vit27 19.08.06, 21:35 Jaki polecacie kombinezon na zime jedno czy dwu częściowy?? Moja mała ma 14 miesięcy. Doradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo_ania Re: Jaki kombinezon na zimę?? 19.08.06, 21:51 Mój synek ma rok i planuję dla niego kupno kombinezonu dwuczęściowego, tj. kurteczki i ocieplanych spodenek na szelkach. Uważam, że taki komplet jest praktyczniejszy, np. gdy przemoczą się spodenki, można ubrać inne i nadal korzystać z kurteczki, można łączyć je w zestawy z innymi ubrankami, poza tym łatwiej sę je ubiera. Nie podobają mi się ponadroczne dzieci w kombinezonach jednoczęściowych, według mnie śmiesznie to wygląda. A wybór należy do Ciebie! Pozdrawiam! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 19.08.06, 22:43 jezuuu, a nie planujeciejuz strojów wiosennych. sorry ale jesieni nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vit27 Re: Do molla7 20.08.06, 08:35 Niektórzy wcześniej lubią mieć wszystko zaplanowane. Jak nie chcesz udzielic rady to poprostu nic nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 20.08.06, 18:57 nie wpadłabym zeby zasmiecac forum takimi pytaniami. nie obraz sie, nie ma w tym uszczypliwosci. biegam po róznych forach dla mam i wszystkie sa upstrzone takimi pytankami, na ktore jest oczywista odpowiedz. Naprawde bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ania Re: Jaki kombinezon na zimę?? 20.08.06, 21:12 Naprawdę bez urazy, ale jeśli takie pytania cię irytują, to jest jedna rada: nie odpowiadać na nie. A na tym forum bywają na tyle miłe i kulturalne osoby, że odpowiadają nawet na najbardziej banalne pytania i nie robią problemu z tego, że takie pytanie zostało zadane po raz 35. Po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 22.08.06, 10:39 ja zamierzam miec i taki i taki, przy chodzacej Mlodziezy to chyba niezle rozwiazanie, cos na zmiane sie przyda.Rok temu mialam jednoczesciowy H&M- rewelacja!!w tym roku tez chce taki! Odpowiedz Link Zgłoś
anetka75 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 22.08.06, 13:09 Zeszłej zimy Wiki miała dwuczęściowy i byłam z niego zadowolona. Kurtka jest w nim na tyle większa, że tej zimy z niej również będzie korzystać. Musimy jeszcze zmierzyć spodenki, czy nie są za krótkie. Na wiosnę jej podwijałam troszeczkę nogawki, więc może będą jeszcze dobre... Ogólnie jestem zwolennikiem dwuczęściowych kombinezonów Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 29.08.06, 21:49 Ja polecam dwuczęściowy. My mieszkamy w dużym mieście i tej zimy kiedy Bartek miał ok. 1,5 roku przez pół zimy przechodził w zwykłych spodenkach z rajstopami pod spodem. Po drugie nie wyobrażam sobie dobrania rozmiaru jednoczęściowego kombinezonu dla takiego malucha. Dopóki nie chodził mało istotne było to, że ma stopy w kolanach. W tym momencie ma to istotne znaczenie, a ogrodniczki w dwuczęsciowym są z reguły regulowane, a przecież kobinezon kupujemy przełom września i października i ma wystarczyć do marca... Aha mieliśmy jeszcze drugą trochę tańszą zimową kurtkę na zmianę i drugie ocieplane spodnie kupione na allegro (na zmianę). Udanych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Jaki kombinezon na zimę?? 29.08.06, 21:59 Podobnie jak Mmala, zamierzam kupić i dwuczęściowy (z ogrodniczkami), i jednoczęściowy, też najchętniej H&M, dokładnie taki jak miałam dla Zosi zeszłej zimy, tylko większy. Był super i bardzo się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 09:53 Ja mam dwa kombinezony (po kuzynie Malgoski), jedno i dwu czesciowy. A co do tej jesieni, to u nas niestety wczoraj juz przyszla. I sie okazalo, ze wszystkie kurteczki zostaly 300 km od nas. Dobrze, ze mąż nam dzis dowiózł. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 11:02 Nie sugeowałabym sie wyglądem dziecka w kombinezonie jednoczęściowym, czy dwuczęściowym. Ważne, żeby maluchowi było ciepło i wygodnie. Najlepiej byłoby mieć dwa i niech młodzież sama "zdecyduje". Mam dwuczęściówkę na lżejszą zimę na razie, ale jednoczęściowy także zamierzam kupić Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 12:37 Nie chce mi się czytać wszystkich postów, ale na zimę to chyba kombinezon ZIMOWY potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 13:07 Zimowy? No to mnie zaskoczyłaś, Barbi. Ale może masz w sumie rację, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 14:04 Barbi, Ty to masz łeb, kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Jaki kombinezon na zimę?? 04.09.06, 18:44 Ja mam 15 mies. szkraba i zdecydowałam się na jednoczęściowy Odpowiedz Link Zgłoś