Dodaj do ulubionych

Pelnia ksiezyca

IP: *.* 21.08.02, 15:31
witam, Czy wasze dzieci sa wrazliwe na pelnie ksiezyca? Jesli tak, jak sobie radzicie? Moja coreczka ma 9 miesiecy i od kiedy skonczyla 2 miesiace, kilka dni przed i w czasie pelni ksiezyca jest niesamowita: placze jest podrazniona, nie chce spac i jesc. Ogolnie: nie do poznania. Czy wam tez sie to przytrafilo?Pozdarawiamy ksiezycowomama i Matylda
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 21.08.02, 19:35
      Może jest wilkołakiem ? :bounce:Żartuję. Ja jakoś nie zauważyłam u Pisklęcia takiech objawów, a znamy się już ponad 4 lata, za to ja czasami spać nie moghę, kiedy ta jasna łysa glowa zagląda do okien ;)
      • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 21.08.02, 20:19
        Moja corka ma teraz 3,5 roku i tez zauwazylam ,ze nieraz jak jest pelnia moja corka nie moze spac ,budzi sie, placze, wtedy stawiam na oknie szklanke z woda i do rana jest spokoj. Robilam tak pare razy i pomagalo. Powodzenia moze u ciebie tez sie sprawdzi.
        • Gość: Ika Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 21.08.02, 23:38
          A co ta szklanka z woda daje...? :what:
          • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 21.08.02, 23:50
            O rany. Mialam zapytac wlasnie bo zzera mnie ciekawosc. Dzieki Ika.:)
    • Gość: kn Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 21.08.02, 20:24
      Skąd ja to znam...Mój synek urodził się w czsie pełni - prawie trzy lata temu - i od tamtej pory przy każdej jest to samo. Jedyna rada to przeczekać. Albo wyć do księżyca.:hello: Kasia
      • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 06:56
        Nareszcie ktoś pisze na ten temat. Moja córeczka ma prawie 3 lata i jakiś rok temu wreszcie połapałam się dlaczego co jakiś czas moje dziecko staje się marudne, nie chce spać, popłakuje. Do tego czasu wszystko szło na konto zębów ale ile mogą wychodzić zęby. Stwierdziłam, że powtarza się to zawsze kiedy jest pełnia księżyca, ale kiedy powiedziałam o tym w rodzinie to zostałam wyśmiana, więc dałam sobie z tym spokój, niemniej jestem głęboko przekonana, że jest to prawda. Pozdrawiam wszystkie mamy "księżycowych" dzieci.Niewyspana od kilku dni mama małej "księżycówki"
    • Gość: eBeata Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 08:33
      Niektórzy ludzie tak reagują. Jestem duża i mam to samo. Kiedy jest pełnia wiem, że noc z głowy. Nie staram się na siłę zasnąć, KORZYSTAM!! W końcu czas dla siebie !! Czytam, czytam, czytam.Nie wiem od kiedy tak reaguję. Do tej pory zwalałam to na znak zodiaku - księżycowy Rak /mój mały Lew śpi smacznie/.Jeżeli faza księżyca ma wpływ na masy wody w oceanach, to jak nie ma mieć na takie maluchy /a człowiek składa się głównie z wody/.Masz wrażliwe dziecko. To chyba zaleta?PozdrawiamBeata
      • Gość: ruda Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 10:33
        Ja też to kładę na karb znaku zodiaku. Moje wodne raczysko zawsze wydziwia w pełnię. A koleżanka z pracy ma rok młodszego malucha, i też się dziwiła, jak grzeczne w sumie dziecko czasem w nocy wariuje. Zpytałam ją czy to nie jest mniej więcej raz w miesiącu, zdziwiła się, sprawdziła i rzeczywiście. Mnie zaś ten pomysł podsunęła siostra, która jest rakiem. I nie sypia w pełnię. Od zawsze.kasia
        • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 12:00
          Nie mialyscie babc, ktore na wszystko mialy jakies wyjscie. Ja mam to od babci, ponoc ta moc ktora wyplywa z ksiezyca nie przedostaje sie do dziecka tylko zostaje w tej wodzie.Dla mnie nie jest to wazne, najwazniejsze ze obie mamy przespana i spokojna noc.
          • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 19:28
            Kiedyś czytałam w jakimś mądrym naukowym czasopiśmie ( nie pomnę tytułu, bo było to dawno ), że pomienie księżyca przechodzące przez szklankę z wodą, załamują się i nie są już tak "zjadliwe" ;) Ja od mojej babci słyszałam, że na tej szklance koniecznie należy położyć kawałek chleba wygryziony w kształcie księżyca...Pozdrawiam Basia lipcowy raczek :)
        • Gość: eBeata Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 12:42
          O kurczę,wypróbuję na sobie i napiszę Wam jaki efekt.Tylko zamiast szklanki powinnam chyba postawić jakiś wielki gar :-)Pełnia zdaje się niedługo?
    • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 14:40
      A wiesz, że nigdy nie zwracałam an to uwagi??????może rzeczywiście ma to wpływ na dziecko....będę teraz bacznie obserwowaćKIKA
      • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 22.08.02, 14:50
        Jestem zodiakalnym Rakiem i nie śpię w pełnię księżyca od zawsze. Jako dziecko ponoć lunatykowałam... Moje wszystkie domowe nie Raki śpią jak zabite, tylko ja się błąkam po nocach...Coś w tym jest...Mija- też księżycowa.
    • Gość: eBeata Pełnia - już jutro! 24 sierpnia IP: *.* 23.08.02, 12:15
      no tak ale telewizor ma chyba taka rozdzielczosc aby ogladac z daleka a monitor jest tak przygotowany zeby patrzec na niego z bliska.Tak mi się wydaje.Asia
    • Gość: guest Re: Pelnia ksiezyca IP: *.* 26.08.02, 08:36
      Może się nie znam, ale dziecko w wieku 7 miesięcy jeszcze nic nie kuma, więc po co robić całe to zamieszanie. Nie macie innych problemów ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka