Dodaj do ulubionych

Swędzi go całe ciało?

25.09.06, 12:04
Ma , ktos jakiś pomysł i może mi udzielić jakiejś porady, wskazówki.
W przyszłym tygodniu wybieram sie do alergologa, ale nie wiem czy do tego
czasu synek da radę.
Od trzech dni, śwędzi go całe ciało, nie ma żadnej wysypki ale drapie się
wszędzie Wygląda to okropnie jeśli ktos na niego patrzy, bo cały czas macha
rączkami i nóżkam Drapie się po rękach, nóżkach pleckach brzuszku i nawet
swędzi go siuraczeki oczywiście sam jest podenerwoawany pyta ciągle kiedy go
to przestanie swędzieć.
Synek ma 6 tak.
Obserwuj wątek
    • 100krotka9 Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 12:14
      A nie możesz iść do alergologa dzisiaj?
      U nas przy wysypce swędzącej stosowaliśmy kąpiel w krochmalu (1-2 łyżek mąki
      ziemniaczanej wymieszać z zimną wodą następnie wlać do gotującej się wody w
      dużym garnku mieszać do zagotowania następnie wlać do wanny uważać aby się nie
      poparzyć na dużą wannę będą potrzebne z trzy garnki!!!) i puder w płynie jest
      lekko chłodzący wysmarować całe ciało najlepiej nie używać zadnych mydeł i
      balsamów.
      Ja bym się udała jeszcze dzisiaj do lekarza KONIECZNIE.

Pozdrawiam 100krotka
      • 5_monika Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 14:27
        idx jak najszybciej, sędzenie jest bardzo nieprzyjemne i się "zadrapie".
    • aniask_mama Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 14:47
      jeśli nie możesz już do alergologa to idź do pediatry !!!
    • aneta76 Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 18:37
      oprocz tego co pisza dziewczyny to zastanow sie nad wszelkimi nowosciami jakie wprowadzilas w ciagu ostatnich dwoch tygodni. Proszek do prania, mydelko itp. W razie koniecznosci przepierz wszystko w czym chodzi w platkach mydlanych i dobrze wyplucz. Doraznie smaruj malego hydrocortizon zeby dzieciaczkowi troszke ulzyc.
    • konkie76 Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 19:18
      Przy problemach z watroba tez jest okropny świąd ciała i jeszcze oczywiscie
      żółty kolor.
      • joanna1982 Re: Swędzi go całe ciało? 25.09.06, 22:05
        Ja bym zrobiła próby wątrobowe. Przy alergii raczej byłoby coś widać a przy
        problemach z wątrobą nie widać nic. A co do żółtego koloru to owszem może
        wystąpić ale dopiero wtedy gdy podstawowe próby Aspat i alat będą bardzo
        wysokie.
        Pozdrawiam
        Asia
        • cooky1 Re: Swędzi go całe ciało? 26.09.06, 10:37
          No właśnie , najgorsze jest to ze u niego nic nie widać wczoraj wykąpałam do w
          krochmalu ale vhyba nie za wiele to pomogło, dzisiaj popołudniu idziemy z nim
          do dermatolg allergolog. Zapytam ją o te próby wątrobowe bo nie nic na ten
          temat nie wiem a brzmi mi to troszczę strasznie
          Bardzo dziekuje za pomoc (od wszystkich).
          Pozdrawiam
          • bib24 Re: Swędzi go całe ciało? 26.09.06, 11:16
            przy zoltaczce swedzi zolc gromadzaca sie w skorze, u doroslych sa to bardzo
            czesto stopy (bo tam splywa zolc pod wplywem ciezaru), potwornie swedza, potem
            przy pogorszeniu swedzi cale cialo
            zolknie sie dopiero w nastepnej fazie
            swedziec tez moze przy chorobach tarczycy, ale raczej nie beda to stopy tylko
            np plecy

a hydrokortyzon to powazny lek ze skutkami ubocznymi i bez konsultacji z
            lekarzem dziecka tym nie smaruj
            • cooky1 Re: Swędzi go całe ciało? 26.09.06, 13:16
              niczym go nie smarowałam, tylko była kąpiel łagodząca swędzenie
              Jak wrócę od lekarza , to da wam znać co mi lekarka powiedziała
              Dziękuję i pozdrawiam
              • cooky1 Re: Swędzi go całe ciało? 26.09.06, 22:02
                Cześć wam wszystkim,
                Godzine temu wróciłam od lekarza , okazało się że synek ma chorobę
                zakażną:świerzb.
                Niestety jest to choroba wywołana przez posożyta, objawia cię ciągłym
                swędzeniem.
                Dostałam receptę, trzy dni ma siedzieć w domu. Żadnych kapieli, tylko
                smarowanie całego ciała pudrem, później po kuracji wszystko dokładnie wyprać ,
                umyć go w delikatym płynie i powinno być dobrze. Mam taką nadzieję.
                Okazało się że musiał zarazić sie pewnie w przedszkolu, bo w domu nikt na to
                nie choruje, i mam nadzieję że tak pozostanie, bo mam jeszcze dwu latka w domu,
                który może sie zarazić, profilaktycznie mam go smarować tymi samymi masciami.
                Jeśli po trzech dniach, mój synek znowu będzie miał uśmiech na twarzy, to będę
                cała szczęśliwa.
                W takiej sytuacji jutro idę do pediatry po zwolnienie lekarskie na dziecko
                (dzisiaj była prywatnie)
                Pozdrawiam wszystkie mamusie.
    • opuncjafigowa Re: Swędzi go całe ciało? 27.09.06, 07:41
      To bardzo przykra dolegliwość...Powinnaś zgłosić to w przedszkolu aby nie było
      tak, ze wyleczysz Synka, on wróci do przedszkola i zarazi się ponownie.
      Uważam również, ze profilaktycznie ty i mąż powinniście przejś kurację, aby
      mieć pewność ze paskudztwo zostanie zniszczone. Wyprać dokładnie pościel. wymyć
      zabawki, ciuszki używane przez dzieci w ciągu ostatniego czasu wyprac w jak
      najwiekszej temperaturze (o ile mozliwe) oraz wyprasować dokładnie!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka