karolcia_111 25.05.06, 13:56 jedziemy z 9 miesięcznym synkiem nad morze podpowiedzcie co zabrac ze soba o czzy nie zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: wyjazd nad morze 25.05.06, 14:17 zabierz to samo, co zabrałabyś jadąc w kazde inne miejsce niż nad morze. Dodatkowo możesz zabrać (o ile jedziesz w środku lata) kremy z wysokimi filtrami dla niemowląt... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: wyjazd nad morze 25.05.06, 15:53 Z mojego doświadczenia: - półnamiot plażowy. Przydaje się ogromnie, żeby dzieciak mógł spokojnie się przespać. - parasol. Maluch długi czas na ostrym słońcu to nie jest za dobry pomysł. - parawan, ale z drewnianymi kijkami. Raz mieliśmy plastikowe i ciągle się krzywiły w piachu. Dzięki parawanowi być może nie przebiegnie ci przez środek koca jakis rozbrykany pies albo małolat z piłką. My mięliśmy jeszcze lodówkę turystyczną, ale byliśmy razem w kilka zaprzyjaźnionych rodzin. Sami pewno byśmy jej nie przytachali. To chyba najważniejsze. O kremach "przed" i "po" opalaniu nie pisze, to oczywiste. Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę. Życzę słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
nosmoking1 Re: wyjazd nad morze 25.05.06, 22:08 Przede wszystkim: - parasol przeciwsłoneczny żeby dziecko miało się gdzie schronić przed słońcem -Wiatrochron -jakiś wiekszy termosik bo dzieci w upale duuuuzo piją -przynajmniej 2 chustki na głowe bo dzieci lubia gubić -kalosze i pelerynka ale twoje dzieciatko jeszcze nie chodzi więc to rada dla mam starszych dzieci My bierzemy zawsze taki dmuchany basenik i nalewamy tam dzieciakom wode No i foremki wiaderko Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: wyjazd nad morze 26.05.06, 10:14 Psów nie ma na plazy !Jest kategoryczny zakaz. mama z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wyjazd nad morze 26.05.06, 10:26 corokia napisała: > Psów nie ma na plazy !Jest kategoryczny zakaz. > mama z Gdyni to że jest zakaz, nie oznacza, ze ludzie się do niego stosują niestety(( Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: wyjazd nad morze 26.05.06, 15:13 corokia napisała: > Psów nie ma na plazy !Jest kategoryczny zakaz. Cha! Cha! Cha! Cha! Optymistka! Niestety, też bym chciała, żeby ten zakaz wszyscy respektowali. Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: wyjazd nad morze 26.05.06, 21:25 Jeszcze nie zapomnij o ksiazeczce zdrowia dziecka Jakis preparat na komary i inne robactwo.(kup w aptece) Wez lekarstwa,te ktore podajesz dziecku przy infekcji np.vit C,i czopki na goraczke (jesli nie wiesz jakie zapytaj sie pediatry) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_78 Re: wyjazd nad morze 29.05.06, 15:00 Ja polecam tez pokrowiec od deszczu na wózek, pogoda jest różna, ja byłam nad morzem w sobotę i mimo, że nie padało to zakładałam na plaży taki pokrowiec, bo chroni dziecko, przed bezpośrednim silnym i ostrym dla dziecka wiatrem. Dużo dzieci tak jeżdziło. W upał to się nie sprawdza, bo jest gorąco pod taką folią, ale pogoda może być różna. Beata Odpowiedz Link Zgłoś