Dodaj do ulubionych

EzraPound!!!

28.03.06, 19:07
Czy to Ty kupowałaś ten wózek!
www.allegro.pl/item93124416_nowy_wozek_hauck_roadster_2006.html
Ja właśnie nad nim rozmyślam, powiedz mi koniecznie jak on się sprawuje,
oczywiście jeśli to Ty, bo nick taki znajomywink
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: EzraPound!!! 28.03.06, 21:43
      kurcze ja tez się zastanawiam nad tym hauckiem ale jak naczytałam się ze one
      takie trochę liche są tzn. sie rozpadająm szybko się psują to mi się odechciewa.
      Tak więc chętnie wysłucham kogoś kto ma ten wózio. Podbijam za Z1mką
      • ezrapound Re: EzraPound!!! 28.03.06, 21:56
        Tak, to ja kupiłam ten wózek, ale dopiero dzisiaj - nie mam pojęcia jak się
        będzie sprawował! Wygląda na solidny (zwłaszcza kółka), a cena jest bardzo
        przyzwoita. W tej cenie nie ma zbyt wielu wózków.
        • z1mka Re: EzraPound!!! 29.03.06, 07:57
          właśnie właśnie, ta cena jest niezwykle kusząca.
          Jak tylko go dostaniesz w swoje ręce i przetestujesz to szybciutko daj nam znaćsmile

nie wygląda na taki, co się miałby rychło rozsypać, wręcz przeciwnie. No i firma
          chyba nie jest taka najgorsza (szczerze mówiąc w ogóle nie jestem otrzaskana w
          firmach wózkowychwink)
          • ezrapound Re: EzraPound!!! 29.03.06, 14:01
            Mam nadzieję, że jutro go dostanę i od razu dam znać jak się sprawy mają.
            • miodzio_k Re: EzraPound!!! 29.03.06, 16:26
              jestem bardzo ciekawa jakie wrazenia.
              • betiab Re: EzraPound!!! 30.03.06, 22:32
                Jeśli mogę wtrącić to ja posiadam taki wózek. Zacznę od zalet: super się
                prowadzi, wszędzie i po każdej nawierzchni.Amortyzacja jest wspaniała, łatwo się
                składa. Co do wad: daszek budki głośno chodzi, ale moja już się przyzwyczaiła.
                Drugą wadą jest to, że rdzewieją kółka, to już lekkie przegięcie. Uważam, że
                wart jest swojej ceny.
                • z1mka Re: EzraPound!!! 31.03.06, 09:45
                  o to proszę napisz mi jeszcze jaki masz kolor i czy są to żywe kolory czy takie
                  przygaszone jak na fotachsmile
                  I najważniejsze, jaki on jest duży, gdybyś mogła go wymierzyć i podać wymiary.
                  wysokość całości - do budki
                  wysokość rączki - na jakiej jest wysokości bo ja dość krótka jestemsmile
                  długość wózka i szerokość siedzonkasmile
                  • ezrapound Re: EzraPound!!! 31.03.06, 21:10
                    Hmmm, te rdzewiejące kółka to mnie zastanowiły. Może można jakoś je
                    zabezpieczyć?
                    W każdym razie, wózek wczoraj przyjechał i na pierwszy rzut oka jest naprawdę w
                    porzo.
                    • z1mka Re: EzraPound!!! 31.03.06, 22:37
                      no to "żądam"wink byś jutro zabrała dziecko na spacer i opisała wszystko ze
                      szczegółami, ale wiesz, tak z sercemsmile jak faceci mówią o swoich samochodachsmile))
                      • ezrapound Re: EzraPound!!! 01.04.06, 08:47
                        Tak jest!
                        • sylwiawm Re: EzraPound!!! 01.04.06, 11:34
                          Fajnie wygląda
                          • ezrapound Po spacerze 02.04.06, 19:56
                            Wózek wygląda świetnie, prowadzi się bardzo wygodnie (mankamentem jest fakt, że
                            przednie kółko nie jest skrętne, ale da się to wytrzymać). Dziecku się
                            podobało. Mąż uważa, że kółka są odrobinę zcentrowane, ale to nie przeszkadza w
                            prowadzeniu. Budy nie zakładaliśmy, bo nie było potrzeby. W sumie jestem
                            zadowolona; za tę cenę to naprawdę porządna rzecz.
                            • miodzio_k pytania czysto techniczne 02.04.06, 20:54
                              interesuje mnie jak zachowuje sie wózeczek gdy:

1. pokonujesz krawężnik, podnosisz najpierw przednią jedynkę - ciężar spoczywa
                              na dwóch tylnich kołach, nastepnie muszisz podrzucić do góry dwa tylne koła i
                              wtedy ciężar spoczywa na przednim jednym i - Czy wózek wtedy się chwieje? Czy
                              musisz użyć dużo siły by utrzymać równowagę wózka?

2. Czy pokonywanie podjazdów takich gdzie między dwoma pochylniami są schodki są
                              do przebycia. Wiem ze wtedy trzeba jechać na dwóch kołach tylnich. Czy waga
                              wózka nie utrudnia znacznie tego manewru?

3. Czy da się całkowicie położyć dziecko w wózku i czy da się posadzić zupełnie
                              w pionie?

Jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pytać.
                              • z1mka Miodzio_k 03.04.06, 09:08
                                wiesz co, znalazłam takiego houcka jak ma enja (bodajże) w promocyjnej cenie.
                                Niedużo droższy od tego houcka, a ze skrętnym kołem. Daję link, jeśli jesteś
                                zainteresowana. Myślę, że naprawdę warto.
                                www.allegro.pl/item95022526__jubileusz_hauck_3_kolowy_wozek_skretne_kolo.html
                                A najważniejsze pytanie do Ezry.
                                Czy mogłabyś jakoś ocenić te 11 kilo, bo tyle waży. Czy to naprawdę tak bardzo
                                czuć. Inne spacerówki ważą po 8, 9.
                                Jak to jest z tymi 11? Bo mi mąż truje, że za cięęeżki, taaa, tylko kto nim
                                będzie jeździł! Ha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka