uli111 05.04.06, 00:15 Witam! Czy przed podaniem dziecku pierwszej nowości, tj. marchewki lub jabłuszka konieczna jest wizyta u pediatry? Dodam, że mała jest cały czas na "cycu". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shady27 Re: konieczność?? 05.04.06, 00:37 hmmmm nie wiem jak jest z cycowymi dziecmi ale my wprowadzalismy bez konsultacji, ale moim zdaniem nie zaszkodzi isc do pediatry, lepiej dmuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: konieczność?? 05.04.06, 01:08 Jeżeli ma przepisowe 6 miesięcy to nie musisz. Jeżeli mniej to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: konieczność?? 05.04.06, 12:55 Ja byłam niedoświadczoną mamą cyckoholika, więc porozmawiałam z pediatrą przy okazji szczepienia co i jak wg. niej wprowadzać. Uspokoiło mnie to, choć nie zdało egzaminu (na samym cycu był do 11-ego msca życia). Odpowiedz Link Zgłoś
ldzida12 Re: konieczność?? 06.04.06, 12:02 Cześć Małemu dziecku dopiero po pół roku daje się marchewkę (chyba że masz chudy pokarm i musisz dokarmiać). Karmisz piersią więc nie powinno byc konieczności wcześn iejszego podawania. Dzieci karmione butelką maja wcześniej podawane marchewkę itp. Czy konieczna wizyta u pediatry? Nie jest konieczna. To ty decydujesz kiedy,a le tak jak m ówiłam jak karmisz piersią to dopoiero około 6 miesiąca. Pozdrawiam. Lidia Odpowiedz Link Zgłoś