Dodaj do ulubionych

CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH?

29.04.05, 22:04
Oglądam fotki na forum Zobaczcie ( dzieciaczki są rozkoszne) i widzę że sporo
dzieci biega po domu w rajstopkach i koszulce...Wasze też? Czemu nie w
spodenkach? Powiem szczerze że niefajnie to wygląda...moim zdaniem...
Obserwuj wątek
    • kalina_p Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:08
      Moja nigdy w zyciu jeszcze w rajstopach nie chodzila (raczkowalawink). Tez mi sie
      to nie podoba. Zawsze ma spodnie i skarpetki.
      • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:34
        Widzisz Kalina jak mi się oberwało za ten wątek?
      • jagienkaa Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 19:09
        moj synek NIGDY nie mial rajstop, ja ich nie znosze tez! na szczescie tutaj w
        anglii jest inny klimat.
        • paciorki Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 06.05.05, 16:32
          Jagienko? Czy jesteś tą samą Jagienką, od której 1,5 roku temu kupilam wozek???
          Na pewno! Przeciez nawet imię Twojego synka się zgadza! smile)) Dominik jest
          super, sliczny chlopczyk z niego!smile ...Czy ja pamiętam jeszcze adres do
          Ciebie???
          Pozdrawiam serdecznie!
          Asia z Polą
        • effata Moje w rajstopkach ... i w spodenkach 11.05.05, 14:30
          Jagienkaa, ja od niedawna mieszkam w Anglii i jest mi ciagle straaasznie zimno!
          Ach te wiatry i niedogrzane domy... Wiec moje dzieciaki tez sa opatulone od
          stop do glow. Samych rajstop nie znosze (kojarza mi sie z komunistycznym
          przedszkolem, cha, cha). Jak masz ochote to wpadnij na moje nowe forum:

POLKI W ANGLII

Pozdrawiam
    • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:10
      Czy dziecko zawsze musi fajnie wyglądać? Moja córeczka często biega w samych
      rajstopkach, sama się zresztą tego domaga, widocznie jest jej tak wygodnie.
      • mufka51 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:15
        We własnym domu dziecko ma być swobodne.Jeżeli w domu jest ciepło to nie ma nic
        złego w zakładaniu samych rajstopek.Mój synuś tak właśnie lubił.Potem dorósł i o
        rajtuzkach nie chciał słyszeć.Wolę dziecko tak ubrane niż wystrojone w krępujące
        ruchy modne,obcisłe spodenki.Takie biedactwa też widziałam.
        • lola211 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:19
          Wolę dziecko tak ubrane niż wystrojone w krępując
          > e
          > ruchy modne,obcisłe spodenki.Takie biedactwa też widziałam.

Mozna dziecko ubrac i wygodnie i ladnie- jednoczesnie.To sie wcale nie wyklucza.
          • mufka51 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:29
            lola211 napisała:

> Wolę dziecko tak ubrane niż wystrojone w krępując
            > > e
            > > ruchy modne,obcisłe spodenki.Takie biedactwa też widziałam.
            >
            > Mozna dziecko ubrac i wygodnie i ladnie- jednoczesnie.To sie wcale nie wyklucza
            > .
            Oczywiście ,że można tak ubrać,ale ja widziałam ubrane ładnie(?) ,które nie
            mogło nawet usiąść na podłodze bo spodenki przeszkadzały.
        • kingusi Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 18:56
          Moje dziecko jeszcze nie biega ale body i rajtuzy to hiperwygoda i oprocz tego
          tylko pajace preferujemy.
          • aniamichu101 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 27.05.05, 22:04
            Ja z moją Patrycją preferujemy ten sam zestaw. Poza tym rajstopki np. firmy
            'wola' są śliczne Córeczka całą zimę w nich przebiegała, było jej bynajmniej
            ciepło i wygodnie, a gdy założy się do rajstop przydługą bluzę to nawet może
            wyglądać ślicznie. Pozdrawiam. Ania
            • mamaiwa Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 27.05.05, 22:12
              aniamichu101 napisała:
              było jej bynajmniej
              > ciepło

Oby nie odziedziczyła po tobie braku umiejętnosci językowych! biegajcie po domu
              nawet nago, ale, na miłość boską, wiesz, co znaczy "bynajmniej"? Chciałoby się
              rzecz "ratunku", gdy czytam te pseudoelokwentne wypowiedzi. Litości.
        • bess rajstopkom-tak! 13.05.05, 16:46
          Krzys przez cały sezon jesienno -zimowy raczkował w rajstopkach dlatego, ze tak
          było wygodnie i ciepło. Skarpetki sam sobie zdejmował, albo sie same zsuwały
          przy raczkowaniu, spodenki ściągały się nad kolana i miał w efekcie zimne nóżki.
          Gdy wybieramy sie w gości, synek jest ubrany jak na mężczyznę przystało.
      • hanna26 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:17
        Nasza mała zawsze biega po domu w rajstopkach. (oczywiście, gdy jest zimno).
        Tak jest jej najwygodniej i najcieplej. Ja tez chodze po domu w podkoszulkach,
        dresach i legginsach a wizytowe stroje zostawiam na wyjścia i gości. Nasz dom
        to miejsce, gdzie czujemy się swobodnie.
      • anusiamilusia Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 13:46
        Maja też biega w rajstopkach i nie widzę w tym nic nieestetycznego. Tak jest
        jej wygodniej, skarpetki zaraz ściąga i biega wtedy na bosaka, nie sądzę żeby
        to było dobre, zwłaszcza, że większość podłogi w naszym domu to terakota.
        Uważam że w domu można chodzić na luzie i sama tak robię.
        Rozbawił mnie ten wątek, straszliwy to problem nie ma co.
    • oladl2 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:14
      A ja Ci powiem, że mój synek nie chodził za to w śpioszkach, bo to mnie się z
      kolei nie podoba.
      Pozdrawiamy Ola z Jasiem(23.06.2005r.)
    • olga32 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:15
      Nie widzę w tym nic "niefajnego". Ja zawsze stawiałam na wygodę dziecka więc mój synek w zimie
      zawsze chodził po domu w rajstopach a mało tego również w przedszkolu. W zimie to bardzo
      praktycze, bo pod kombinezon łatwiej założyć rajstopy a i nóżki dziecka są całe osłonięte. Kwestia
      upodobań smile
    • lola211 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:17
      Byl niedawno watek na ten temat, a w zasadzie o ładnym/nieladnym ubieraniu
      dzieci.Wiele mam nie widzi w takim ubiorze nic zdroznego, w wiekszosci -co
      zrozumiale - te, ktorych dzieci chodza w rajtkach i bluzce tylko.
      Mnie sie to bardzo nie podoba i tak dziecka nigdy nie ubieralam, wyglada to po
      prostu komicznie.Co od wygody- wiele dzieci nie cierpi rajtuz, wygodniejsze sa
      getry czy spodenki.Wystarczy samemu zalozyc grube rajtuzy i poczuc te wygode,
      brr.
    • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:18
      Moje dzieci biegają we frakach i w muszkach. I w koszulach Pier Cardę wink
      hehehe wink

A tak swoją drogą - niech każdy wychowuje i ubiera dzieci jak chce.
      Jedni cenią elegancję, inni wygodę.
      Moje dzieci jakoś tak mają, że wolą być ubrane w wygodne ubrania (spodnie wcale
      nie są wygodne - szczegolnie, gdy się ma 3-4 lata i samemu się korzysta z
      toalety wink, sama nie znoszę wprost chodzić w spodniach po domu bo mnie gniotą)

Heh, tak obserwuję forum i stwierdzam, że ta poprawnosc polityczna i narzucanie
      innym swego swiatopogladu i gustu troche za daleko idzie.
      Niedlugo mi delegacja z emamy wink cenzora przy lozku malzenskim postawi... wink
      Jak tak dalej pojdzie, rzecz jasna wink

hehehe wink
      • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:21
        yenna_m napisała:

> Moje dzieci biegają we frakach i w muszkach. I w koszulach Pier Cardę wink
        > hehehe wink
        >
        yenna zapomniałas o lakierkach, jak możesz dzieci puszczać po domu tak
        niekompletnie ubrane???
        • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:23
          a jak będę miala corkę, kupię jej piękne sandałki na szpileczce.
          Oczywiście, jak tylko zacznie chodzic...

hehehe smile

fakt, zapomnialam o lakierkach smile
          wypastowanych na glanc.
          też chodzą po domu. Ma się rozumieć smile
          • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:28
            yenna_m napisała:

> a jak będę miala corkę, kupię jej piękne sandałki na szpileczce.
            > Oczywiście, jak tylko zacznie chodzic...
            >
            > hehehe smile
            > fakt, zapomnialam o lakierkach smile
            > wypastowanych na glanc.
            > też chodzą po domu. Ma się rozumieć smile

...i to jest prawdziwa mama, a nie te bezguścia co zmuszają(!) dzieci do
            chodzenia w obrzydliwych rajstopach sad
            • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:29
              wiesz, bardzo sie staram
              w koncu najmlodszych trzeba uczyć, że nalezy zawsze i wszedzie być trendy

czym skorupka za młodu nasiąknie wszak.... wink
    • anek.anek Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:19
      Fakt, ja też długo miałam opory i uparcie syna przebierałam w spodnie. Ale w
      pewnej chwili dałam sobie spokój, bo ubieranie syna stało się nielada wyczynem,
      a po powrocie z zimowego spaceru nie chciało mi się za nim dodatkowo uganiać. A
      tak wystarczyło zdjąć kombinezon i po sprawiesmile
      W "gościach" jednak pilnuję żeby był w spodniach i skarpetkach, bo to
      faktycznie - w szczególności w przypadku chłopców, niezbyt dobrze wygląda. Ale
      jest wygodnie. I synowi też tak wygodniej.
      • arorat4 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 06.05.05, 13:16
        A mój synek od ka przestałam zakładać mu spiochy biega w rajstopkach,
        oczywiście po domu, ale jak gdzieś idziemy i jest mu za ciepło rozbieramy go do
        rajstopek i body. rajstopki to bardzo wygodna rzecz.
    • nanuk24 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:21
      Jesli dziecku jest wygodnie, to czemu nie?
      Moj syn akurat nie lubi rajstop, ale po domu wystrojony tez nie chodzi. Zakladam
      spodnie dresowe i bluze(jesli jest zimno) koniecznie bez kaptura, bo tylko
      przeszkadza. W lato biega po domu w body.
      • martek40 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:52
        Tak, moja córeczka nosi po domu rajstopy.
        Teraz są przecież takie śliczne dla dziewuszek.
        Do tego jakaś fajna bluza dopasowana kolorystycznie
        i - ja dla mnie - jest OK.
        To po domowemu, nigdy "na wyjście".
        Jest jeden argument przemawiający za takim sposobem
        ubierania - finansowy. Dzieci najwięcej czasu spędzają
        bawiąc się na kolanach, a rajtki są jednak tańsze.
        Osobiście wolę Asię w ładnych rajtuzkach,
        niż w połatanych spodenkach.smile
        Pzdr.
        • lola211 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:05
          No nie wiem.Rajstopy sie przecieraja na palcach, tez sie niszcza.A co do dziur
          na kolanach, to nie zrobily sie córce na zadnych, nigdy.Jej ciuszki sluza
          kolejnym dzieciom, co swiadczy o tym, ze o zadnych dziurach mowy nie ma.Moze
          chlopcy szybciej, bo zasuwaja za samochodami na kolanach, nie wiem.
    • marcelino1 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 22:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=22575766&v=2&s=0
      ja też kiedyś o to zapytałam i zobacz jaki bigos wyszedł smile
    • mamadwojga Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:09
      W rajtuzach, bez rajtuz, jak jest ciepło to w samych gaciach i koszulce,
      czasami przebrane za królewnę w koronie i z czarodziejską różdżką, czasami w
      pelerynie z chusty, czasami w lakierkach Barbie a czasami w kaloszach, często w
      kapciach a najczęściej boso. Generalnie- JAK CHCĄ.
      A rajtuzy są według mnie fajną częścią dziecięcej garderoby i osobiście bardzo
      je lubię u dzieci.
      • juska2 Re:do mamadwojga 29.04.05, 23:25
        Mogłabym się podpisac pod tym co napisałas, a swoją drogą ostatnia rzecza którą
        sie przejmuję to, to w czym moje dzieci chodzą po domu, zwłaszcza,że oboje mają
        bardzo twórcze pomysły...
    • sakada Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:09
      Że też ludzie nie mają większych zmartwień...
      • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:13
        otoz to.

mala dygresja
        ze dwa lata temu - ponad dwa lata - byl taki wątek na edziecku.
        O kaczkach.
        JEdna dziewczyna napisala, żeby dokarmiac kaczki teraz, zimą, bo one są głodne.
        Podniosl się krzyk, bo jak mozna kaczki zimą karmic namoczoną bułką, bo ta
        bułka przecież zamarza kaczom w brzuchach i rozsadza żołądki...
        I o kaczki się jatka zrobiła.

Że też ludzie nie mają większych problemow.
        Temu wątkowi wróże, ze jak jeszcze troche powsi, to może na miano kaczek bis
        zasluzy.
        Kto wie.

Tez wojna i tez o glupoty.
        • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:14
          też wojna byż z tego może smile - rzecz jasna.
          Bo wojny poki co nie ma.
        • sakada Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 29.04.05, 23:24

• yenna_m Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 29.04.05, 23:33
            a gdzie tam
            w koncu ktos wpadl na pomysl, ze kaczki są stalocieplne i im w zloądkach nie
            zamarza
            musze poszukac tego wątku
            o ile da sie go jeszcze znalezc
            • sakada Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 29.04.05, 23:38
              Nie wiem czy się śmiać czy płakać...
              • yenna_m link do kaczek - ku przestrodze ;) 29.04.05, 23:45
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=5380482&v=2&s=0
                tu masz linka smile
                • sakada Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 29.04.05, 23:46
                  Dzięki. Idę poumierać ze śmiechubig_grin
                  • sakada Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 29.04.05, 23:50
                    No i umarłambig_grinDD "Ryzyko uśmiercenia kaczki bułką jest znikome"
                    Dzięki Yennasmile))
                    • yenna_m Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 29.04.05, 23:53
                      sakada, to klasyka tego forum smile
                      fajnie tak powspominac smile
                      jeden z glupszych wątkow smile

heh, lza sie w oku kręci wink
                      • marcelino1 Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 29.04.05, 23:58
                        Dzięki dziewczyny za link do kaczek - jeszcze nigdy się tak na forum nie
                        uśmiałam. To będzie fajny weekend smile
                      • czajkax2 Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 30.04.05, 00:08
                        poczytałam i nie mogę uwierzyć że to prawdasmile)) Boki zrywac. Jednak natura
                        ludzka zawsze wynajdzie coś o co można sie pospierać. Kaczki-hahahhahaha
                        • yenna_m Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 30.04.05, 00:09
                          czajkax2 napisała:

> poczytałam i nie mogę uwierzyć że to prawdasmile)) Boki zrywac. Jednak natura
                          > ludzka zawsze wynajdzie coś o co można sie pospierać. Kaczki-hahahhahaha

rajtuzki, hehehehehe wink
                          • grenta Re: link do kaczek - ku przestrodze ;) 30.04.05, 00:36
                            Kaczki zwaliły mnie z nóg smile))))))))))
                            Z rajstopkami może być podobnie...

a autorce postu proponuję mniej wnikliwie analizować zdjęcia, bo z takich
                            analiz niejedna awantura już była na forum
                • lila1974 Re: yenna_m 30.04.05, 01:51
                  O kurcze ales mnie rozbawila big_grinDDDDDDDDDD
                  Dzikuje!!! Mialam fatalny dzien, ale dzieki Tobie pojde spac w doskonalym
                  humorze.
                  Placze po porostu .....
                  Dziewczyny od kaczek - jestescie swietne!
            • aga_rn Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 29.04.05, 23:45
              yenna_m napisała:

> a gdzie tam
              > w koncu ktos wpadl na pomysl, ze kaczki są stalocieplne i im w zloądkach nie
              > zamarza
              > musze poszukac tego wątku
              > o ile da sie go jeszcze znalezc

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=5380482&v=2&s=0
              wink
              • yenna_m Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:04
                fajnie tak powspominac, Aga, prawda? smile
                • zona_mi Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:09
                  "Masowe zgony kaczek" smile))))))))
                  Bardzo się cieszę, że tu zajrzałam!
                  • margarettka Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:14
                    zona...ja wlasnie tez z tego rechocze smile))
                • aga_rn Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:12
                  Yenna, oj tak, tak wink
                  Niektore forumowe awanturki pamietam jakby sie zdarzyly wczoraj. Czasem z
                  przyjemnoscia buszuje po archiwum, i czytam je jeszcze raz wink
                  smile
                  • yenna_m Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:24
                    też mi sie to zdarza
                    sentyment pozostal

powinnam mikrofalowek poszukac wink
                    • umasumak Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:36
                      yenna_m napisała:

> też mi sie to zdarza
                      > sentyment pozostal
                      >
                      > powinnam mikrofalowek poszukac wink

To dawaj Yenna wink
                      • yenna_m Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:44
                        ale juz nie takie smieszne
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=5408733&v=2&s=0
                        • umasumak Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 00:55
                          yenna_m napisała:

> ale juz nie takie smieszne
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=5408733&v=2&s=0

Dooobre jest wink. Podgrzewać, nie podgrzewać - oto jest pytanie?
                          • yenna_m Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 01:01
                            nie podgrzewac, bo sie nierownomiernie nagrzewa i mozna sie poparzyc wink
                            • sakada Re: Yenna żartujesz z tymi kaczkami:-)))n/t? 30.04.05, 01:06
                              E, tam podgrzewanie! Ważne, że Polaczki mają się trzymać z dala od mojej
                              Ameryki!smile))
                              • umasumak ja jeszcze odnośnie kaczek ;-) 30.04.05, 16:28
                                Otóz śmiem jednak twierdzić, że tamta dyskusja miała jednak głębszy sens, bo
                                rozważała dylemat pt:" być albo nie być " kaczek i ich dobra ogólnie rzecz
                                biorąc wink. Po prostu nie ukręcajmy łbów kaczkom, a raczej tej tematyce wink.
    • umasumak Wolnoć Tomku w swoim domku... 29.04.05, 23:20
      magdalena1811 napisała:

> Oglądam fotki na forum Zobaczcie ( dzieciaczki są rozkoszne) i widzę że sporo
      > dzieci biega po domu w rajstopkach i koszulce...Wasze też? Czemu nie w
      > spodenkach? Powiem szczerze że niefajnie to wygląda...moim zdaniem...

I proponuje zaprzestać narzucania innym swoich własnych upodobań. Pzdr
    • kornelcia75 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:47
      nie no paranoja!hahahahahaha
      mój chodzi w garniturze bo zawsze ktos moze wpasc hahahahahahha
      nie ma jak to sie na noc posmiac smile)))
      • irazone Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:52
        nie biega w rajtuzach.
        poprawnie chyba w rajstopach?
        jeszcze nie chodzi.
        ale co to ma do rzeczy?
        tak samo jak mam prawo chodzić we własnym domu jak mi się podoba-tak i dziecko.
        czy Wam się nie zdarza w dresie i rozwleczonej koszulce siedzieć w domu?
        uczciwie się zastanówcie...
        • umasumak Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 00:39
          irazone napisała:

> nie biega w rajtuzach.
          > poprawnie chyba w rajstopach?
          > jeszcze nie chodzi.
          > ale co to ma do rzeczy?
          > tak samo jak mam prawo chodzić we własnym domu jak mi się podoba-tak i
          dziecko.
          > czy Wam się nie zdarza w dresie i rozwleczonej koszulce siedzieć w domu?
          > uczciwie się zastanówcie...

No co Ty... ja nawet gdy nie planuje wyjścia przebieram się w kracje balowe, a
          do warzywniaka biegam w sukni slubnej... wink
          • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 00:46
            umasumak napisała:
            > No co Ty... ja nawet gdy nie planuje wyjścia przebieram się w kracje balowe,
            a
            > do warzywniaka biegam w sukni slubnej... wink

uma i welon Ci powiewa?
            no suuuuuper po prostu smile
            ja tez chce! ja też!
          • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 00:49
            umasumak napisała:
            No co Ty... ja nawet gdy nie planuje wyjścia przebieram się w kracje balowe, a
            > do warzywniaka biegam w sukni slubnej... wink
            >
            Do warzywniaka to się stroisz, a dzieci to na plażę na boso wyganiasz???
            • umasumak Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 00:50
              grenta napisała:

> umasumak napisała:
              > No co Ty... ja nawet gdy nie planuje wyjścia przebieram się w kracje balowe,
              a
              >
              > > do warzywniaka biegam w sukni slubnej... wink
              > >
              > Do warzywniaka to się stroisz, a dzieci to na plażę na boso wyganiasz???

A bo ze mnie wyrodna matka, każdy to wie wink.
              >
              • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 01:02
                umasumak napisała:
                > A bo ze mnie wyrodna matka, każdy to wie wink.

ale jaka elegancka... wink tongue_out
                • umasumak Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 01:08
                  yenna_m napisała:

> umasumak napisała:
                  > > A bo ze mnie wyrodna matka, każdy to wie wink.
                  >
                  > ale jaka elegancka... wink tongue_out

Bo ja jestem DAMĄ wink
                  • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 01:14
                    z takim argumentem trudno dyskutowac wink
        • nanuk24 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 00:44
          dzieki Ira! Bo wlasnie mi przypomnialas, ze jeszcze w szlafroku siedzesmile
        • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:33
          Boże! Dziewczyno! A coś Ty taka zaczepna? Umiesz czytać? Ja tylko zapytałam!
          Nie napisałam że dzieci nie mają prawa chodzić, czy leżeć, czy biegać, czy
          raczkować w czym chcą! I czy to są rajtki, rajstopy czy rajtuzy to też chyba
          mało ważne...żałuję że rozpoczęłam ten wątek...
    • margarettka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 29.04.05, 23:49
      Troche sie zdziwilam czytajac ten post... bo po prostu dla mnie jest dosc
      oczywiste ze dzieci roznie sa ubierane, tymbardziej w domowych pieleszach do
      szalenstw na podlodze. Zreszta jedne mamy lubia body, inne koszulki, jedne
      lubia spiochy inne ich nienawidza, to tak jak ze wszystkim. Ale do glowy by mi
      nie przyszlo, ze taki slodki maluch zle wyglada w rajstopach. Moj synek glownie
      chodzil w body i wlasnie w rajstopkach, bo tak bylo najwygodniej. A na dwor czy
      inne wyjscie zakladam spodnie. No ale przeciez w domu liczy sie glownie swoboda
      i luz, a nie efekt wizualny (na ktoru i tak kazdy ma wlasne zdanie) tymbardziej
      u takich maluchow.
      To tak troche jakby zobaczyc zdjecie jak ktoras z nas sprzata w domu i napisac
      eeee ale ten dres/getry/ cokolwiek to zle wyglada, ja bym zalozyla
      sukienke wink))) To taka moja opinia smile Pozdrawiam wszystkich
      • edytaon Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 01:05
        Gosia
        zgadzam sie z Toba calkowicie dziwna dyskusja
        edyta
        • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:26
          Rozpoczęłam ten wątek i pozwólcie że go zakończę bo poszedł jak zwykle w złą
          stronę. Wydaje mi sie że siedzicie na tym forum żeby wygłaszać swoje mądrosci i
          nadajecie non stop jedna na drugą. DOBRA, KONIEC, NIE BEDE WIĘCEJ ODWIEDZAłA
          TEGO FORUM A JUZ NAPEWNO NIE ROZPOCZNĘ ŻADNEGO WĄTKU ŻEBY NIE DAWAĆ WAM POWODU
          DO TYCH ZAJADŁYCH DYSKUSJI I UDAWADNIANIA SOBIE I CAŁEMU ŚWIATU KTO TU MA
          RACJĄ. Myślałam że jesteście trochę poważniejsze.....
          • umasumak Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:55
            magdalena1811 napisała:

> Rozpoczęłam ten wątek i pozwólcie że go zakończę bo poszedł jak zwykle w złą
            > stronę.
            *******************************************************************************

Tak to już bywa, gdy przedmiotem powaznych rozważań mają być np rajtuzki.

Wydaje mi sie że siedzicie na tym forum żeby wygłaszać swoje mądrosci i
            >
            > nadajecie non stop jedna na drugą.
            DOBRA, KONIEC, NIE BEDE WIĘCEJ ODWIEDZAłA
            > TEGO FORUM A JUZ NAPEWNO NIE ROZPOCZNĘ ŻADNEGO WĄTKU ŻEBY NIE DAWAĆ WAM
            POWODU
            > DO TYCH ZAJADŁYCH DYSKUSJI I UDAWADNIANIA SOBIE I CAŁEMU ŚWIATU KTO TU MA
            > RACJĄ.
            ******************************************************************************

No co Ty wink. A gdzie tu zajdała dyskusja? troszkę się pośmiałyśmy tylko i to
            za sprawą kaczek wink. Popatrz na to z innej strony - ile dziewczyn dzięki Tobie
            poszło w dobrych humorach spać wink. Nie obrażaj się o to. Pzdrawiam serdecznie.
            • zona_mi Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 12:26
              Hej, Uma!
              Ja nie potrafię, ale może Ty znajdziesz i zamieścisz link do równie przecudnego
              wątku Princessy o leniwych matkach? Tak mi skojarzył...a dyskusja była
              zajadła smile))
              Pozdrawiam
              Zona
              • zona_mi Rozwiązanie: 03.05.05, 21:13
                Rajtuzki po domu TAK - do zdjęcia NIE.
                Dulszczyzna, ale przynajmniej niesmaku nie będą budzić... smile))
          • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:10
            magdalena1811 napisała:

> Rozpoczęłam ten wątek i pozwólcie że go zakończę bo poszedł jak zwykle w złą
            > stronę.
            Przepraszam bardzo, a czego się spodziewałaś, ż wsyscy chórem przyznają Ci
            rację?? Tak tak masz całkowitą słuszność - chodzenie po domu w rajstopkach jest
            co najmniej nie fajne...

>ŻEBY NIE DAWAĆ WAM POWODU
            > DO TYCH ZAJADŁYCH DYSKUSJI I UDAWADNIANIA SOBIE I CAŁEMU ŚWIATU KTO TU MA
            > RACJĄ. Myślałam że jesteście trochę poważniejsze.....

Dziewczyno trochę luzu, ja uwazam, że zrobił się z tego całkiem sympatyczny
            wątek, a ty od razu z powagą wyjeżdżasz - trochę dystansu, a będzie milej.
            Pytam jeszcze raz: czego się spodziewałaś?
            • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:19
              grenta napisała:

> Pytam jeszcze raz: czego się spodziewałaś?
              >
              no jak
              rzetelnej debaty o wyzszosci mam, ktore ubierają dzieci w dresiki
              nad tymi wariatkami pozbawionymi krzty smaku, których to biedne pokrzywdzone
              przez los dzieci chodzą po domu w rasjtopach
              z rzeczowymi argumentami of kors big_grin
              • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:28
                Nie dam się sprowokować.
                Mądrala z Ciebie, nie ma co!
                • grenta Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:42
                  magdalena1811 napisała:

> Nie dam się sprowokować.
                  > Mądrala z Ciebie, nie ma co!
                  >
                  Nie wiem czy to było do mnie czy do mofki, nie chodzi tu o prowokację, chyba
                  wiadomo, że rozpoczynając wątek nalezy się spodziewać różnych wypowiedzi.
                  Ja uwazam wątek za zabawny smile
                  Ty możesz się obrażać, trudno, tylko po co?
    • koleandra Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:20
      Ada biega jak najbardziej w rajstopach do czego dokłada sama sobie jeszcze na
      te rajstopy za wielkie ale ulubione majtki, sukienkę na szelkach na lewą
      stronę, na głowę ręcznik, a na szyję szalik. Czasem zakłada do tego moje kapcie
      i skarpetki koniecznie nie do pary.
      Jakbym ją nie ubrała to ona i tak sie poprzebiera i wygląda jak jakis dziwak
      cały dzień.

Troche mi tylko te rajstopy nie pasuję do chłopca, nie wiem ja będę ubierała
      syna, chyba w spodnie dresowe ale... czas pokaże.
      • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:17
        > Troche mi tylko te rajstopy nie pasuję do chłopca, nie wiem ja będę ubierała
        > syna, chyba w spodnie dresowe ale... czas pokaże.
        mój ma takie z koparą na pupci
        są extra smile))
    • ewulka1111 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 09:23
      a co w tym zlego ze dzieci lataja w rajstopkach, to normalne.
      • kalina_p Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:42
        to zależy. dla mnie nie normalne, nawet nie mam dla niej ani jednych
        rajstopek.Może jak bedzie miała ze 2 latka to uznam,że mi potrzbne? (jej
        potrzbne...). Spodenki dresowe preferujęwink
        • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:47
          Ja też nie mam dla swojego synka ani jednych par rajstop ( a tak na marginesie
          mnie zawsze rajstopy gryzły, nie uważam ich za wygodne...i jeszcze ta obcisła
          gumka w pasie...)CO NIE ZNACZY ŻE WASZE DZIECI NIE MOGĄ CHODZIĆ JAK CHCĄ, A
          RACZEJ JAK CHCECIE WY.
          • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 10:53
            magdalena1811 napisała:

> Ja też nie mam dla swojego synka ani jednych par rajstop ( a tak na
            marginesie
            > mnie zawsze rajstopy gryzły, nie uważam ich za wygodne...i jeszcze ta obcisła
            > gumka w pasie...)

z ciekawosci obejrzałam zdjecia w twojej sygnaturce
            i nie rozumiem zarzutu
            twoje dziecko tez ma gumke w pasie
            natomiast dobre rajstopki są zrobione z bawełny, nie gryzie jak sie domyslasz
            i nie maja bynajmiej zadnej gumki, tylko sciągacz
            co do estetycznych odczuc tyle ich ile ludzi
            dla mnie slodki są pulchniutkie nózki w rajstopkach
            • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:07
              A przepraszam, może mi doradzisz jak ubrać chłopca żeby nie miał gumki w pasie?
              może w sukienkę?
              Może dlatego że nie mam dla niego rajstop to wydaje mi się gumka w nich jest
              uciskająca...
              Dobra, przekonałaś mnie! Dzici w rajtkach wyglądają słodko! Zaraz kupię mojemu
              7 par. Na każddy dzień tygodnia inne. Okej? smile
              • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:17
                magdalena1811 napisała:

> A przepraszam, może mi doradzisz jak ubrać chłopca żeby nie miał gumki w
                pasie?
                mój synek ma całą mase baaaardzo meskich ogrodniczek
                w takim dresikach z gumką dziecko wyglada głupio jak ferdek kiepski

> może w sukienkę?
                ______
                wolna wola

> Może dlatego że nie mam dla niego rajstop to wydaje mi się gumka w nich jest
                > uciskająca...
                wypowiadasz

> Dobra, przekonałaś mnie! Dzici w rajtkach wyglądają słodko! Zaraz kupię
                mojemu
                > 7 par. Na każddy dzień tygodnia inne. Okej? smile
                • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:25
                  Brawo!
                  Nic dodać nic ująć!
                  Błyszczysz dowcipem i inteligencją na tym forum!
                  Moofka na prezydenta!!!!!!!
                  • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:27
                    magdalena1811 napisała:

> Brawo!
                    > Nic dodać nic ująć!
                    > Błyszczysz dowcipem i inteligencją na tym forum!
                    > Moofka na prezydenta!!!!!!!
                    ale jak chcesz to ci swoje zdjecie wysle big_grinDDD
                    z artografem tongue_out
                    • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:32
                      ARTOGRAF???A co to takiego?
                      aaaaaaaaaaaaa, autograf może!?!
                      Może lepiej zadzwonię do Ciebie...
                      Dasz mi przez telefon....
                      • moofka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:36
                        magdalena1811 napisała:

> ARTOGRAF???A co to takiego?
                        > aaaaaaaaaaaaa, autograf może!?!

naprawde????? big_grin

no dobrze madziu
                        juz mi sie znudzilo
                        zycze milej soboty w rajsopach czy bez nich
                        baj
                        • magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:37
                          Masz rację!
                          baj!
                          • justimic Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 11:42
                            moja też biega w rajtuzach, bo jej najwygodniej....
          • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 21:15
            magdalena1811 napisała:
            CO NIE ZNACZY ŻE WASZE DZIECI NIE MOGĄ CHODZIĆ JAK CHCĄ, A
            > RACZEJ JAK CHCECIE WY.

No nie wiem. Ja mam małuych idywidualistów. Próby mediacji zawodzą. Naprawdę
            NIE CHCĘ, żeby moje dziecko chodziło po domu <a href=yenna-
            m.blog.pl/archiwum/index.php?nid=8614047"> tak. </a> Niestety chodzi wink
            • yenna_m Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 21:18
              yenna-m.blog.pl/archiwum/index.php?nid=8614047 dodaje czynny link dla
              leniwych wink
              • moofka yenna tak sie nie robi :))))))))))) 30.04.05, 21:32
                trzeba uprzedzac, ze to dla osób które są odporne na mocne wrazenia big_grinD
                myslałam, ze sie zakrztusze tą swoja czerwoną herbatą
                rajtuzki, pierwsza klasa smile)
                • yenna_m link 2 posty powyzej dla ludzi o mocnych nerwach;) 30.04.05, 21:37
                  dodatki do rajtuzek sam dobrał, hehehe smile
                  • anulka.p Re: link 2 posty powyzej dla ludzi o mocnych nerw 30.04.05, 23:51
                    Dziewczyny, tak się nie robi. No proszę Was. Głupio się tak rechotać, jak cały
                    dom już śpi. Jesteście niemożliwesmile
    • janet3 kocham rajstopki 30.04.05, 12:31
      Kocham dzieciaki w rajstopkach wyglądaja w nich przeuroczo te pulchniutkie
      pupcie nóżyny sama słodycz i nie nie kumam co tu może zle wyglądać.Moja córcia
      nawet jak załozy worek po ziemniakach na głowe wygląda jak aniołsmile))))Jeszcze
      nigdy nie zauważyłam tej uciskającej gumy przy rajstopkach to chyba jakis lewy
      importsmile)))
    • twinmama76 buu, a ja moim dzieciom nie mogę rajuz założyć ;-( 30.04.05, 13:28
      Do biegania po domu znaczy się. Moje dzieci preferują gołe stópki i ściągają
      momentalnie wszystkie kapcie i skarpetki. Gdy raz ubrałam im rajstopki (taka
      sprytna byłam hehe) to szału dostały wink
      Tak więc biegaja w dresikach (czyli wyglądaja jak małe Ferdki Kiepskie - to do
      moofki), i z gołymi stópkami (co z kolei doprowadza do szału moją mamę hehe).
      Aha ostatnio ściagaja też spodenki i biegają w samym body.
      • moofka Re: buu, a ja moim dzieciom nie mogę rajuz założy 30.04.05, 13:34
        twinmama76 napisała:

> Tak więc biegaja w dresikach (czyli wyglądaja jak małe Ferdki Kiepskie - to
        do
        > moofki),
        samodzielny ostatnio tak sie ubrał (nogi w rekawy) i jeszcze piszczał, ze
        spadają, to mu szelkami przypielam, zeby nie spadał
        a dumny był jaki smile)
        ale to ciiii, zeby magdalena nie usłyszała jaki byl nieestetyczny tongue_out

a i tak kiedy jest w domu, to mi sie ciagle na waleta rozbiera
        ma to swoje plusy, jestesmy na etapie edukacji nocniczkowej smile)

• twinmama76 moofka, wiem, że to żart był ;-) 30.04.05, 21:42
          moofka napisała:

> twinmama76 napisała:
          >
          > > Tak więc biegaja w dresikach (czyli wyglądaja jak małe Ferdki Kiepskie -
          > to
          > do
          > > moofki),
          > __________________
          > big_grinDD
          > to zarcik byl, a propos wyzszosci dresika nad rajstopkiem

Może czasami ciężko jarzę, ale tego akurat byłam pewna wink
          Nawet mi się spodobało to określenie smile))))
    • katklos Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 13:47
      Owszem, synek czasem biega w samych rajstopkach. Jest mu bardzo wygodnie, a
      poza tym rajtuzki mają teraz takie śliczne wzorki, ze aż szkoda ukrywac je bez
      przerwy pod spodenkami!smile Nie lubię za to śpiochów i bardzo szybko zaczełam
      ubierać synka w skarpetki i lużne spodenki.
    • mamaoskarka Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 14:24
      moj synek biega po domu w rajtuzkach bo tak mu wygodnie, pierwsze rajstopki
      kupilam mu jak mial 8 miesiecy i zrezygnowalam wtedy ze spiochow, rajtuzki ma
      zawsze dobrane kolorystycznie do bluzeczki i naprawde wyglada bardzo ladnie.
    • kornelcia75 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 14:44
      przeciez teraz sa fajne milutkie rajsopy moze kiedys jak my byłysmy małe były
      elastyczne i z ciasną gumką,ale czas w miejscu nie stoi.Maks ma własnie takie
      bawełniane,bardzo miłe w dotyku są w samochody,mam jasne i ciemniejsze.
      Wiec moja odpowiedz brzmi tak biega(raczkuje) po domu w rajtuzach
    • wegatka do Umy, Moofki i nie tylko ;-)) 30.04.05, 15:50
      Oooo matko, jaki fajny wątek smile)Bardzo żałuję, że dopiero dziś go znalazłam.

Co do tematu - powiem tak - jeśli jakieś dziecko w rajstopkach wygląda
      nieładnie, to zdecydowanie nie powinno ich nosić. Są różne typy urody,
      rajstopkowe i nierajstpokowe. Moja Agatka ma typ urody rajstopkowy, więc
      wygląda w nich prześlicznie dlatego chodzi po domu w koszulce i w rajstopkach.
      Dziecko Magdaleny ma najwyraźniej typ urody nierajstopkowy, więc żeby wyglądać
      ładnie, musi chodzić w spodenkach wink

Co do kreacji Umysumak, to pamiętam wątek o tym jak sobie siebie nawzajem
      wyobrażamy i ktoś napisał wtedy o Niej "pomykająca w balowej sukni". Tak mi ten
      opis zapadł w pamięci, że nijak inaczej nie mogę sobie teraz Umy wyobrazić smile)

Umo, mam nadzieję, że Twoje córki balowe suknie po Tobie mają w genach, a wiesz,
      że pod suknie to tylko jedwabne pończoszki założyć można wink)

Mam jeszcze pytanko do Moofki: kiedy zaczynasz kampanię wyborczą? Bo jak dotąd
      nie byłam jeszcze zdecydowana na kogo oddam głos ale po przeczytaniu tego wątku
      Jesteś moją zdecydowaną faworytką smile)
      A Magdalenie dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam

Wyglądająca dziś jak Fyrdek Kiepski - Wegatka ;-DDD
      • umasumak Wegatko, Ty Wredoto! No.... ;-)))) 30.04.05, 16:04

• moofka Re: do Umy, Moofki i nie tylko ;-)) 30.04.05, 18:32
        wegatka napisała:

> Mam jeszcze pytanko do Moofki: kiedy zaczynasz kampanię wyborczą? Bo jak dotąd
        > nie byłam jeszcze zdecydowana na kogo oddam głos ale po przeczytaniu tego
        wątku
        > Jesteś moją zdecydowaną faworytką smile)
        bo ja z tych skromniejszych tongue_out
        nigdy o tym nie myslałam, ale hm mam zagwozdke
        na kampanie pierwsze hasło juz mam chwytliwe

RAJSTOPKOM W DOMU I POZA NIM MOWIMY GROMKIE I ZDECYDOWANE RACZEJ NIE!!!!!

jak myslisz - lud to kupi, conie?

> Wyglądająca dziś jak Fyrdek Kiepski - Wegatka ;-DDD

w ferdkowych galotach moofka wink
        • wegatka Moofko 30.04.05, 18:51
          moofka napisała:

> na kampanie pierwsze hasło juz mam chwytliwe
          >
          > RAJSTOPKOM W DOMU I POZA NIM MOWIMY GROMKIE I ZDECYDOWANE RACZEJ NIE!!!!!
          >
          > jak myslisz - lud to kupi, conie?

Ja to hasło łykam natychmiast, bo sprawa rajstopek w domu jest dla mnie w chwili
          obecnej priorytetowa wink))

Pozdrówka śle wegatka w ferdkowych gatkach wink
    • lolinka2 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 15:59
      hihihi...- to mój komentarz do kwestii podniesionej w poście- jak gdyby robiło
      różnicę np w która stronę miesza się mleko albo czy marchew w rosole jest w
      całości czy w plastrach...
      A tak szczerze mówiąc to wolałabym żeby moje dziecko (3 latka) w ogóle się
      zechcialo ubrać, i naprawdę generalnie w domu nie robi mi różnicy w co- wolę to
      niz chodzenie na nagusa... smile)
      • czajkax2 lolinka2 powaliła mnie na kolana:)) 30.04.05, 23:59
        lolinka2 napisała:

> hihihi...- to mój komentarz do kwestii podniesionej w poście- jak gdyby robiło
        > różnicę np w która stronę miesza się mleko albo czy marchew w rosole jest w
        > całości czy w plastrach...

Świetnesmile)))) Jesteś moim idolem hehehe. Ale załóżmy wątek w którą stronę
        miesza się mleko,czy dotyczący marchewki. Zaloże się że znajdzie się wielu po
        każdej stronie barykadysmile)
        • yenna_m Re: lolinka2 powaliła mnie na kolana:)) 01.05.05, 00:06
          ja mieszam od lewej do prawej wink
          a marchewkę rzucam w ćwartkach wink
          • nanuk24 Re: lolinka2 powaliła mnie na kolana:)) 01.05.05, 00:23
            No cos Ty? W cwiartkach!? W calosci sie wrzuca, albo w kostke pokrojona! A nie w
            cwiartki!smile)
            A mleko powinnas odwrotnie mieszac, bo inaczej skwasniejesmile))
    • kingaolsz Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 16:50
      Ja tez nie rozumiem autorki postu i ogolnie tych emam, ktore sie czepiaja jak
      kto ubiera dzieci. Ogolnie to jest takie "polskie" , zagladanie kto ile ma w
      koszyku, jak siebie i dzieci ubiera ( chodzi mi o gusta , a nie np.
      przegrzewanie), czy czesto sprzata itp wciskanie nosa w nie swoje sprawy. Ja
      sama nie mieszkam w Polsce niestety, ale w tym jednym wzgledzie
      wole "zagranice", bo przynajmniej ludzie nie zwracaja uwagi na to co i jak inni
      robia. Ja moge wyjsc w pizamie i wierzcie mi, ze nikt nie bedzie robil z tego
      afery, latem widuje ludzi w korzuchach, zima ze sniegiem w krotkich spodenkach
      i jest fajnie, bo tak danej osobie pasuje.

Miejcie litosc i dajcie spokoj z tym ocenianiem, ladnie-nieladnie, fajnie-
      niefajnie, a co Wy na to gdyby sie okazalo, ze np. Madonna czy ktos inny tego
      kalibru ubiera tak dziecko ( tz. w rajstopki bluzeczke)? Tez bezguscie?
      Osobiscie wole dzieci ubrane na duuuzym luzie niz te zapiete na ostatni
      guziczek przez mame i siedzace prosto, zeby nic nie pogniesc.
      Troszke luzu dziewczyny.
      A juz wtracanie sie kto co po domu nosi to porazka. Chyba sie Wam nudzi.

Zycze wiecej zwracac uwage na swoje zycie , niz na zycie innych.
      Kinga
      • nanuk24 Amen. n/t 30.04.05, 18:57

• musia2002 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 04.05.05, 04:07
        Ja ostatnio o godzinie 23-ciej bylam w supermarkecie i przy kasie widzialam
        murzynke w szlafroku,pantoflach i walkach na glowie,przyjechala po mleko i
        chleb.Jedyna osoba ktora sie na nia patrzyla to bylam ja POLKA.I to kocham w
        Ameryce tak jak pisala moja poprzedniczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka