Dodaj do ulubionych

Susiakowe historie

07.01.16, 10:54
Synek podczas snu wkłada rączki do pieluszki i sobie gmerawink Kończy się tym, że siusiak idzie do góry i budzimy się z plamą na prześcieradle i materacuuncertain Niedawno kupiliśmy nowy materac a już mieliśmy 3 takie historie. Czy macie jakiś patent na takie sytuacje? Może istnieją jakieś specjalne prześcieradła. Teraz staramy się zakładać body, żeby nie miał dostępu, ale już niedługo przestanie się w nie mieścić...
Obserwuj wątek
    • gajmal Re: Susiakowe historie 07.01.16, 11:40
      W Ikei można kupić takie ochraniacze na materac. Wkładasz to między materac a prześcieradło i jak zmoczy się to pierzesz, ale materac masz suchy
    • rulsanka Re: Susiakowe historie 07.01.16, 12:11
      Niech śpi w jakimś szczelnym body a najlepiej w pajacu, rampersie. Duże pajace były kiedyś w haemie, duże body też (na pewno dało się kupić rozmiar 98).
      Podkład pod prześcieradło przydaje się przy nocnym odpieluchowaniu, ikeowe są dobre, ale po upraniu bardzo wolno schną.
      • biankao Re: Susiakowe historie 07.01.16, 13:06
        Dzięki za podpowiedzi. Właśnie teraz nosi 98 i już tak powoli wyrasta, ale może jeszcze na nich pociągniemy trochę.
        • ichi51e Re: Susiakowe historie 07.01.16, 15:58
          Są tez kombinezony - nawet na 8latka big_grin
          • jusiakr Re: Susiakowe historie 07.01.16, 19:55
            Nawet dla dorosłych są. big_grin
            • kremka2014 Re: Susiakowe historie 09.01.16, 21:03
              Pajacyki też mozna jeszcze w tym rozmiarze kupić
    • koala0405 Re: Susiakowe historie 07.01.16, 13:05
      ja kupiłam w promocji jeden większy ochraniacz na materac /90x200 cm/ pocięłam go na 4 kawałki i kładę w miejscu gdzie syn śpi na prześcieradło. Ochraniacz jest bardzo delikatny i mięciutki .
      • biankao Re: Susiakowe historie 07.01.16, 13:07
        koala, a gdzie kupiłaś?
        • panizalewska Re: Susiakowe historie 07.01.16, 14:33
          W IKEA są dobre ochraniacze, takie same też na Alledrogo wink
        • koala0405 Re: Susiakowe historie 08.01.16, 11:32
          kupiłam chyba 10 lat temu w sklepie z materacami firmy selene
    • tatosteron_pl Re: Susiakowe historie 07.01.16, 17:10
      Siusiak do góry idzie nie od gmerania, od gmerania to się ustawia tak, że z pieluchy się 'wylewa'.
      Możesz do spania zakładać mu śpiworek, wtedy nie będzie mógł gmerać.

----
      Podejmij wyzwanie rodzicielskie 2016 tatosteron.pl/10-zadan-dla-rodzica-wyzwanie-rodzicielskie-2016/
    • juuuu7 Re: Susiakowe historie 07.01.16, 19:03
      Masz sporego synkasmile. Moj w tym samym wieku, a spokojnie sie miesci w body rozm 86. Na pewno do rozm 98 sa w h&m, a wiekszw widzialam w ofercie jakiegos polskiego producenta, ale nie moge sobie przypomniec nazwy...
      Na materac polecam taki podklad z ikei.
      • biankao Re: Susiakowe historie 07.01.16, 20:02
        Wszyscy mówią, że spory, ale jest na 90 centylu, więc chyba sporo dzieci jest takich jak on.
        Chcieliśmy juz rezygnowac z body bo łatwiej zakłada się górę piżamy a on z tych niecierpliwych, ale chyba wolę pomęczyć sie z body niż z praniem i plamami na materacu.
        • juuuu7 Re: Susiakowe historie 07.01.16, 20:48
          Tylko 10% jest takich jak on lub wiekszych, wiec niezbyt duzosmile.
          Poki jest pielucha to body dobrze trzyma. Chociaz my na noc zakladamy pajaca na suwak-szybko sie zaklada.
      • koala0405 Re: Susiakowe historie 08.01.16, 11:33
        duże body ma firma Fixoni
    • eowen Re: Susiakowe historie 08.01.16, 13:27
      Wcześniej miałam, przy mniejszym łóżku, ochraniacz z Ikeii, ale niestety, nie uratował kilka razy materacu.
      Teraz, do nowego łóżka, kupiliśmy na allegro pod prześcieradło podkład nieprzemakalny, z membraną, bezpośrednio od producenta. Sprawdza się w 100%.

Na łóżko, tam, gdzie córka śpi, zawsze mam wyłożony rożek. Służy nam jako dodatkowa warstwa, sprawdza się głównie przy karmieniu nocnym, by co chwilę prześcieradła nie zmieniać. Ale też, przy wpadce (córka z wszystkich sił zrzuca z siebie przykrycie w nocy, więc pielucha się przemieszcza), jeśli szybko zareaguję, dzięki temu mam do prania tylko rożek, a nie całe prześcieradło.
    • truscaveczka Re: Susiakowe historie 08.01.16, 17:02
      Trzy? Co ty wiesz o życiu...
      Zeszłoroczne wakacje w pensjonacie stały pod znakiem zapytania, bo dzieciątko wyciągało siura co noc i lało jak straż pożarna wink Pomógł rampers zapinany na plecach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka