Dodaj do ulubionych

Jaki kombinezon na zimę??

19.08.06, 21:35
Jaki polecacie kombinezon na zime jedno czy dwu częściowy?? Moja mała ma 14
miesięcy. Doradzcie.
Obserwuj wątek
    • bo_ania Re: Jaki kombinezon na zimę?? 19.08.06, 21:51
      Mój synek ma rok i planuję dla niego kupno kombinezonu dwuczęściowego, tj.
      kurteczki i ocieplanych spodenek na szelkach. Uważam, że taki komplet jest
      praktyczniejszy, np. gdy przemoczą się spodenki, można ubrać inne i nadal
      korzystać z kurteczki, można łączyć je w zestawy z innymi ubrankami, poza tym
      łatwiej sę je ubiera. Nie podobają mi się ponadroczne dzieci w kombinezonach
      jednoczęściowych, według mnie śmiesznie to wygląda. A wybór należy do Ciebie!
      Pozdrawiam!
      Ania
      • molla7 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 19.08.06, 22:43
        jezuuu, a nie planujeciejuz strojów wiosennych. sorry ale jesieni nie ma.
        • vit27 Re: Do molla7 20.08.06, 08:35
          Niektórzy wcześniej lubią mieć wszystko zaplanowane. Jak nie chcesz udzielic
          rady to poprostu nic nie pisz.
      • vit27 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 20.08.06, 08:35
        Dzięki bardzo za rade.
        • molla7 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 20.08.06, 18:57
          nie wpadłabym zeby zasmiecac forum takimi pytaniami. nie obraz sie, nie ma w tym uszczypliwosci. biegam po róznych forach dla mam i wszystkie sa upstrzone takimi pytankami, na ktore jest oczywista odpowiedz. Naprawde bez urazy.
          • bo_ania Re: Jaki kombinezon na zimę?? 20.08.06, 21:12
            Naprawdę bez urazy, ale jeśli takie pytania cię irytują, to jest jedna rada: nie
            odpowiadać na nie.
            A na tym forum bywają na tyle miłe i kulturalne osoby, że odpowiadają nawet na
            najbardziej banalne pytania i nie robią problemu z tego, że takie pytanie
            zostało zadane po raz 35. Po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać.
            Pozdrawiam!
            • mmala6 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 22.08.06, 10:39
              ja zamierzam miec i taki i taki, przy chodzacej Mlodziezy to chyba niezle
              rozwiazanie, cos na zmiane sie przyda.Rok temu mialam jednoczesciowy H&M-
              rewelacja!!w tym roku tez chce taki!smile
              • anetka75 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 22.08.06, 13:09
                Zeszłej zimy Wiki miała dwuczęściowy i byłam z niego zadowolona. Kurtka jest w
                nim na tyle większa, że tej zimy z niej również będzie korzystać. Musimy
                jeszcze zmierzyć spodenki, czy nie są za krótkie. Na wiosnę jej podwijałam
                troszeczkę nogawki, więc może będą jeszcze dobre...
                Ogólnie jestem zwolennikiem dwuczęściowych kombinezonów
                • matylda301 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 22.08.06, 15:42

• bogusia1231 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 29.08.06, 21:49
                    Ja polecam dwuczęściowy. My mieszkamy w dużym mieście i tej zimy kiedy Bartek
                    miał ok. 1,5 roku przez pół zimy przechodził w zwykłych spodenkach z rajstopami
                    pod spodem. Po drugie nie wyobrażam sobie dobrania rozmiaru jednoczęściowego
                    kombinezonu dla takiego malucha. Dopóki nie chodził mało istotne było to, że ma
                    stopy w kolanach. W tym momencie ma to istotne znaczenie, a ogrodniczki w
                    dwuczęsciowym są z reguły regulowane, a przecież kobinezon kupujemy przełom
                    września i października i ma wystarczyć do marca... Aha mieliśmy jeszcze drugą
                    trochę tańszą zimową kurtkę na zmianę i drugie ocieplane spodnie kupione na
                    allegro (na zmianę).
                    Udanych zakupów
                    • mooh Re: Jaki kombinezon na zimę?? 29.08.06, 21:59
                      Podobnie jak Mmala, zamierzam kupić i dwuczęściowy (z ogrodniczkami), i
                      jednoczęściowy, też najchętniej H&M, dokładnie taki jak miałam dla Zosi zeszłej
                      zimy, tylko większy. Był super i bardzo się sprawdził.
                      • pampeliszka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 09:53
                        Ja mam dwa kombinezony (po kuzynie Malgoski), jedno i dwu czesciowy.
                        A co do tej jesieni, to u nas niestety wczoraj juz przyszla. I sie okazalo, ze
                        wszystkie kurteczki zostaly 300 km od nas. Dobrze, ze mąż nam dzis dowiózł.
    • z1mka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 11:02
      Nie sugeowałabym sie wyglądem dziecka w kombinezonie jednoczęściowym, czy
      dwuczęściowym. Ważne, żeby maluchowi było ciepło i wygodnie. Najlepiej byłoby
      mieć dwa i niech młodzież sama "zdecyduje".
      Mam dwuczęściówkę na lżejszą zimę na razie, ale jednoczęściowy także zamierzam kupić
      • barbi1 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 12:37
        Nie chce mi się czytać wszystkich postów,
        ale na zimę to chyba kombinezon ZIMOWY potrzebny?
        wink
        • mooh Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 13:07
          Zimowy? No to mnie zaskoczyłaś, Barbi. Ale może masz w sumie rację, kto wie.
          • pampeliszka Re: Jaki kombinezon na zimę?? 30.08.06, 14:04
            Barbi, Ty to masz łeb, kobieto.
            • barbi1 Re: Jaki kombinezon na zimę?? 31.08.06, 01:08
              Prawda?
              • sylwiawm Re: Jaki kombinezon na zimę?? 04.09.06, 18:44
                Ja mam 15 mies. szkraba i zdecydowałam się na jednoczęściowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka