Dodaj do ulubionych

brak kupki....

27.04.06, 07:33
przepraszam za ten temat, ale zaczynam sie martwic i nie wiem czy isc do
lekarza czy jeszcze nie. uznalam ze najpierw poradze sie Was smile otoz od
jakiegos tygodnia daje mojemu 4,5 miesiecznemu synkowi jabuszko. do tej pory
bylo supper. w niedziele tez zjadl i byla normalna kupka. a w poniedzialek
juz nic. i tak do dzis , zero kupki. puszcza gazy, nie placze, nic go nie
boli. jest tak samo wesoly jak przed poniedzialkiem. niec sie nie zmienilo.
tylko ten brak kupki.... prosze o rade.
Obserwuj wątek
    • marsuch2 Re: brak kupki.... 27.04.06, 08:20
      moja córeczka tez tak miała i ma do tej pory (teraz ma 6 m-cy). jeśli Twój synek
      nie płacze, ma miękki brzuszek i mniej więcej dwa razy w tygodniu się wypróżnia,
      to nie musisz się martwić. ja też konsultowałam sie z lekarzem i takiej rady mi
      udzielił.
      Pozdrawiam
    • z1mka Re: brak kupki.... 27.04.06, 08:22
      nie wiem jak wygląda zatwardzenie u niemowląt. Moja miała chyba raz, ale wtedy
      była bardzo niespokojna i jęczała. Jeśli dziecko jest spokojne, to chyba nie ma
      powodów do niepokoju. Nie pszesz, czy jest na piersi, a może po prostu daj mu pić?
      Też suszona śliwka gerbera jest dobra na kupę.
      A poza tym, żeby Coię uspokoić, to o ile soibie przypominam, Maryś w tym wieku
      robiła raz na trzy dni i bylo to zupełnie normalne...
      • enja11 Re: brak kupki.... 27.04.06, 14:34
        Jachu w tym wieku robił kupę raz na 10 dni. 10 dni czekałam, jak nie było dalej
        to dawałam czopka glicerynowego. Dodam, że był wtedy wyłącznie na piersi.
        Później się unormowało, teraz daje czadu 3-4 razy dzienniewink))) Śliwka suszona
        Gerbera jest naprawdę fajna, dodawałam do kaszki, bo ryżowa też zatwardzawink)
        • ezrapound Re: brak kupki.... 27.04.06, 17:12
          U nas też przerwy były do 10 dni - ale wprowadzenie jabłka trochę pomogło. I ja
          także polecam łyżeczkę lub dwie suszonej śliwki gerbera. A martwić się nie ma
          powodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka