Gość: guest IP: *.* 17.07.02, 13:35 Moja kilkumiesięczna córka często ma spocone, prawie mokre nóżki. Dostaje zalecaną dawkę wit. D3. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: spocone nóżki... IP: *.* 17.07.02, 13:45 Przyczyny mogą być różne - np. fakt, że skarpetki czy śpioszki nie są ze 100% bawełny, albo po prostu jest jej zbyt ciepło (okrywasz jej nóżki?). Raczej nie jest to brak wit.D3- bo wtedy poci się zwykle najbardziej główka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: spocone nóżki... IP: *.* 17.07.02, 15:01 Witajcie!Mój Krzyś(3 mce) ma ten asam problem z nóżkami. Nawet kiedy fika gołymi nóżkami to są często zupełnie mokre. Dostaje 5 kropli D3, na swoje 6800. Chmm, troche mnie to niepokoi...Może ktoś miał ten problem i go rozwiązał?Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sammy Re: spocone nóżki... IP: *.* 17.07.02, 21:15 Niestety, ale spocone, "alabastrowe" nóżki swiadczą właśnie o krzywicy Natomiast ilośc kropel witaminy D nie jest powiązana z wagą tylko z wielkością ciemiączka i ogólnym stanem kośca.pozdrawiamsammy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: spocone nóżki... IP: *.* 18.07.02, 08:26 nie zgadzam się z przedmówczynią!!!cała prawda o krzywicy:http://www.poradnikmedyczny.pl/archiwum_wyn/174 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: spocone nóżki... IP: *.* 18.07.02, 08:40 Kochane zatroskane o swoje maluszki emamy, czy wy nie macie spoconych nóżek przy upale 30 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: spocone nóżki... IP: *.* 18.07.02, 08:43 spocone może tak, ale nie takie mokre i tylko w upały, a nie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasia Re: spocone nóżki... IP: *.* 25.07.02, 07:34 Moje dzieci pocą się bardzo. Kuba przy grze w piłkę mógłby zmieniać koszulki co 5 minut, Jula ma przeważnie mokre stópki (mimo 100% bawełny na nich). Nasza pani doktor twierdzi, że taka ich uroda i o krzywicy nic nie wspomina... Odpowiedz Link Zgłoś