bea_bak1 Re: ranking bajek animowanych 23.11.04, 14:20 U nas na pierwszym miejscu jest "Miś w dużym niebieskim domu" oglądany na kanale Minimini. Uwielbiamy go my - czyli rodzice (za świetny pomysł bajki, za preferowanie pozytywnych postaw, brak postaci negatywnych, za świetny polski dubbing - dialogi + piosenki), jak i nasza 13miesięczna Madzia. Pozdrawiam cieplutko, Bea Odpowiedz Link Zgłoś
pusia03 Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 12:36 Moje coreczka, Matilda, ma dwa lata. Jej ulubione bajeczki to : 'Bear in the big blue house'(Mis w duzym niebieskim domu), Noddy, nowa wersja Winnie the Pooh. Mamy w domu kilka DVD z Bolkiem i Lolkiem, i jeszcze jedna bajke po polsku 'Trzewiczki'. To niestety wszystko. Bardzo tesknie za polskimi bajami, filmami i piosenkami, sa swietna zabawa, no i pomagaja w nauce jezyka. Probowala raz firmy wysylkowej i bardzo sie zniechecilam. Czy ktos z panstwa moglby i chcialby przeslac kilka filmow w zamian moge zaoferowac cos z angielskiej TV lub inne filmy po angielsku, lub po prostu je odkupic. Bylby to najmilszy prezent swiateczny. Pozdrawiam z Manchester. Pusia. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena_w Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 20:50 Ulubione bajki mojej (prawie) 3-latki Emi to: - Bolek i Lolek - Reksio - Miś Uszatek - Kot Filemon (to również moja ulubiona bajka!!!) - Krecik Mała uwielbia również Nodiego i Boba Budowniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
lucynax Re: ranking bajek animowanych 24.11.04, 22:32 Ja uważam, że doskonałą bajką przedstawiającą ciepłą,kochającą się rodzinę, pełną życiowych mądrości,ukazującą co w życiu jest wartością są MISIOWANKI. Z tych samych powodów polecam Franklina. Bajki ciepłe, pełne humoru, mądre. Lucyna Poza tym Julia lubi jeszcze Krecika,Pszczółkę Maję,Boba budowniczego. Ogólnie biorąc spokojne bajki bez śladów przemocy,agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewg Re: ranking bajek animowanych 26.11.04, 22:17 Mój prawie 5 - latek lubi wiele bajek. W tej chwili na topie są: Pszczółka Maja, Pradawny Ląd (kasety), Krecik Jednak hitem ostatnich lat była MYSIA, mamy wszytskie odcinki na kasetach - i już nieźle są zjeżdżone Odpowiedz Link Zgłoś
dunhila Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 12:52 1) Bob Budowniczy 1) Kubuś Puchatek Pozdrawiam serdecznie Dun Odpowiedz Link Zgłoś
libra.alicja Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 13:26 Córka ma 3 lata. Dopóki nie skończyła 2 lat nie oglądała wcale telewizji. Od roku ogląda bajki raz dziennie, po kolacji, nie dłużej niż 20-30 minut, jest to albo wieczorynka na programie 1 albo bajki na życzenie z DVD. Dla nas jest czas na wykąpanie młodszej córki. Dodam, że wieczorne czytanie i tak się odbywa Ulubione to Miś Uszatek, Reksio, Mysia, Pszczółka Maja. My rodzice najbardziej lubimy oglądac Sąsiadów oraz Wilka i zająca. Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 19:41 Mój niemal 2 letni syn kocha Krecika i Kubusia Puchatka (dokładnie film pt "Prosiaczek i przyjaciele"), przedtem były Teletubisie i Reksio. Wszytskie uważam za dobre, choc niektóre bajki z Krecikiem wg mnie nie są dobre - Staś ich nie ogląda. Syn chętnie ogląda też Olinka Okrąglinka i Clliforda. Jednak bezsprzecznie króluje Krecik Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
trombita Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 21:51 1/ Jest taka jedna najważniejsza, bez której nie wyobrażam sobie przeżycia złych wieczorów, gdybym mogła postawić jej pomnik przed blokiem, to bym to zrobiła, kupiłam ją jako załącznik do jakieś gazety: "Balonik" (na video) to bajka o tym jak Kubuś Puchatek dostał od Krzysia balonik. Rytm tej bajki, muzyka, podłożone głosy (m.in. chyba Jan Kociniak) jest po prostu jedną wielką doskonałością. I nie jest to tylko moja opinia. Żaden inny film z Kubusiem nie dorównał temu jednemu - zawsze zniewala moją córkę, wprowadza w doskonały nastrój, działa nad wyraz uspakajająco i relaksująco na moje dziecko. 2/ Krecik (za akcję), Reksio (no bo piesek) i Miś Uszatek (chyba za to że czeka jak zaśpiewa na koniec) - zajmują równorzędne miejsca. 3/ I wielką miłością moja dziewczynka darzy bajkę Jakub-Jakub, Dziewczyny i chłopaki i programy poranne typu "Jedyneczka" (powtarza to co tam widziała) 4/ Ostatnio podchwyciła bajki do słuchania i tańczenia, czyli "bajki grajki" szczególnie tę o "Czerwonym kapturku" bo dużo muzyki, ale to już nie należy do wymaganej przez redakcję kategorii Żałuję, że nie widziałam Olinka-Okrąglinka i pojęcia nie mam oczym to, dużo osób napisało, że to dzieci lubią. A tak w ogóle, to moje dziecko ogląda z mężem wszysktie animowane filmy, na wszelkich możliwych kanałach, i w preciwieństwie do taty, jej zdarza się częściej wyłączać telewizor, i chce się bawić, tańczyć, lepić, słuchać jak czytamy książki. Jest pod tym względem zdrowsza niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
sowikoj Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 15:36 BoB BUDOWNICZY - najlepszy od malucha do pierwszoklasisty! mama Roberta Odpowiedz Link Zgłoś
an_aneczka Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 20:23 Przedewszystkim Gumisie oraz Kubuś Puchatek i Pszczółka Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
mkrac Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 21:33 Z tych bardziej wspolczesnych moja corka lubi "Max i Rubi" Natomiast z tych mniej : Krecika, Pszczolke Maje, Zaczarowany olowek Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 22:35 Nasz 3,5-letni Kubuś oprócz bogatego zbioru książeczek (systematycznie i z wielką przyjemnością czytanych) posiada "swoje" bajki i chyba nie ma dnia bez choćby półgodzinnego seansu. Bajki którymi nasz synek się zachwyca, ogląda z wypiekami na twarzy i mamy wrażenie że nigdy go nie znudzą to: - PRZYGODY KUBUSIA PUCHATKA - KRECIK I SAMOCHÓD - WILK I ZAJĄC - MIŚ USZATEK - FRANKLIN - RUMCAJS Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: ranking bajek animowanych 05.12.04, 08:12 Moje dziecko uwielbia: Bob Budowniczy, Barbie jako.... Roszpunka, ...z jeziora łabędziego, podjerzewam ze jako księżniczka i zebraczka tez zrobi furorę, poza tym Rodzina Pytalskich, Kuba Guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
magunia10 Re: ranking bajek animowanych 12.12.04, 22:18 Moj Kubus bardzo lubi Misia Uszatka. Bardzo mnie to cieszy, poniewaz uwazam ta bajke za jedna z najlepszych. Lubi takze ogladac Misiowanki. Odpowiedz Link Zgłoś