Dodaj do ulubionych

nie chce gryżć

IP: *.* 15.03.01, 14:13
Czy ktoś miał problem z nauką gryzienia? Mój mały ma 15 miesięcy, prawie pełną paszczę zębów, a nie robi z nich uzytku. Do dziś korzystam z miksera. Wszelkie próby podania czegokolwiek w kawałku, nawet rozgotowanego, kończą się wymuszaniem wymiotów. Pediatra polecił nieustępliwość, podobno po trzech dniach każde dziecko jest na tyle głodne, że zacznie jeść normalnie. Niestety, Konrad miał tą teorię w nosie-nie gryzie i już. Zaznaczę, że chrupki, biszkopty albo zwinięty z mojego talerza kawałek kotleta zmęczyć potrafi.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nie chce gryżć IP: *.* 15.03.01, 17:14
      Kingo, wydaje mi się że twój pediatra ma rację. Moja mała ma 8 miesięcy kilka zębów i uczę ją gryźć. Po prostu część zupy mielę jej mikserem i dodaję resztę niezmielonej, powoli powoli i zaczyna gryźć. Cierpliwości i powodzenia. Kasia.
    • Gość: guest Re: nie chce gryżć IP: *.* 17.03.01, 14:40
      Zgadzam się, trzeba cierpliwości i czasu. Moja córeczka gdy miała 10 miesięcy nic nie chciała gryźć,wydawało mi się , że już nigdy nie nauczy się gryźć, a za parę miesięcy gryzie lepiej od swojego starszego brata np. twardsze mięso, surówki itp.\nMoże właśnie to jest rozwiązanie, dawać częściej do rączki w dużym kawałku niezbyt miękką marchewkę, jabłko, chrupki, chleb itp.\nPozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka