enja11 23.03.06, 10:27 Coś ostatnio nie widuję Kangura, Wenus się rzadko odzywa, nie wspomnę o Barbi (Wielkiej Nieobecnej), Duramgama wpadła jak wicher i znowu jej nie ma, stara gwardia się wykrusza? Kogo jeszcze brak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatka_sz Xemm 23.03.06, 11:44 jesli mowa o Xemm, to mi sie dzisiaj snila!!! Nie pamietam, jak wygladala, ale to byla NA PEWNO Xemm. I strasznie mnie namawiala na diete kopenhaska)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Xemm 23.03.06, 11:50 to nie była ona, bo ostatnio mówiła, że odchudzać się zacznie po świetach Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Xemm 23.03.06, 11:56 na pewno to byla ona. I mowila zebym to ja sie odchudzala, o sobie nic nie wspominala Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Xemm 23.03.06, 12:31 Renatko ale miałaś piękny sen )) O kurcze ja nic o diecie kopenhaskiej nie wiem )) Fakt ostatnio rzadziej bywam, ale to przez to całe zamieszanie z przeprowadzką... A w kwietniu będę bywała jeszcze rzadziej Strasznie dużo rzeczy ostatnio mamy na głowie, a to dopiero poczatek..., wczoraj zrobiło mi się okropnie smutno, kiedy pojawił się pierwszy potencjalny kupiec naszego mieszkanka ( Buuuu, jakaś taka sentymentalna się zrobiłam, ale tyle fajnych wspomnień mamy z naszym pierwszym mieszkaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 12:43 Ja jestem, ale biernieXemm, gdzie bedziecie mieszkac w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Mamo_Olka 23.03.06, 12:47 ale jaką później tworzysz kronikę...) Bardzo nam się podoba w Józefosławiu i chyba tam zintensyfikujemy poszukiwania... Mamo_Olka może coś słyszałaś jak tam się mieszka?, mamy tam znajomych, ale oni dopiero co się wprowadzili, są zachwyceni... Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Jestem! 23.03.06, 12:46 Jestem, jestem! Otóż mój komputer ponad tydzień temu padł ofiarą wyjątkowo złośliwego wirusa (a dokłądnie trojana - tak to jest, jak się nie ma żadnej ochrony, tfu!). Przez ponad tydzień stał i łypał na mnie oskarzycielsko czarnym ekranem, w końcu zasiadłam, zawzięłam się, przypomniałam sobie DOSowskie komendy (czy ktoś jeszcze pamięta?) i od 21 do 5 rano go naprawiałam. Ten tydzień z okładem uświadomił mi, jak bardzo jestem uzależniona od sieci. Kwestię naszego Forum pomijam, bo to rzecz oczywista, ale: przegapiłam imieniny mojego dziecka (nie mam w domu kalendarza, a nie pamiętałam czy Matyldy to 14 marca czy 21), nie mogłam sprawdzić prognozy pogody, nie mogłam zrobić zakupów w Leclercu, nie mogłam sprawdzić rozkładu lotów do Budapesztu (tak, tak - na weekend jadę do męża, będzie romantycznie, dziecko na zesłaniu u babci), nie mogłam sprawdzić w jakich filmach oprócz "Krucjaty Bourna" grał Tomas Arana, nie mogłam sprawdzić co to jest chikungunya, nie mogłam tego, nie mogłam tamtego... Ech, gdyby nie było internetu, musiałabym go chyba wymyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Jestem! 23.03.06, 12:49 Witaj uzależniona_od_sieci ) Spóźnione życzenia wszystkiego NAJ dla Matyldy Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Xemm 23.03.06, 13:01 Dziękuję bardzo za życzenia imieninowe. O imieninach M przypomniałam sobie wieczorem, 14 marca. I nie miałam jak sprawdzić czy to aby ten dzień. W końcu sprawdziłam przez komórkę na WAPie. I było po ptakach... Xemm, 1 kwietnia wybieramy się na kinderbal do Józefosławia właśnie. Mam nadzieję, że to nie za późno? Może przygotuj listę pytań jakie masz, a ja przesłucham (z lampą w oczy) gospodarzy, żeby z ręką na sercu odpowiedzieli jak im się tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Xemm 23.03.06, 13:46 Oj Kngurku z nieba mi spadłaś )) Na pewno przygotuję i podeślę ankietę dla Twoich znajomych, no i dobrą latarkę, żebyś im mogła dobrze w oczy poświecić ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:00 Xemm, nic nie wiem o Józefosławiu niestety. Ja jestem zdeklarowana "miastowka" (bez prawa jazdy na dodatek). Kangur, podejrzewalam ze Ci padl internet Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:05 Żeby tylko internet... Padł cały system. A ja mam na tym komputerze [i nigdzie indziej :\ ] wszystkie fotki Matyldy, od urodzenia. Wyobrażasz sobie, jak się pociłam go naprawiając? Chybabym się zabiła własną pięścią, gdyby te zdjęcia mi przepadły... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:57 Az sie sama zdenerwowalam jak czytalam o tych zdjeciach! (a propos daj jakas nowa fotke M. najlepiej usmiechnieta cala geba Jestem bardzo dzielna z tym DOS-em, ja sie przy tacie_Olka odsamodzielilam i jedyne co umiem to zrestartowac ruter, jak mi sie net slimaczy. Przy okazji, chce shoji jako zaslony okienne! Skad to sie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 15:58 Pewnie od stolarza . Ale co - takie przesuwany panel shoji na szynach? Ciekawe czy wtedy można by go w całości odsunąć? Hmmm, jesli masz obok okna jeszcze kawał ściany, to wtedy tak - szyna by szła po suficie na dwie długości okna - chcesz - zasuwasz, nie chcesz - odsuwasz. Tylko wtedy nic nie może na tej rzeczonej ścianie obok okna wisieć ani stać. Możesz zamiast papieru ryżowego (milion dolarów za z 1 m biezący ) dać płótno (wiem, że tak się robi). Odpowiedz Link Zgłoś
dusiek7 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 18:32 ok, mam pytanie zupełnie z innej beczki skierowane do Kangura:brat moejgo męża też am tego trojana czy jak mu tam, nie potrafią go usunąc.. dasz wskazówki?! Plicha!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:10 Każdego usuwa się inaczej. Trojanów są tysiące. Pytanie tylko, czy to trojan, zwykły spyware czy wirus. Jeśli mu system padł, to musi pobawić się konsolą odzyskiwania, zrobić chkdisk, może podmienić uszkodzone pliki z dysku startowego windows (jesli ma jakiekolwiek pojęcie, będzie wiedział o co chodzi) A jesli jeszcze mu system nie padł, to niech poszpera po sieci - czasem mili ludzie udostepniają darmowe programiki do usuwania konkretnych trojanów - ale trzeba uważać, bo można się naciąć. Ja własnie w ten sposób usunęłam swojego. Mozna też zainstalować sherwerową (30 dni) wersję Pandy czy innego Nortona, zrobić skan i spróbować nimi usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dusiek7 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:45 wielkie dzięki, no właśnie wczoraj próbowali przeskanowac kompa jakimś programem ale to nic nie dało. Wielkie dzięki za pomoc, zobaczymy co to pomoże. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:08 Ja jestem chwilowo, ale ten tydzień mam kompletnie zwariowany (kilkudniowe szkolenie i inne hocki-klocki), że nie miałam nawet czasu na internet. Ale jutro już będzie spokojniej i być może moje małe trollątko pozwoli mi chwilę posiedzieć przy forum... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 20:03 mnie nie bylo (wywiozlam dziecko do krakowa, zeby moglo poflirtowac z Frutka...) ale juz jestem nie mialam dostepu do sieci, nawet sie bronic nie moglam w aferze rozwodowej... ... to znaczy nie moglam bronic kurczaka `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś