Dodaj do ulubionych

łatwy plan Zaklinaczki

04.04.05, 13:32
czy ktoś z Was może mi opisać na czym polega łatwy plan zaklinaczki, czytam
czytam i niezbyt wiem co mam robić, czy to ja mam sobie wymiślić godziny snu
aktywności i jedzenia?
Obserwuj wątek
    • paulina1982 Re: łatwy plan Zaklinaczki 04.04.05, 20:02
      Ciekawi mnie jakie jest twoje dziecko.Wiek,czy czasto placze ,czy tez wrecz
      przeciwnie -postaram sie pomoc
    • paulina1982 Re: łatwy plan Zaklinaczki 04.04.05, 20:23
      Każde dziecko ma swoj rytm.
      Powiem jak jest u mnie.
      Mam 12 tygodniowa coreczke i tez zaczelam uzywac latwego planu ''zaklinaczki''
      A wiec musze sie pochwalic ze moja cora od osmego tygodnia przesypia cala noc.
      Moja mama mowi ze mam szczescie do dzieci. Moj starszy syn tez szybko zacza
      przesypiac cala noc.Latwy plan poczawszy od rana wyglada mniej wiecej tak-
      przebieranie pieluchy,karmienie,przewaznie zasypia jeszcze na trzy cztery
      godz.Po czym znowu sie budzimy ,przebieramy karmimy nastepuje godzina
      aktywnosci_patrzy sie na wiszace zawawki
      jak tylko zaczyna kwekac jest to dla mnie znak ze jest spiaca <podaje smoka i
      zasypia i znowy sie powtarza>po wieczor jest kapiel po kapieli karmienie po
      karmieniu smok i spanie jeszcze miedzy czasie w ciagu dnia jest dlugi spacerek >
      jesli spokojnie przygladniesz sie swojemu dziecku napewno zobaczysz ten rytm i
      to nie ty go ustalasz ale dzidzi>pamietaj karmienie co 2,5- 3 hno chyba ze baby
      jest glodne,ale staraj sie...ty zadalas jedno pytanie a ja pisze jakbys nie
      wiedziala jak byc matka smile
      • kasia127 Re: łatwy plan Zaklinaczki 06.04.05, 23:23
        a kiedy czas na przytulanie ? to niby ma byc ten wspaniały plan?
    • mzn1 Re: łatwy plan Zaklinaczki 06.04.05, 19:14
      Moj synek np je co 2 godziny czasem co 3 bo jest strasznym glodomorkiem i jest
      naprawde duzy ( ma 4 mies i ok 9 kg). Wlasciwy rytm maly ustalil sam. Fakt jest
      taki, ze np ja karmie go po wstaniu - przewijam, bawi sie i tak mijaja 2 godz i
      znow karmie i idzie spac. Nie umiem wyeliminowac karmienia przed spaniem no ale
      coz.. Za to na nocki nie narzekam - przesypia cale albo z 1 pobudka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka