Dodaj do ulubionych

Sposoby na katar

IP: *.* 28.09.02, 20:19
Prosze o sprawdzone sposoby na pozbycie sie okropnego kataru przez 3 latka
Obserwuj wątek
    • Gość: AniamamaOli Re: Sposoby na katar IP: *.* 28.09.02, 21:00
      W piątkowej Wyborczej (dodatek Uroda) jest artykuł o katarze - o sposobach przeciwdziałania infekcji, przeziębieniom ... Polecam.:hello:PozdrawiamAnia
      • Gość: baha Re: Sposoby na katar IP: *.* 28.09.02, 21:25
        Właśnie to przerabiamysadStosujemy: Eurespal - syrop, Kropelki Olbas (na podusie, ramionka (na ciuszki), do nawilżacza; sól fizjologiczną, maść majerankową, no i...... gruszke i chusteczki higsmileŻycze wiele cierpliwości i powrotu do zdrowia
    • Gość: madad Re: Sposoby na katar IP: *.* 29.09.02, 09:55
      Sol fizjaologiczna w sprayu, krem pinosol, olbas, tabletki homeopatyczne coryzalia.
    • Gość: guest Re: Sposoby na katar IP: *.* 29.09.02, 10:49
      Twoje dziecko jest starsze, ja mam 7 miesięczne i pediatra kazała uważać na Olbas, bo jest "mocny". Najwyżej jedna, dwie kropelki na pieluchę powieszoną przy łóżeczku. Ja o tym na początku nie wiedziałam i porządnie skropiłam pieluchę i mała zaczęła po chwili płakać i trzeć oczka. Jak wyniosłam pieluchę i wywietrzyłam pokój, to się uspokoiła. Pozdrawiam Ania
    • Gość: Justek Re: Sposoby na katar IP: *.* 29.09.02, 14:22
      Ja również używałam Olbasu, wiedziałam że jest dobry. Teraz moja mała przechodzi katar ropny i niestety laryngolog kazała odstawić te kropelki gdyż mogą działać drażniąco. Teraz podajemy Aflegan jako krople do infalatora, bardzo dobra jest też woda morska w sprayu, udrażnia nosek i nawilża, można stosować szczególnie teraz kiedy jest suche powietrze w domku, działa podobnie jak sól fizjologiczna ale jest bardziej skuteczne. Również używamy Eurespalu i Rhinopordu ale raczej te leki powinnaś skonsultować z lekarzem.Życzymy powodzenia w walce z kataremJmK
      • Gość: lisa Re: Sposoby na katar IP: *.* 30.09.02, 12:21
        Julia ma 15 m-cyWłasnie przechodzimy katarsprawdzone u nas są już krople na katar NASO HEEL, oczywiście regularne czyszczenei noska, i olbas kropelki na pieluszkępozdrawiama poropos leczony czy nie podobno trwa 7 dni :))
        • Gość: MOKO Re: Sposoby na katar IP: *.* 30.09.02, 12:43
          Hej,mój synek bardzo często choruje.Przy tym ma katar. U nas skutkują kropelki Olbas, maść majerankowa, sól fizjologiczna, a także maść Pulamex baby, smaruje mu klatkę piersiową i wtedy mu się lepiej oddycha. Na szczęście Oskar potrafi już wydmuchać nos, więc z gruszką się rozstaliśmy.Pozdrawiam "zasmarkany" czteroletni Oskar i Moko.
    • Gość: Ania_mam_Huberta Re: Sposoby na katar-gorąco polecam IP: *.* 30.09.02, 13:33
      inhalator - rozpylacz. Podłącza się go prądu robi duuużo hałasu ale i dobrego.Posiada maseczkę którą przykłada się do buzi dziecka na nos i usta tak aby oddychało mgiełką którą aparat wytwarza.Używamy go od ponad 1,5 roku i leczymy katar całej rodziny 2-3 inhalacje i po katarze.2 letniego Huberta inhalujemy tylko solą fizjologiczną a my z mężem dolewamy sobie kropelkę olbasa.Niestety ten super sprzęt troszkę kosztuje ale opłaca się A tak na marginesie wszystkie dziewczyny wymieniają kropelki Olbas - używajcie ich ostrożnie bo są naprawdę bardzo mocne i mogą uszkodzić śluzówkę a przeznaczone są dla dzieciaków powyżej 3 roku!Pozdrawiam i życzę "suchych nosów" tej jesieniAnka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka