Dodaj do ulubionych

wzrost 4,5 latka

IP: *.* 09.11.02, 15:26
Cześć!!!Czy ma któraś z was synka w wieku 4 -5 lat. Powiedzcie mi ile mają wztostu. Chciałabym porównać z moim małym facetem.Dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 10.11.02, 00:18
      Pytasz dla samego porównania, czy uważasz, że Twój mały mężczyzna jest za niski? :)Bo jeżeli chodzi o niski wzrost, to jak narazie nie masz czym się martwić. Ja do pierwszej klasy szkoły podstawowej poszłam "warunkowo" bo nie spełniałam wymogów ani wagowych ani wzrostowych. Miałam 96 cm wzrostu i ok. 9-9,5 kg :)Byłam malutkim patyczkiem. Gdyby nie to, że pomiedzy mną a rodzeństwem było 7 lat różnicy wieku, to pewnie musiałabym poczekac z edukacją :)Lekarz nie chciał wyrazić zgody, bym poszła do szkoły terminowo. Bo byłam za małą i za drobna, za chuda. Uważano, że tornister z książkami będzie dla mnie za ciężki, co niekorzystnie wpłynie na mój kręgosłup.No ale Mama moja przysięgała na wszystkie świętości, że skoro siedzi z małym dzidziusiem w domku, to co dziennie odprowadzac mnie będzie do szkoły, a co0 za tym idzie, będzie też nosic mój tornister :)Szkołę podstawową skończyłam ze wzrostem 121 cm :)Za to w szkole średniej "wystrzeliłam w niebo" ;)I do matury przystępowałąm jako 160 centymetrowa kobitka :)- Siuniaps, dziś pewnie lekarze takie dzieci wysyłają na badania pod względem sprawdzenia czy nie brak hormonu wzrostu. Kiedyś było inaczej. Zresztą, na tym chyba polegał mój urok ;) Bo jednak dogoniłam pozostałych. A trochę szkoda. Bo to takie fajne być maskotką towarzystwa, wszyscy noszą Cie chętnie na rękach itp :)
      • Gość: eBeata Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 13.11.02, 10:19
        https://www.edziecko.pl/alle.phtml?p=ni007PozdrawiamMama chudego i lekkiego.ponad 4 lata/104 cm/ 13,5 kg
        • Gość: guest Re: wzrost 4,5 latka - do Beaty IP: *.* 13.11.02, 13:13
          Pocieszyłaś mnie!!!Wszystkie mamy piszą i swoich "gigantach" a mój synek ma 4,5 i roku też ma 104 cm wzrostu ale waży trochę więcej bo 17 kg.Napisz mi coś więcej o Twoim synku czy jest niejadkiem itp.Chętnie pogadam Jak chcesz to pisz na privakdagmara@poczta.onet.pl
          • Gość: eBeata Re: wzrost 4,5 latka - do Beaty IP: *.* 13.11.02, 14:16
            Dagmara, odpowiem jeszcze tutaj, bo mi łatwiej.Niejadkiem jest a jakże ;-). Ale nie wrzucam w Niego na siłę artukułów spożywczych. A do tego jest tak ruchliwy ... wszystko spala. Sama się często zastanawiam, z czego On żyje??? /...i kupki robi ;-)/.Wyniki badań krwi ma w porządku, więc się nie przejmuję.A uspokoiłam się zupełnie jak zajrzałam do swojej książeczki zdrowia. Mieliśmy przez cały czas identyczne przyrosty wagi z tym, że ja stale ważyłam 1 kg więcej. Ciała nabrałam w okresie dojrzewania. Mój brat, w dzieciństwie patyczek, też wyrósł i nabrał masy. Taka chyba nasza uroda rodzinna ;-), może u Ciebie jest podobnie?
            • Gość: guest Re: wzrost 4,5 latka - do Beaty IP: *.* 13.11.02, 15:11
              Dzięki że mi odpisałaś!!!Widzisz mój synek ma takie okresy że wcina wszystko jak leci a czasek może nic nie jeść. Lekarz też mnie uspokaja, ale wiesz jak to jest..... Ja mam trochę podstaw do obawy o niego ponieważ ja jestem niska. Z 2 jednak str. mój mąż jest wysoki więc może niepotrzebnie się martwię.
    • Gość: guest Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 10.11.02, 11:01
      Mój synek należy do tych "wyższych" obecnie ma 5 lat i mierzy 125 cm, a gdy miał 4 latka 120cm. Waga chyba też nie bez znaczenia - obecnie waży ok. 30 kg - pomyślisz sobie, że to pewnie jakiś wielkolud!!!Pozdrawiam!Anja**
      • Gość: MOKO Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 12.11.02, 19:46
        Hej mój mały za miesiąc skończy 4 latka i mierzy 105 cm a waży 18 kg.
    • Gość: Marina Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 12.11.02, 21:00
      4,5 dziecko dosc wysokich rodzicow 118cm/17kg/but zimowy 32.M
    • Gość: Ewusiek Re: wzrost 4,5 latka IP: *.* 13.11.02, 08:48
      mój ma 5 lat, mierzy ok. 116 cm a waży niecałe 17 kg (żebra ma na wierzchu ;) )Ewa ( a w wieku 4 lat - 104 cm, 15,7 kg)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka