27.12.06, 14:29
od ilu lat można prowadzać dzieci na łyżwy czy trzylatek jest wstanie
utrzymać się na łyżwach czy to jeszcze za wcześnie
Obserwuj wątek
    • myelegans Re: łyżwy 27.12.06, 14:39
      Mysle, ze za wczesnie, szkoda go zrazac. Wsrod znajomych, 4 latki, te
      zwinniejsze, a najczesciej 5-latki, ktore juz same chca.
      U nas do szkolki przyjmuja najmodsze 5-latki.
    • frawik Re: łyżwy 28.12.06, 12:10
      Mój syn zaczął jeździć na łyżwach jak miał 3 i pół roku. Nauka poszła łatwo,
      chociaż oczywiście nie obyło się bez upadków. Nie zraził się i niebawem
      zaczynamy kolejny sezon łyżwowy razem z młodszym synem, który ma niewiele ponad
      2 lata i wielką ochotę na naukę jazdy na łyżwach. Nie uważam, żeby był do tego
      za młody.
      Życzę powodzenia i szybkich postępówsmile
    • fasolka99 Re: łyżwy 28.12.06, 12:39
      Moze byc za wczesnie, ale mozesz sprobowac. Z nastawieniem, ze jak nie bedzie
      szlo, to od razu przerywacie i zajmujecie sie czym innym smile - do nastepnego
      sezonu. U nas w wieku 3.5 roku z corka poszlo dobrze, a syn nie mogl "zalapac".
      Konieczne sa lyzwy z dobrym usztywnieniem kostki. Mozesz tez sprobowac lyzew z
      podwojna ploza dopinanych do zwyklych butow.
      • dorka.3 Re: łyżwy 28.12.06, 13:55
        no właśnie, chciałam zapytać, czy na początek dawałyście łyżwy z podwójnymi
        płozami, czy od razu pojedyncze. Mój ma 4,5 latka i chcemy wybrać się na łyżwy
        (jak tylko oczywiście zacznie w końcu sie zima).
    • acorns Re: łyżwy 28.12.06, 15:06
      Jak tylko dzieciak nauczy się chodzić nie zaliczając gleby co 5 nimut, to można
      go uczyć jeździć na łyżwach. Ale wybierać należy spokojne lodowiska, a nie np.
      warszawski Torwar, gdzie dzieciak może zostać staranowany przez rozpędzonego
      dorosłego łyżwiarza.
    • myelegans Re: łyżwy 28.12.06, 15:44
      Moze warto zapisac do szkolki, wtedy dziecko widzi inne dzieci, i jest
      instruktor, to jest zacheta. Obok budynku w ktorym pracuje jest sztuczne,
      otwarte lodowisko, widze tam maluchy, nie wiem moze nawet 3-letnie, ale chyba
      starsze, niektore pchaja przed soba plastikowe skrzynki na mleko ustawione
      pietrowo celem zachowania rownowagi. Pomyslalam, ze dobry patent smile
    • myelegans Re: łyżwy 28.12.06, 15:56
      Acha, tam mi sie jeszcze przypomnialo. Warto takie maluchy zaopatrzyc w kask,
      nawet taki jak do jazdy na rowerze, lod twardy, sliski, o upadek latwo, urazy
      glowy moga byc paskudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka