kam1kam 13.01.05, 00:25 Czy wasze dzieci uwazają was za kobiety atrakcyjne ? czy np. maja pretensje, że żle się ubieracie, lub fyzura nie taka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: mamy nastolatkow 13.01.05, 08:24 Moje dzieci, w dodatku synowie, w ogóle chyba nie uważają mnie za kobietę, dla nich jestem bezpłciowa, albo trzecia płeć - mama. Jako mama jestem na uprzywilejowanej pozycji i nie podlegam ocenie ani krytyce. Oczywiście dotyczy to tylko wyglądu bo już metody wychowawcze bywają podważane. Usprawiedliwia ich to, że są jeszcze małoletni chociaż nie na tyle żeby nie spoglądać na dziewczyny. Muszę jednak przyznać, że nie daję im powodu do takiej krytyki. Nie mam zielonych /czerwonych, niebieskich/ włosów, nie noszę kolczyków w nosie /języku, pępku/ i chociaż lubię orginalny wygląd to nie przesadzam z ekstrawagancją. Ale moja koleżanka o mocno rubensowskich kształtach, lubiąca nosic dekolty do pępka, miała zwróconą uwagę przez syna /14 lat/ żeby sie ubrała bo "jak ty wyglądasz". Wg mnie miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kam1kam Re: mamy nastolatkow 13.01.05, 22:56 Dziekuje za odpowiedz. Ale czy nie sądzisz, że jednak nie miał racji. Przeciez to naprawde sprawa twojej przyjaciółki, no chyba nie obraża swoim wyglądem nikogo? Wydaje się pewnie pociagająca dla męzyczyzn? czy widzisz coś w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: mamy nastolatkow 14.01.05, 10:03 Ja jestem zdania, że jeśli kobieta ma co pokazać, niezależnie od wieku, to może to pokazywać. Mocno skrajny przykład to Tina Turner. Wiekowa ale zgrabna, z ładnym ciałem. Natomiast u mojej koleżanki razi mnie wylewający się z dekoltu biust o wielkości piłki nożej. To jest po prostu nieestetyczne. Ale nie żebym ją od razu potępiała, w koncu to jej sprawa jeśli chce się ośmieszać. Raczej ośmieszać niz pociągać sądząc po uwagach kolegów. Dodam tylko, że koleżanka jest w zaawansowanym wieku balzakowskim i waży chyba ze 120 kg. Dla mnie w wyglądzie powinna być pewna harmonia, można założyć wszystko tylko ogolny wyglad powinien wg mnie jakos współgrac ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś