje kaszlu, warto go podawać, żeby zaniechać stanom zapalnym. Na kaszel mokry w celu odkrztuszania podaje się syropy wykrztuśne z bromheksyną, typy flegamina czy mucosolvan. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: na kaszel mokry 11.02.16, 21:10 Nasza pulmonolog poleciła nebu-dose hialuro, zamiast mukosolvanu, rodzinny potwierdził. Pomijamy całkowicie teraz środki wykrztuśne typu acc, flegamina, ambrosol. Odpowiedz Link Zgłoś
czesalenia Re: na kaszel mokry 10.02.16, 12:25 Moim zdaniem syrop pelavo oskrzela się sprawdzi dobrze na kaszel i na gorączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: na kaszel mokry 10.02.16, 14:41 Na mokry kaszel są leki wykrztuśne. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: na kaszel mokry 10.02.16, 22:48 Mokry to chyba od spływającego kataru? Ja nic nie daję, ewent. walczę z katarem nebulizacją. Przy ostatniej większej infekcji podawałam syrop z cebuli i sosny, ale normalnie niczego nie daję na taki typ kaszlu. A, dużo wietrzyć, trzymać w chłodzie, przebywać na powietrzu. Pulneo dałam 2 razy na suchy, brzydki kaszel, i dwa razy pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś