1alfa1 26.09.05, 11:07 Witam, Może tu się ktoś odezwie ( majówki się "wypieły" ). Wypowiedzcie się na temat zabawek, które kupiłyście swoim maluszkom. Pozdro forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28475&w=29523975 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1alfa1 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 11:13 Właśnie coś znalazłam ; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=29539197 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 11:20 z tego co posiadamy POLECAM: -waleczek Chicco (albo jakis inny podobny), ktory ponoc sluzy do raczkowaniamoj synek jednak trenuje z nim do najblizszych zawodow Strong Man, ma z nim duzo radochy i nie tylko on) (tatus tez chcialby chyba wziac udzial w Strong Man) Niestety dzis rano z przykroscia stwierdzilam, ze waleczek zostal uszkodzony, bo ulatuje z niego pwoietrze((buuuu -Lustreko Tiny Love, jego swietnosc przeminela wraz z wyczerpaniem sie mocy bateryjek, dzieki ktorym grala melodyjka To sie chyba nazywa "Muzyczne lusterko" czy cos takiego - wszelkie grzechotki edukacyjne, czyli takie z ktorymi trzeba cos zrobic zeby byl efekt:pokrecic, obrocic, nacisnac... - ksiazeczka Canpol do "czytania" raczkami i zabkami - gryzaki z roznych ksztaltow, chropowate, wypukle itp na zabki swietne To chyba tyle z zabawek typowo zabawkowych.Cala reszta hitow, to urzadzenia domowe) NIE POLECAM: wielu zabawek narazjak Matus mial jedna to sie nia bawil, obojetnie co to bylo.Jak ma duzo fajnych , to nie bawi sie niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 11:45 Mogę tylko polecić: - matę Tiny Love Zoo, która służyła dzielnie gdzieś do 7 miesiąca - karuzelka nad łózko- też swietna sprawa, ale służy trochę krócej - co do grzechotek na rączkę, to Frutka nimi zaczęła się interesować dużo później niż zwykłymi- myślę, że ok.6 miesiąca dopiero - piramidka z kółeczkami- zabawka dla dzieci od 6 m. do przynajmniej 18m - zabawka typu wańka-wstańka z dzwoneczkiem w środku - dla 3-4 miesięcznego malucha już fajne są papucie z grzechotką - nasz najnowszy nabytek- wielka plastikowa ciężarówka-smieciara, przy której można majstrować, a wyobraźnia Frutki znalazła dla niej jeszcze jedno zastosowanie: siada okrakiem i każe się wozić Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 13:24 Polecam: Maty edukacjyjne (ja akurat posiadam BABY MIX) wszelkiej maści grzechotki fajną sprawą są zabawki na wibrującej wstążeczce (jak sie pociągnie to drży) misie pozytywki campolu (u mnie wiszą przy łużeczkach i jak kłade kurczaki to naciągam odrazu jest cisza a zachwile śpią) wiatrak :] (pod nadzorem) plastikowa butelka np. po wodzie (pod nadzorem) ochraniacz w łużeczku (super sie go rozwiązuje :]) narazie jeszcze nie mamy zabawek których bym nie poleciła Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 15:24 POLECAM: Ja rowniez polecam mate edukacujna (niekoniecznie TinyLove choc ja wlasnie ta posiadam) - kladlam go jak mial moze ze 3miechy to bawil sie lapiac zwierzatka za nogi, potem jak nauczyl sie dobrze przewracac z plecow na brzuch i okrecac wokol wlasnej osi - hitem bylo lusterko i mrygajace lampki. Potem jak siedzial zapamietale dlubal czy wlaczniku przy melodyjkach. teraz ma 14 miesiecy - melodyjki wlacza sobie kiedy mu sie zachce a mata sluzy mu jako kocyk do siedzenia (dodatkowo mozna sobie pipiszczec ptaszkiem lub pociagnac zebre za ogon) - najtrafniejszy nasz zakup)) wszelkie grzechotki - bawi sie do dzis dnia i teraz zabawa jest fajniejsza bo zapamietale je rozbiera albo rozwala ( naprawde sie da je porozwalac - trzeba pilnowac zeby nie polkal(( ) Baczek - kiedys (jak siedzial) patrzyl jak ja mu puszczam - teraz sam probuje karuzela (dla malucha - wiadomo jak dziala) - wersja pozniejsza - jako wedka (nie zartuje) prwktycznie wszystkie zabawki Fisher Price - sa swietne i naprawde "rosna" z dzieckiem Sprzety domowe)) NIE POLECAM: grzechotka na reke (((( U nas nie sprawdzily sie takie drogie maskotki ktore teoretycznie cos powinny robic (np szeleszcza im uszy) - drogie a nie wzudzily wiekszego zainteresowania: ((( wiekszosci zabawek do wody - nie plywaja(( Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Karuzelka jako wędka??!! 26.09.05, 15:30 jak się tym bawić, napisz proszę, bo przyznam, że zaintrygowało mnie to niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 16:07 Polecam: - Kwiatek-gryzaczek-grzechotka Lego - ząbkowanie z nim to prawie sama przyjemność. Matylda obgryzała go z takim zapamiętaniem, ze aż skrzypiało. - Miś z Fabryki Misiów - trzeba tylko zamówić takiego raczej miękkiego i przed pierwszą zabawą oskubać z luźnych włosków. Miś jest sparing-partnerem Matyldy w zapasach. - Fretka z Ikei - jest miła, lekka, mozna ja złapać za ogon i ochoczo wymachiwać. Ma tylko jedna wadę - wygląda jak prawdziwa i parę razy o mało nie dostałam zawału, wchodząc do pokoju. Kot też się dał nabrać. - Wszystkie zabawki Tolo - te szeleszczące, grzechoczące itd. Matylda ma je od początku, a jeszcze się nie znudziły - Zepsuta komórka (może byc i na chodzie, jeśli Wam nie szkoda) - Ceratowa książeczka-niespodzianka o rybkach - Szoteczka do zębów - zamiast pływających zabawek do kąpieli (można sobie wyczyścić te półtora zęba) Nie polacem: - Karuzelki Canpolu - jest badziewnie wykonana i ma strasznie głośną pozytywkę. - Dmuchanego wałka - ale to tylko w przypadku jednoczesnego posiadania kota (w środku są dzwoniące kulki, które kot chciał sobie wziąć... rano wyrzuciłam sflaczały wałek do śmieci) Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Do wenus 26.09.05, 16:32 napisz proszę co to za piramidka z kółeczkami - jakaś specjalna czy taka zwykła ? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Do wenus 26.09.05, 19:15 My mamy taka Fisher Price Ale tu masz różne- do wyboru, do koloru: www.allegro.pl/search.php?string=piramidka&category=11820&description=1&buy=0&new=0&pay=0&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 26.09.05, 20:48 u nas jak na razie na topie jest 'przesmieszna zyrafa' firmy TOLO - Glizdzilo od poczatku zapalal miloscia i to stanowczo odwzajemniona ) Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 01.02.06, 21:22 Myslicie, ze juz powinnam kupic Malgosi piramidkę? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 01.02.06, 21:26 Frutka dostała takową, jak miała jakieś 7-8 miesięcy i juz zaczynała się nią bawić na różne sposoby, chociaz kółka nauczyła się układać sporo później Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 01.02.06, 22:47 Kubuś też bawi się taką piramidką juz od dłuższego czasu nakłada klocki, zaczyna tez układać je w kolejności ale on ją ma od 5 miesięcy chyba..... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 01.02.06, 23:29 Mateusz ma taka piramidke z kolkami od tygodnia i totalnie ja olewa.Zrzuca kolka i gryzie kazdy po kolei. Dostal tez Garnuszek na klocuszek i ....szkoda gadac.Najbardziej interesuje go otwor pod spodem na baterie.Nie zdziwie sie wcale jak to w koncu otworzy. A do garnuszka wrzuca co popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka katalog 02.02.06, 15:32 Serio, Kubona? Kubus juz potrafi ukladac klocki na piramidce? W szoku jestem. To chyba tez kupimy Malgosi, niech cwiczy. U nas ostatnio hitem jest mała bajeczka o zwierzatkach morskich, w ktorej są rozne "pułapki", mozna je przesuwac do gory i w dol, albo na boki i Malgol siedzi i kombinuje, az para idzie. A drugi hit to katalog z Marines, jesli macie w poblizu taki sklep, to polecam, kupcie body albo spodenki, pod warunkiem, ze daja katalogi.Nasz juz sie był nieco zużył wskutek ciągłego ogladania, wiec pewnie znowu cos kupimy Malgosi... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Pam 02.02.06, 15:40 pokaz mi gdzies taka ksiazeczke!!te, gdzie mozna przesuwac itp Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Pam 02.02.06, 16:39 hmmm, chyba Ci zdjecie zrobie, bo to taka zwykla mala ksiazeczka z czeskiej ksiegarni... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Pam 02.02.06, 20:51 aha, to kiedys przy okazji Matus dzis dostal od dziadkow (tych drugich, ktorych z wiadomych przyczyn nie bylo na roczku) to: allegro.pl/show_item.php?item=83876892 i musze przyznac, ze calkiem niezle to jest.Poki co uzywane niezgodnie z zaleceniam producenta ale dojrzejemy do tego Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Pam 02.02.06, 21:47 fajne, bawi sie tym Matek? pewnie to duzo miejsca zajmuje w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Pam 02.02.06, 23:50 wyglada na o wiele wieksze niz jest w rzeczywistosci a jest troche mniejsze od Matusia, gdzies na wysokosc 0,5 metra. Bawi sie,bawi i do szalu nas doprowadza muzyczka ktora sie z tego urzadzenia wydobywa! Zobaczymy pozniej, bo na poczatku on sie wszystkim bawi a potem wraca do cedzaka.Mowilam, ze wierny, to Glizdeczka nie wierzyla Odpowiedz Link Zgłoś
hipcia5 NIE POLECAM 02.02.06, 20:55 witajcie kobitki! nie polecam jeżdzików ponieważ są bardzo niezdrowe na nózki, wykrzywiają kolanka bo nogi "sztucznie" pracują i potem wyglądają jak X, lepszę sa konie na biegunach albo rowerki PRECZ Z JEŹDZIKAMI!!! serio, bardzo psują nóżki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Fontanna piłek 03.02.06, 11:46 Matylda dostała tę zabawkę od dziadków na gwiazdkę: www.allegro.pl/show_item.php?item=83386465 No i po prostu szał! Uwielbia ją. Minusy -jest droga i baterie się szybko zużywają (a potrzeba 4 x R20), no ale u nas ta zabawka chodzi prawie non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
agaszp Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 04.02.06, 21:21 Witam Zabawki które się u nas sprawdziły: -garnuszek na klocuszek (jak ja nie cierpię tej kretyńskiej nazwy!), jeszcze nie ma etapu wkładania klocków do odpowiednich dziurek (bo po co) skoro można klocki obgryzać, jeżdzić nimi po podłodze, uruchamiać dźwięki paluchami, wyjmować to co ktoś skrzętnie powrzucał - czyli cały czas zabawka użytkowana -karuzelka (taka zwykła plastikowa) zawsze uspokajała, kiedy została oberwana przez córcię misie dalej osobno służą do zabawy, a melodyjki jeszcze niekiedy działają kojąco na Pimpka -gryzaki nadal się przydają -książeczka sztywna z obrazkami zwierzątek z modeliny (z serii obrazki dla maluchów) hit od kilku miesięcy Nie polecamy: -książeczka która mówi po polsku (plastikowa) obrazki, a obok dźwięk (np. samolot, słoń, krowa itp.) okropieństwo jak brzmią niektóre dźwięki! i praktycznie Małgoś używa jednego, najmniejszego przycisku z melodyjkami Na razie tylko tyle mi przyszło do głowy a. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: Zabawka dla roczniaka 05.02.06, 21:01 Zabawka, która przebojem wtargnęła na pierwsze miejsce listy zabawkowych hitów Michałka jest traktor farmera ze zwierzakami na przyczepie. Każde ze zwierzątek po naciśnięciu wydaje właściwy sobie odgłos, farmer naciśnięty na kapelusz wesoło podśpiewuje "ija ija ho...", poza tym cały pojazd jezdzi i swieci śiwatłami. Zwierzątka można wykaładać i wkładać na przyczepkę...słowem mnóstwo frajdy. Znalazłam coś podobnego na Allegro, oto link: www.allegro.pl/show_item.php?item=84559798 Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Zabawka dla roczniaka 06.02.06, 17:35 My też tę zabawkę mamy (też od dziedków, tym razem na urodziny) i rzeczywiście jest superowa. Jeśli Matylda nie bawi się fontanną piłek lub moim potfelem, tudzież kluczami to ta zabawka jest na topie. No i dzięki niej Matylda wie jak robi krowa (Uuuuu!) Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxstar Re: Zabawka dla roczniaka 15.03.06, 23:20 Mój Niniś też dostał traktorek od Krzestnego. Jast nim zauroczony. A poza tym u nas najbardziej sprawdziły się wszystkie dzwiękowe i dziekowo-świecące zabawki. Oprócz traktora jeśzcze -grająca zabawka z pociągiem i zwierzatkami, -grająca żabka ze świecącymi oczami - gitara z 2ma przyciskami z melodiami oprócz tego - piramidka zwyczajna z gerbera (Szymcio wkłada kółeczka wszędzie, nawet na stópkę - piłeczki rózniaste - kulki Fisher Price - bączek - zabawki do ciągnięcia za sznurek - balony - dzwoneczek i myszka od komputera Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 06.02.06, 20:40 www.allegro.pl/show_item.php?item=83310428 polecam dla zupełnych maluszków. Na naszym forum wrzesień 2005 zrobił furrorę. Naprawdę polecam. Każde dziecko któremu pokażę pieska Zebuloo jest zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka jak szybko sie nudza? 15.03.06, 21:25 Dziewczyny, jak szybko sie Wasze maluchy nudza takimi zabawkami typu traktor farmera czy fontanna piłek czy inne bardziej skomplikowane? Bo Malgol poki co glownie "czyta" albo sie bawi ciuchami, czasm garnuszkiem na klocuszek, ale niezbyt dlugo. I sie zastanawiam, co jej kupic na urodziny i co sobie zazyczyc od dziadkow... Gdybyscie mialy jeszcze raz wydac kase, to na co z zabawek byscie wydaly 100 czy 200 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: jak szybko sie nudza? 16.03.06, 09:05 Frutka już nie ma żadnej z tych droższych zabawek, ale zdecydowanie polecam jeździdło, które służy do: - pchania - siedzenia - bycia wożonym przez rodziców - przenozenia z miejsca na miejsce - usadzania zwierzątek - jako podpórka, żeby się wspiąć wyżej (tę akurat funkcję zgodnie z mężem tępimy ku wielkiemu niezadowoleniu Małej Dziewczynki, Która Bardzo Chce Być Sprytna) - i wielu innych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: jak szybko sie nudza? 16.03.06, 09:11 a koleżanka Frutki w tym wieku miała fioła na punkcie lalki z wózkiem. Lala była jaka wielofunkcyjna, tzn. mówiła, płakała itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: ZABAWKI - POLECAMY - NIE POLECAMY 17.03.06, 18:43 kupilismy w koncu klocki Duplo i takie jezdzidlo-chodzidlo z Fisher Price, zobaczymy, czy sie przyjmie... Odpowiedz Link Zgłoś