kook1 05.11.04, 10:14 Chcialabym rozszerzyc mojej malej diete- czy moglabym jej juz wprowadzic pieczarki?? Czy nie za wczesnie? Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia_i_werka Re: PIECZARKI a 13m dziecko? 05.11.04, 10:24 Uważam,że zdecydowanie za wcześnie i ze spokojnie możesz sobie darowac Pieczarki są ciężko strawne i zupełnie dziecku do szczęścia niepotrzebne) Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1004 Re: PIECZARKI a 13m dziecko? 05.11.04, 11:01 mój syn ma 2l. ale ja jestem przeciwniczka dawania tak malemu dziecku grzybow nawet piczarek Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: PIECZARKI a 13m dziecko? 05.11.04, 11:36 Słyszałam w zeszłym roku w radiu lekarza, który wypowiadał się, że dziecku do 5 roku życia nie wolno jeść żadnych grzybów ze względu na to, że jego wątroba nie jest gotowa na przerobienie toksyn zawartych w grzybach. Wypowiedź lekarza była komentarzem do sytuacji kiedy babcia nakarmiła dziesięciomiesięczne dziecko zupą grzybową i dziecko z zatruciem wątroby trafiło do szpitala. Ja swojemu trzylatkowi nie podaję nawet pieczarek. Lepiej nie ryzykować. Zawze jeszcze zdąży spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
kook1 Re: PIECZARKI a 13m dziecko? 05.11.04, 14:27 Dzieki za rade. Staram sie malej urozmaicic jedzenie, bo wielu rzeczy jeszcze nie moze jesc... Ale macie racje - nie pomyslalam, ze to cieszkostrawne! Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: PIECZARKI a 13m dziecko? 06.11.04, 12:31 13 miesięczniak jest faktycznie za mały na zupę czy sos grzybowy, ale bez przesady malutki kawałeczek na spróbowanie w ramach poznawania świata nie zaszkodzi chyba. Moja córka ma niecałe 3 latka,pieczarki bardzo lubi - od czasu do czasu dostaje makaron z sosem pieczarkowym posypany żóltym serem, który ubóstwia i kawałki "gzibków" wybiera paluszkami, nic się nigdy nie działo.Pieczarka to taki dziwny twór, niby grzyb ale jakiś taki nie całkiem grzybowy. Natomiast NIGDY nie odważyłabym się dać dziecku grzyba stricte, takiego z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś