Dodaj do ulubionych

Lista nieobecności

23.03.06, 10:27
Coś ostatnio nie widuję Kangura, Wenus się rzadko odzywa, nie wspomnę o Barbi
(Wielkiej Nieobecnej), Duramgama wpadła jak wicher i znowu jej nie ma, stara
gwardia się wykrusza? Kogo jeszcze brak?
Obserwuj wątek
    • mooh Owieczki brakuje 23.03.06, 10:29

• enja11 I Vivien 23.03.06, 10:36

• wiolkak Re: I Vivien 23.03.06, 10:52
          Xemm też z rzadka bywa
          • mooh El_sylwana, Sylwiawm 23.03.06, 10:53
            • z1mka kura, pomme, wszyscy tatusiowie, elspinka:D 23.03.06, 11:23

• renatka_sz Xemm 23.03.06, 11:44
            jesli mowa o Xemm, to mi sie dzisiaj snila!!! Nie pamietam, jak wygladala, ale
            to byla NA PEWNO Xemm. I strasznie mnie namawiala na diete kopenhaskasmile))
            • wiolkak Re: Xemm 23.03.06, 11:50
              to nie była ona, bo ostatnio mówiła, że odchudzać się zacznie po świetachwink
              • renatka_sz Re: Xemm 23.03.06, 11:56
                na pewno to byla ona. I mowila zebym to ja sie odchudzala, o sobie nic nie
                wspominala
            • xemm1 Re: Xemm 23.03.06, 12:31
              Renatko ale miałaś piękny sen wink)) O kurcze ja nic o diecie kopenhaskiej nie
              wiem wink))
              Fakt ostatnio rzadziej bywam, ale to przez to całe zamieszanie z
              przeprowadzką... A w kwietniu będę bywała jeszcze rzadziej sad
              Strasznie dużo rzeczy ostatnio mamy na głowie, a to dopiero poczatek...,
              wczoraj zrobiło mi się okropnie smutno, kiedy pojawił się pierwszy potencjalny
              kupiec naszego mieszkanka sad( Buuuu, jakaś taka sentymentalna się zrobiłam,
              ale tyle fajnych wspomnień mamy z naszym pierwszym mieszkaniem...
    • mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 12:43
      Ja jestem, ale bierniewinkXemm, gdzie bedziecie mieszkac w Warszawie?
      • xemm1 Re: Mamo_Olka 23.03.06, 12:47
        ale jaką później tworzysz kronikę...wink)
        Bardzo nam się podoba w Józefosławiu i chyba tam zintensyfikujemy
        poszukiwania... Mamo_Olka może coś słyszałaś jak tam się mieszka?, mamy tam
        znajomych, ale oni dopiero co się wprowadzili, są zachwyceni...
    • kangur4 Jestem! 23.03.06, 12:46
      Jestem, jestem!
      Otóż mój komputer ponad tydzień temu padł ofiarą wyjątkowo złośliwego wirusa (a
      dokłądnie trojana - tak to jest, jak się nie ma żadnej ochrony, tfu!).
      Przez ponad tydzień stał i łypał na mnie oskarzycielsko czarnym ekranem, w
      końcu zasiadłam, zawzięłam się, przypomniałam sobie DOSowskie komendy (czy ktoś
      jeszcze pamięta?) i od 21 do 5 rano go naprawiałam.

Ten tydzień z okładem uświadomił mi, jak bardzo jestem uzależniona od sieci.
      Kwestię naszego Forum pomijam, bo to rzecz oczywista, ale: przegapiłam imieniny
      mojego dziecka (nie mam w domu kalendarza, a nie pamiętałam czy Matyldy to 14
      marca czy 21), nie mogłam sprawdzić prognozy pogody, nie mogłam zrobić zakupów
      w Leclercu, nie mogłam sprawdzić rozkładu lotów do Budapesztu (tak, tak - na
      weekend jadę do męża, będzie romantycznie, dziecko na zesłaniu u babci), nie
      mogłam sprawdzić w jakich filmach oprócz "Krucjaty Bourna" grał Tomas Arana,
      nie mogłam sprawdzić co to jest chikungunya, nie mogłam tego, nie mogłam
      tamtego... Ech, gdyby nie było internetu, musiałabym go chyba wymyślić...
      • xemm1 Re: Jestem! 23.03.06, 12:49
        Witaj uzależniona_od_sieci smile)
        Spóźnione życzenia wszystkiego NAJ dla Matyldy smile
        • kangur4 Xemm 23.03.06, 13:01
          Dziękuję bardzo za życzenia imieninowe. O imieninach M przypomniałam sobie
          wieczorem, 14 marca. I nie miałam jak sprawdzić czy to aby ten dzień.
          W końcu sprawdziłam przez komórkę na WAPie. I było po ptakach...

Xemm, 1 kwietnia wybieramy się na kinderbal do Józefosławia właśnie. Mam
          nadzieję, że to nie za późno? Może przygotuj listę pytań jakie masz, a ja
          przesłucham (z lampą w oczy) gospodarzy, żeby z ręką na sercu odpowiedzieli jak
          im się tam mieszka?
          • xemm1 Re: Xemm 23.03.06, 13:46
            Oj Kngurku z nieba mi spadłaś wink)) Na pewno przygotuję i podeślę ankietę dla
            Twoich znajomych, no i dobrą latarkę, żebyś im mogła dobrze w oczy poświecić ;-
            )))
    • mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:00
      Xemm, nic nie wiem o Józefosławiu niestety. Ja jestem zdeklarowana "miastowka"
      (bez prawa jazdy na dodatek).
      Kangur, podejrzewalam ze Ci padl internetwink
      • kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:05
        Żeby tylko internet... Padł cały system. A ja mam na tym komputerze [i nigdzie
        indziej :\ ] wszystkie fotki Matyldy, od urodzenia. Wyobrażasz sobie, jak się
        pociłam go naprawiając? Chybabym się zabiła własną pięścią, gdyby te zdjęcia mi
        przepadły...
        • mama_olka Re: Lista nieobecności 23.03.06, 13:57
          Az sie sama zdenerwowalam jak czytalam o tych zdjeciach! (a propos daj jakas
          nowa fotke M. najlepiej usmiechnieta cala gebasmile

Jestem bardzo dzielna z tym DOS-em, ja sie przy tacie_Olka odsamodzielilam i
          jedyne co umiem to zrestartowac ruter, jak mi sie net slimaczy.

Przy okazji, chce shoji jako zaslony okienne! Skad to sie bierze?
          • kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 15:58
            Pewnie od stolarza wink.
            Ale co - takie przesuwany panel shoji na szynach? Ciekawe czy wtedy można by go
            w całości odsunąć?
            Hmmm, jesli masz obok okna jeszcze kawał ściany, to wtedy tak - szyna by szła
            po suficie na dwie długości okna - chcesz - zasuwasz, nie chcesz - odsuwasz.
            Tylko wtedy nic nie może na tej rzeczonej ścianie obok okna wisieć ani stać.
            Możesz zamiast papieru ryżowego (milion dolarów za z 1 m biezący wink) dać płótno
            (wiem, że tak się robi).
            • dusiek7 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 18:32
              ok, mam pytanie zupełnie z innej beczki skierowane do Kangura:brat moejgo męża
              też am tego trojana czy jak mu tam, nie potrafią go usunąc.. dasz wskazówki?!
              Plicha!!
              • kangur4 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:10
                Każdego usuwa się inaczej. Trojanów są tysiące. Pytanie tylko, czy to trojan,
                zwykły spyware czy wirus. Jeśli mu system padł, to musi pobawić się konsolą
                odzyskiwania, zrobić chkdisk, może podmienić uszkodzone pliki z dysku
                startowego windows (jesli ma jakiekolwiek pojęcie, będzie wiedział o co chodzi)

A jesli jeszcze mu system nie padł, to niech poszpera po sieci - czasem mili
                ludzie udostepniają darmowe programiki do usuwania konkretnych trojanów - ale
                trzeba uważać, bo można się naciąć. Ja własnie w ten sposób usunęłam swojego.
                Mozna też zainstalować sherwerową (30 dni) wersję Pandy czy innego Nortona,
                zrobić skan i spróbować nimi usunąć.
                • dusiek7 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:45
                  wielkie dzięki, no właśnie wczoraj próbowali przeskanowac kompa jakimś programem
                  ale to nic nie dało. Wielkie dzięki za pomoc, zobaczymy co to pomoże. big_grin
                  pozdrawiam!
    • wenus.z.willendorfu Re: Lista nieobecności 23.03.06, 19:08
      Ja jestem chwilowo, ale ten tydzień mam kompletnie zwariowany (kilkudniowe
      szkolenie i inne hocki-klocki), że nie miałam nawet czasu na internet.
      Ale jutro już będzie spokojniej i być może moje małe trollątko pozwoli mi
      chwilę posiedzieć przy forum...
    • kura17 Re: Lista nieobecności 23.03.06, 20:03
      mnie nie bylo (wywiozlam dziecko do krakowa, zeby moglo poflirtowac z Frutka...)
      ale juz jestem
      nie mialam dostepu do sieci, nawet sie bronic nie moglam w aferze rozwodowej...
      ... to znaczy nie moglam bronic kurczaka smile

``````````````````
      kurczak: 03.03.05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka