Dodaj do ulubionych

ranking bajek animowanych

• ekachna Re: ranking bajek animowanych 23.11.04, 11:34
      Mysia, Noddy, Krecik
    • bea_bak1 Re: ranking bajek animowanych 23.11.04, 14:20
      U nas na pierwszym miejscu jest "Miś w dużym niebieskim domu" oglądany na
      kanale Minimini. Uwielbiamy go my - czyli rodzice (za świetny pomysł bajki, za
      preferowanie pozytywnych postaw, brak postaci negatywnych, za świetny polski
      dubbing - dialogi + piosenki), jak i nasza 13miesięczna Madzia.

Pozdrawiam cieplutko,
      Bea
    • pusia03 Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 12:36
      Moje coreczka, Matilda, ma dwa lata. Jej ulubione bajeczki to : 'Bear in the
      big blue house'(Mis w duzym niebieskim domu), Noddy, nowa wersja Winnie the
      Pooh. Mamy w domu kilka DVD z Bolkiem i Lolkiem, i jeszcze jedna bajke po
      polsku 'Trzewiczki'. To niestety wszystko. Bardzo tesknie za polskimi bajami,
      filmami i piosenkami, sa swietna zabawa, no i pomagaja w nauce jezyka.
      Probowala raz firmy wysylkowej i bardzo sie zniechecilam. Czy ktos z panstwa
      moglby i chcialby przeslac kilka filmow w zamian moge zaoferowac cos z
      angielskiej TV lub inne filmy po angielsku, lub po prostu je odkupic. Bylby to
      najmilszy prezent swiateczny. Pozdrawiam z Manchester. Pusia.
    • marlena_w Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 20:50
      Ulubione bajki mojej (prawie) 3-latki Emi to:
      - Bolek i Lolek
      - Reksio
      - Miś Uszatek
      - Kot Filemon (to również moja ulubiona bajka!!!)
      - Krecik

Mała uwielbia również Nodiego i Boba Budowniczego.
    • lucynax Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 22:32
      Ja uważam, że doskonałą bajką przedstawiającą ciepłą,kochającą się rodzinę,
      pełną życiowych mądrości,ukazującą co w życiu jest wartością są MISIOWANKI. Z
      tych samych powodów polecam Franklina. Bajki ciepłe, pełne humoru, mądre.
      Lucyna
      Poza tym Julia lubi jeszcze Krecika,Pszczółkę Maję,Boba budowniczego. Ogólnie
      biorąc spokojne bajki bez śladów przemocy,agresji.
    • ewg Re: ranking bajek animowanych 26.11.04, 22:17
      Mój prawie 5 - latek lubi wiele bajek.
      W tej chwili na topie są: Pszczółka Maja, Pradawny Ląd (kasety), Krecik
      Jednak hitem ostatnich lat była MYSIA, mamy wszytskie odcinki na kasetach - i
      już nieźle są zjeżdżone wink
    • dunhila Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 12:52
      1) Bob Budowniczy
      1) Kubuś Puchatek
      Pozdrawiam serdeczniesmile
      Dun
    • libra.alicja Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 13:26
      Córka ma 3 lata. Dopóki nie skończyła 2 lat nie oglądała wcale telewizji. Od
      roku ogląda bajki raz dziennie, po kolacji, nie dłużej niż 20-30 minut, jest to
      albo wieczorynka na programie 1 albo bajki na życzenie z DVD. Dla nas jest czas
      na wykąpanie młodszej córki.
      Dodam, że wieczorne czytanie i tak się odbywa smile

Ulubione to Miś Uszatek, Reksio, Mysia, Pszczółka Maja.
      My rodzice najbardziej lubimy oglądac Sąsiadów oraz Wilka i zająca.
    • mamastasia Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 19:41
      Mój niemal 2 letni syn kocha Krecika i Kubusia Puchatka (dokładnie film pt
      "Prosiaczek i przyjaciele"), przedtem były Teletubisie i Reksio. Wszytskie
      uważam za dobre, choc niektóre bajki z Krecikiem wg mnie nie są dobre - Staś ich
      nie ogląda. Syn chętnie ogląda też Olinka Okrąglinka i Clliforda. Jednak
      bezsprzecznie króluje Krecik smile
      Pozdrawiam
      Ania
    • trombita Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 21:51
      1/ Jest taka jedna najważniejsza, bez której nie wyobrażam sobie przeżycia złych wieczorów, gdybym mogła postawić jej pomnik przed blokiem, to bym to zrobiła, kupiłam ją jako załącznik do jakieś gazety: "Balonik" (na video)
      to bajka o tym jak Kubuś Puchatek dostał od Krzysia balonik. Rytm tej bajki, muzyka, podłożone głosy (m.in. chyba Jan Kociniak) jest po prostu jedną wielką doskonałością. I nie jest to tylko moja opinia. Żaden inny film z Kubusiem nie dorównał temu jednemu - zawsze zniewala moją córkę, wprowadza w doskonały nastrój, działa nad wyraz uspakajająco i relaksująco na moje dziecko.
      2/ Krecik (za akcję), Reksio (no bo piesek) i Miś Uszatek (chyba za to że czeka jak zaśpiewa na koniec) - zajmują równorzędne miejsca.
      3/ I wielką miłością moja dziewczynka darzy bajkę Jakub-Jakub, Dziewczyny i chłopaki i programy poranne typu "Jedyneczka" (powtarza to co tam widziała)
      4/ Ostatnio podchwyciła bajki do słuchania i tańczenia, czyli "bajki grajki" szczególnie tę o "Czerwonym kapturku" bo dużo muzyki, ale to już nie należy do wymaganej przez redakcję kategorii smile
      Żałuję, że nie widziałam Olinka-Okrąglinka i pojęcia nie mam oczym to, dużo osób napisało, że to dzieci lubią.
      A tak w ogóle, to moje dziecko ogląda z mężem wszysktie animowane filmy, na wszelkich możliwych kanałach, i w preciwieństwie do taty, jej zdarza się częściej wyłączać telewizor, i chce się bawić, tańczyć, lepić, słuchać jak czytamy książki. Jest pod tym względem zdrowsza niż my.

• sowikoj Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 15:36
      BoB BUDOWNICZY - najlepszy od malucha do pierwszoklasisty!
      mama Roberta
    • an_aneczka Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 20:23
      Przedewszystkim Gumisie oraz Kubuś Puchatek i Pszczółka Maja.
    • mkrac Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 21:33
      Z tych bardziej wspolczesnych moja corka lubi "Max i Rubi"
      Natomiast z tych mniej : Krecika, Pszczolke Maje, Zaczarowany olowek
    • iwciad Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 22:35
      Nasz 3,5-letni Kubuś oprócz bogatego zbioru książeczek (systematycznie i z
      wielką przyjemnością czytanych) posiada "swoje" bajki i chyba nie ma dnia bez
      choćby półgodzinnego seansu.
      Bajki którymi nasz synek się zachwyca, ogląda z wypiekami na twarzy i mamy
      wrażenie że nigdy go nie znudzą to:
      - PRZYGODY KUBUSIA PUCHATKA
      - KRECIK I SAMOCHÓD
      - WILK I ZAJĄC
      - MIŚ USZATEK
      - FRANKLIN
      - RUMCAJS
    • rubi21 Re: ranking bajek animowanych 05.12.04, 08:12

Moje dziecko uwielbia: Bob Budowniczy, Barbie jako.... Roszpunka, ...z jeziora
      łabędziego, podjerzewam ze jako księżniczka i zebraczka tez zrobi furorę, poza
      tym Rodzina Pytalskich, Kuba Guzik.
      • magunia10 Re: ranking bajek animowanych 12.12.04, 22:18
        Moj Kubus bardzo lubi Misia Uszatka. Bardzo mnie to cieszy, poniewaz uwazam ta
        bajke za jedna z najlepszych. Lubi takze ogladac Misiowanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka