Dodaj do ulubionych

Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczenia?

18.05.06, 07:01
No własnie - doświadczone mamy... Musze kupic maluchowi butki dostosowane do
wkładki ortopedycznej i nie wiem jakie. Myslałam o MEMO tyle, że ta cena...
Może macie jakies inne pomysły, doświadczenia z bucikami, co mogłybyście
polecić. Pomóżcie prosze bo czas nagli, a w sklepach wiadomo- "każda sroka
swój ogonek chwali".
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 08:49
      Memo sa super, nie do zdarcia.Drogie to fakt, ale moje dziecko nosilo je dzien
      w dzien i nic sie z nimi nie dzialo.Sa jeszcze butki "postep", tez dobre i
      tansze.
      • kate8025 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 12:29
        Ale to mają być buty czy kapcie? dostoosowane do wkładki tzn, płaskie w środku jeśli dobrze rozumiem, po to by odpowiednią wkładkę dobraną dla dziecka do nich włożyć. Najlepiej wybierz się do dobrego sklepu z obuwiem ortopedycznym, takiego, gdzie ci doradzą i rehabilitant dobierze Ci vbutki do stópki Twojego dziecka.
        MY używamy tombut po domu i jestem bardzo zadowolona i te jako nieliczne ze zdrowotnych kapci są Ok dla mojego dzieka, ale one są już wyprofilowane, chociaż są też takie do wkładek.

pozdrawiam
        • malgos36 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:50
          To maja być i sandałki i trzewiczki do specjalnych wkładek . W sklepach byłam
          kilku i tak jak pisałam każdy swoje chwali... Lekarz mówił konkretnie o memo,
          tylko ta cena, a i w jedynym u mnie sklepie MEMO rozmiaru sandałków nie ma, a
          dostawa dopiero w czerwcu. Dlatego szukam i pytam, bo czas nagli
        • alpepe Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:57
          ja się wybrałam do takiego sklepu, jeszcze przed wizytą u lekarza, bo wiem, co
          miałam kupić. Sprzedawczyni próbowała mi wcisnąć sandały, które po miesiącu
          byłbyły za małe. Nigdy tam już nie pójdę.
      • mruwa9 wprost przeciwnie 18.05.06, 12:46
        sa do zdarcia i to calkiem szybko... MOje dziecko mialo 3 pary, drogie,
        ciezkie, rzepy zuzyly sie w momencie, podeszwy rowniez zdarly sie dosc szybko,
        z reklamacja byl klopot ( naprawa trwala dluzej, niz powinna, przez ten czas
        dziecko bez butow, bo ile par takich drogich mozna jednoczesnie kupic?),a w
        momencie oddawania butow do reklamacji i wypisywania protokolow, przyszly
        jeszcze 3 inne osoby z butami memo do reklamacji, z powodu identycznej wady. A
        ortopedyczne buty tej samej firmy (oktor Perner) wykonywane na miare,
        indywidualnie, to jeszcze inna historia z jeszcze gorszym finalem..nigdy
        wiecej.
        • malgos36 Re: wprost przeciwnie 18.05.06, 14:52
          To co teraz kupujesz?
          • mruwa9 Re: wprost przeciwnie 18.05.06, 15:47
            sandaly Bartek. Z wadey dziecko stopniowo wyrasta (koslawosc), wiec jest ok.
    • demika Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 12:37

• neomia Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 12:45
      Marcelki można dostać w Wa-wie. Tombut, Postep - ale uwaga, one maja obcas
      Thomasa, a to przy niektórych wadach jest nie korzystne. Porozmawiaj z ortopedą
      który zalecił wkładki.
      Jeszcze znalazłam:
      www.med-orth.wroc.pl/produkty/64.html
      ortopedia.strefa.pl/index3.html
      Tu Memo jest za 105 zł. orto-tech.com.pl/sklep/product_info.php?
      cPath=37&products_id=157&osCsid=788d1cf4873d91bb84eb968db7bff692
      • aniald1 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:35
        neomia napisała:

> Tombut, Postep - ale uwaga, one maja obcas
        > Thomasa, a to przy niektórych wadach jest nie korzystne.

Tak z czystej ciekawości: przy jakich wadach obcas Thomasa jest nie mile
        widziany? Pierwszy raz o tym słyszę.
        • alpepe Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:56
          zgaduję: przy szpotawych kolanach.
        • neomia Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 16:44
          Obcas Thomasa stosuje sie przy koslawosci, a przy szpotawości może wadę
          pogłebić.
          Obecnie cóce kupiłam Elephanty - wysoka pięta, szerokie palce, wysokie, bez
          wkładki.
          Tu znalazłam Marcelki: www.marcelka.pl/sportowe.html
          • marta76 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 17:09
            u nas od początku kupujemy Bartka.Przy koslawych kolanach ortopeda nie zaleciła
            Postępu.
            • balbina16 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 19.05.06, 23:44
              Nam też ortopeda nie zalecił butów ortopedycznych przy koślawych kolanach i
              stopach. Wręcz odradzał, bo wtedy noga się rozleniwia i trudniej skorygować
              wadę. Zalecił nam wkładki i ćwiczenia. Wkładki juz zamówione i jak je tylko
              odbierzemy, to kupujemy sandały Bartka odpowiednie do wkładek i tyle.

P.S. A tak naprawdę, to wkładki przy tej wadzie zaleciło nam dwóch ortopedów i
              żaden nie chciał ubierać dziecka w buty ortopedyczne.
    • aniald1 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:33
      Ja też polecam Tombut.
    • marta76 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 14:58
      Ja zdałabym sie na ortopedę.Ostatnio był program na TVN Style i rehabilitant
      doradzał jakich butów nie kupować.O butach firmy Postęp powiedział,że to tak
      jakbyśmy My dorośli chodzili cały czas w butach do nart.
      • izabela1976 Re: Jakie buciki ortopedyczne- wasze doświadczeni 18.05.06, 15:52
        To zależy co dziecku jest. W przypadku mojego synka buty Postępu się sprawdzają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka