magda1104 26.02.05, 21:56 Drogie mamy, podpowiedzcie proszę, jak myć głowę 13m dziecku, które ma dużo włosków i wciąga wodę noskiem, kiedy spłukuję glówkę na siedząco. Położenie w wannie powoduje płacz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzz12 Re: Jak myć głowę? 26.02.05, 22:16 w czasie splukiwania woda wlosow (kubeczkiem, lagodniejszy niz prysznic) mozna buzie oslonic np. malutkim recznikiem-myjka. Tlumaczac oczywiscie wszystkie czynnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jak myć głowę? 26.02.05, 23:13 Ja zawsze odchylalam córce głowke do tylu, nic na buzie nie lecialo. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Jak myć głowę? 27.02.05, 14:29 Robimy córeczce taki "daszek" z dłoni nad czołem i woda nie leci na buzię. Położyć też się nie da. Albo można kupić takie kółeczko do zakładania na głowę, są w supermarketach. Jeśli oczywiście dziecko pozwala sobie cokolwiek włożyć na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_sasiedztwa Re: Jak myć głowę? 27.02.05, 14:41 Ja płucze mojej małej główkę kubkiem a ona wyraźnie lubi jak woda leci jej po twarzy!! Parska wtedy jak mały źrebak. Widocznie zamiłowanie do wody ma w genach.Po kąpieli wyciągam wode z uszu za pomocą gumowej gruchy. Odpowiedz Link Zgłoś