Dodaj do ulubionych

a taki wózek?

11.04.06, 09:45
Matko, dziewczyny ubijecie mnie tempym młotem, ale ja już naprawdę nie wiem co
kupić, żeby nie żałować.
Znalazłam wózek, który rzekomo jest podróbą PP Pliko P3. Mi to prawdę
powiedziawszy zwisa i powiewa, bo każdy tańszy wózek jest jakąś podróbą.
Zależy mi żeby jeździł i był lekki. Poczytałam opinię na Zakupach i wychodzi
pół na pół, przy czym te negatywne wypisywane są głównie przez osoby, którym
się wydaje, że skoro jest to podróbka, to można się Bog wie jak chwalić na
prawo i lewo, a tym czasem w trakcie jazdy wychodzi, że do orginału to mu
wiele brakuje... Jak już wspomniałam zwisa mi to, bo zaczajam się na tańsze
modele i podejrzewam, że też mogą być felerne. Graco skutecznie odradzacie,
więc zapominam...
A moja prośba: czy któraś z was miała kontakt z tym wózkiem, może ktoś ze
znajomych? Może ktoś mi udzieli albo skrajnie dobrej lub skrajnie złej opini,
wtedy się przekonam bo na razie jestem pośrodku.

Wygląda całkiem przyzwoicie i cena jest przystępna...
Link:
www.allegro.pl/item97578910_wozek_spacerowy_travel_arti_jak_pliko_p3.html
Obserwuj wątek
    • kiniasek Re: a taki wózek? 11.04.06, 09:52
      moja kumpela kupuje go za jakiś miesiąc , na stronie firmy arti strasznie się
      nim chwalą...ja go obzioram za miesiąc...
      osobiście kupiłam pani córce deltim kazoo i jestem bardzo zadowolona
      • z1mka Re: a taki wózek? 11.04.06, 09:57
        ooo, też myślałam o kazoo, napisz mi coś więcej mianowicie:
        ile ma pozycji oparcia?
        czy faktycznie nie ma amortyzacji?
        czy kółka się blokują w trakcie jazdy(słyszałam, ze się lubią blokować, bo ktoś
        tam po piachu jeździł)?

a w ogóle gdzie kawa?! smile
        • joa8 Re: a taki wózek? 11.04.06, 10:04
          z1mka - kawka proszę bardzo! a może być ricoree, bo ostatnio taką pijam?
          pyszka smile

co do wózka, to moja znajoma ma Arti i bardzo sobie chwali smile że lekki, że
          skrętny, że ładny, że wszytskie dodatki w cenie. Jedyny minus to dość wąskie
          siedzisko, ale teraz większość wózków takie ma. Jej spory syn się mieści i nie
          narzeka wink
          Ja przymierzałam się do tego wózka, ale w końcu kupiłam PickUp Chicco, którym
          jestem zachwycona, no ale on jest ciężki - 11 kilo. No i już go nie ma w
          sklepach.
          • z1mka Re: a taki wózek? 11.04.06, 10:10
            mi wąskie siedzisko nie przeszkadza, Maryś ma dupkę jak pięć minut na małym
            zegarkuwink

właśnie też oglądałam ten chicco ale za ciężki, szukam max do 9 kilo

no i patrzę też na używane PP Pliko P3, ale nie ma zbyt wielkiego wyboru poza
            tym, obawiam się kupować używane, mimo wszystko. Mam kupić używany PP który
            pojeździ przez rok, a nowy "niefirmowy", który pojeździ także przez rok, albo
            dwa, to wolę nowysmile
            • joa8 Re: a taki wózek? 11.04.06, 10:17
              no to kup Arti i będziesz miała kłopot z głowy. Bo najgorsze to jest to
              podejmowanie decyzji smile, potem to już tylko trzeba się cieszyć z wyboru.
              Ja teraz przeżyłam podobną jazdę z fotelikiem. Jaki? za ile? który
              bezpieczniejszy? jak wyszły testy? milion opinii, często skrajnych.
              W końcu wybrałam Ramatti Venus i już nie rozważam, czy dobrze, czy źle, tylko
              się cieszę, że mamy taki fajny, dobry i łądny fotelik smile)
              • z1mka Re: a taki wózek? 11.04.06, 10:21
                Racja. Najgorsze, że jest to forum! Bo tak to po prostu kupiłabym i po prostu
                bym jeździła, nawet nie zwracałabym uwagi na jakieś drobne pierdoły typu
                porysowany plastik... mój mąż stwierdził, że żeby się plastik nie rysował
                musiałby być ten plastik metalowywink)) albo odpadające kołasmile co to tam takie
                koło, drobny szczegółwink hehe;D
                Może go zdybię gdzieś w sklepie i pomacamwink pokopię po kółkach, czy rzeczywiście
                odpadają, a co tam, przecież ma gwarancje.
        • kiniasek Re: a taki wózek? 11.04.06, 10:11
          oparcie ma od siedzącego do leżącego na płasko w sumie 4 pozycje, amortyzacji
          nie ma ale po 3 tygodniach jazdy się rozruszał...młoda bez problemu zasypia
          na spacerze,po piachu nie jeździłam więc koła zablokowały mi się na razie
          tylko chyba raz smile
          gość w sklepie polecił mi go jeszcze ze względu na dobra impregnacje
          materiału...jechałysmy w deszczu bez folii i młoda nie przemokła nic a
          nic...
          • kiniasek z1mka 11.04.06, 10:30
            kiniasek napisała:

> oparcie ma od siedzącego do leżącego na płasko w sumie 4 pozycje,
            amortyzacji
            > nie ma ale po 3 tygodniach jazdy się rozruszał...młoda bez problemu zasypia
            > na spacerze,po piachu nie jeździłam więc koła zablokowały mi się na razie
            > tylko chyba raz smile
            > gość w sklepie polecił mi go jeszcze ze względu na dobra impregnacje
            > materiału...jechałysmy w deszczu bez folii i młoda nie przemokła nic a
            > nic...

kazoo silver ma jeszcze przy budzie dodatkową folię...młodej nie kapie na
            ubranie jak założe ochronke na nogi smile)
            • z1mka Re: z1mka 11.04.06, 10:33
              oba są fajne. mam dylemat. ale w sumie ta amortyacja...

pojade do sklepu wsadze Maryśkę w oba i zobaczymywink
              • kiniasek Re: z1mka 11.04.06, 11:22
                najważniejsze żeby Marysi było wygodnie a w sklepie zobaczysz dokładnie co i
                jak smile)
                • mmala6 Re: z1mka 11.04.06, 12:12
                  Wyglada niezle i faktycznie ludzaco podobny do PP Plikowink

Z tymi uzywanymi PP to nie do konca jest tak jak piszesz.Dobry wozek kilka lat
                  bedzie sluzyl.My kupilismy uzywane Atlantico, dziewczynka jezdzila nim przez ok
                  rok.My jezdzimy juz prawie rok i nic nie wskazuje, zeby mialo sie z nim cos
                  stac.On caly czas wyglada jak nowy, poza tym, ze sie raczka porysowala od
                  bagaznikawinkPodejrzewam, ze , o ile mi sie nie znudzi i nie bede chciala PP
                  Centro, to nastepne moje dziecko tez by przejezdzilo ze 2 lata w tym wozku.
                  No ale z uzywanymi jest ryzyko,ze trafisz na felerny, jak Magda Dem, kupila
                  Atlantico z zepsutym hamulcem.Najlepiej wczesniej obejrzec.

Ale skoro dziewczyny polecaja te 'podrobke', Tobie sie podoba to bierz.Ja mam
                  tak jak pisala Joa, najgorszy jest moment wyboru, potem sie cieszysz i juz nie
                  zastanawiasz (chyba ze masz pecha jak np Enja....).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka