Dodaj do ulubionych

program telewizyjny i wieczorynka

17.12.05, 19:53
Mam dość, wracam ze spaceru z dzieckiem na dobranockę włączam telewizor o 19.00 i co widzę? Kaczynskiego. Z całym szacunkiem dla gdańskich obchodów, moja trzyletnia córka nie musi się jeszcze tej historii uczyć i to od razu szokowo. TVP, ma gdzieś dzieci i rodziców. Przeginają już z reklamami serwowanymi do 19.05 i w przerwach między pseudonauką angielskiego a wieczorynką oraz serwowaniem kinderjajek, jako twórców bajek, czego nei oznaczają jako reklamę. A samą bajkę skracają żeby serwować dziesięć minut reklam przed wiadomościami... Dziś w programie ściągnietym ze strony TVPI miało być tak: PROGRAM SOBOTA, 17 GRUDNIA 2005 Aktualnie nadajemy: 19:00 Wieczorynka, O rety! Psoty Dudusia Wesołka 19:30 Wiadomości /bez ograniczeń wiekowych/ A był o 19.00 Kaczyński... Może mała ma wiadomości (bez ograniczeń zobaczyć), zamiast Dudusia będą bomny w Iraku i krew w Izraelu.
Obserwuj wątek
    • kajan13 o tym już było 17.12.05, 20:23
      np
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=29149693&v=2&s=0
      • cubus1 Re: o tym już było 17.12.05, 21:18
        Mnie tez coraz bardziej wieczorynki denerwuja, ujelas dokladnie to co mnie
        wkurza-pseudoangielski,cholerne kinderniespodzianki,tysiac reklam.
        Dla mnie tez szokiem jest skrot wiadomosci przed dobranocka.
        I jeszcze zastanawiaja te glupie bociany ktore juz leca 2 miesiace,w okresie
        jesienno-zimowym historia o bocianach??? Kto to zaakceptowal?
        Nie podejmujac oczywiscie tematu okropnosci tej bajki...
        Eh, gdzie ten Mis Uszatek...
        • britt2 Re: o tym już było 18.12.05, 18:10
          Sorry ale co robia wasze dzieci w tym wieku przed telewizorem?
          Moja curka ma 7 lat i nie interesuje sie TV.To normalnie horror jak slysze ze
          dzieci w wieku 2 albo 3 lat siedza przed TV.Rozumien jak dzieci w pewnym wieku(5
          albo 6) zaczynaja przez weekend bajki ogladac, ale codziennie i do tego takie
          maluchy?

(Soirry za bledy ale nigdy nie chodzilam do polskiej szkoly)
          • andaba Re: o tym już było 18.12.05, 23:44
            A co złego jest w oglądaniu przez trzylatkę dobranocki?
            Każda przesada jest szkodliwa...
          • patrycjaa21 do britt2 19.12.05, 00:37
            Przeprasam Cie moja droga ale swoje uwagi powinnas chyba zatrzymac dla
            siebie.To tylko i wylącznie twoj problem ze pozbawiasz swoje 7 letnie dziecko
            obejrzenia pouczajacych(nie mowie ze wszystkie),zabawnych i uwielbianych przez
            wiekszosc dzieci bajek.Moja Nadia ma poltora roku i zawsze zjadajac twarozek
            wlaczamy sobie noddiego i swietnie sie bawimy!
        • gosiek161 Re: o tym już było 18.12.05, 18:46
          Mi i mojej ćórce bajka o bocianach bardzo sie podoba. Chcoć przez jeden wieczór
          mozna pomarzyc o lecie.Bywaja głupsze jak np. w środę i czwartek.
          Pozdrawiam
          • icha30 Re: o tym już było 20.12.05, 15:46
            a ja dodam jeszcze ze mam dosc codziennych smerfów! Moja dwulatkę ta bajka
            zupełnie nie interesuje i musimy zawsze wtedy właczac "krecika" z taśmy. Nie
            widze niczego złego w tym, ze moja corka oglada tv. Przeciaz nie siedzi non
            stop. Ogląda tylko rano Budzika, Domisie (uwielbia je) lub Jedyneczke a
            wieczorem dobranocka. Siedmiolatek bez tv? no cóż... zobaczymy co bedzie jak
            sie wreszcie dorwie to tej telewizji...
            • britt2 Re: o tym już było 20.12.05, 21:00
              Ale jej zaden nie zabrania paczec na TV ona sie w ogule nie interesuje tym .
              Tak bylo juz zawsze .Sorry ze czujecie sie atakowane ale u nas w niemczech to
              normalne ,nawet Pediatry odradzaja Tv do 3 lat.W klasie u corki tez malo sie
              spotyka dzieci kture co dziennie na bajki pacza.Dzisiaj rozmawialam z mama polka
              ktora mi powiedziala ze w polsce nie robia na ten temat takiego szumu jak tutaj.
              Naprawde tego niewidzialam bo nigdy w polsce nie mieszkalam.Niechcialam nikogo
              obrazic Sorrry!
              Britta
              • madziulaw Re: o tym już było 20.12.05, 22:47
                Britt - miło ze zabrałaś głos, ale czasami warto ruszyć głową własną, a nie
                pediatry czy psychologa. Świat bajek, tych fajnych, pełnych ciepła, radości
                życia, (właśnie wspomniany miś uszatek, pat, krecik, bolek i lolek itp temu
                bajki, a nie amerykańskie kreskówki - gnioty, które uczą cwaniactwa, agresji)
                uczy optymizmu, radości życia, rozwija fantazję, uczy pewnych postaw moralnych,
                słownictwa,itp itp.
                Piszę to z autopsji, i patrząc na mojego synka, kt kocha Misia Uszatka, i jeśli
                tylko chce go obejrzeć to czemu nie. Na całą resztę - zostaje masę czasu, spoko
                maroko.
                Ciepłe pozdrowionka
    • agnieszka_gk Re: program telewizyjny i wieczorynka 22.12.05, 09:31
      Dlaczego uważacie, że Lippy & Messy to pseudoangielski ?
      Moja 2.5 latka oglada tylko L&M, żadne inne wieczorynki, Domisie, bajki jej nie
      interesują; no czasem obejrzy Teletubisie.
      • zaholec Re: program telewizyjny i wieczorynka 22.12.05, 14:26
        Też chciałbym sie dowiedzieć dlaczego tak dyskredytujecie L&M??

a poza tym miś uszatek rządzi tylko wtedy gdy mu na to pozwala Rumcajs z
        Żaholeckiego lasu......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka