Dodaj do ulubionych

jakich uzywacie butelek?

17.01.07, 18:13
jakich uzywacie butelek do karmienia maluszkow. ja jak narazie uzywam nuk_a
ze smoczkiem o ksztalcie podobnym do piersi kobiety ale chciala bym zmienic
bo ciezko dostac nowy smoczek. jakie butelki p[olecacie?na czym polega
dzialanie butelek samosterylizujacych?
Obserwuj wątek
    • fooxtom Re: jakich uzywacie butelek? 17.01.07, 22:27
      DrBrown
      Bardzo drogie w porownaniu (ok 30 zł) do innych ale uzywamy od poczatku i bardzo
      je sobie chwalimy! Uzywamy butelki ze szeroką szyjka - 3 smoczki do tej butelki
      kosztuja ok 16 zł.
      Jaka zalete mozemy podac ze dziecko musi uzyc nieco sily do tego aby ssac. Nie
      bylo problemu pozniej przy karmieniu piersia (zamiennie - raz butelka/raz piers).

Siostra uzywala butelek Aventu, ale odkad pojawila sie butelka - jej córeczka
      nie chcial ssac piersi!

• inesmama Re: jakich uzywacie butelek? 18.01.07, 16:19
        30 zł to nie takie drogie ja za butelkę aventu dużą płaciłam ok 27zł a 2
        smoczki ok12
        • matinesti Re: jakich uzywacie butelek? 18.01.07, 18:45
          ja używałam butelek canpol, baby ono ale zaczęłam używac Aventu i uważam ze sa super
          • aniulek87 Re: jakich uzywacie butelek? 18.01.07, 19:30
            tak zdecydowanie 30zl to nie drogo za dobra butelke. ja za butelke nuka placila
            m okolo 25zł a za smoczka ok 10zł. slyszalam ze butelki tomme tippee(chyba tak
            to sie pisze) i tez kosztuje okolo 30zł. miał ja ktos lub slyszal o niej dobre
            opinie?
            • dlania Re: jakich uzywacie butelek? 21.01.07, 12:32
              Butelki to polecam szklane! My mamy 2 takie Nuk jeszcze z pierwszej córki
              (czyli mają 5 lat): zero zadrapań, wygladaja jak nowe, wszystkie plastikowe
              ktore mielismy po drodze juz dawno w koszu. A smoczki - kształt jaki kto lubi,
              materiał - zdecydowanie silikon.
              • 78goska szklane tak ale do sztucznego 12.10.07, 18:58
                bo jak karmicie odciąganym, to w szkle giną żywe komórki macierzyste
                czy jakoś tak...w każdym razie wiem że własnym to najlepiej z
                plastikowej.
      • pietruszek2 Re: jakich uzywacie butelek? 11.08.07, 09:08
        dr brown's - ma systemy antykolkowe i ulatwiajace odbicie. naprawde super i
        jeszczenigdy karmienie butelka nie skonczylo sie placzem - w przeciwiestwie do
        tradycyjnego, gdy moja tosia nalyka sie powietrza
    • sanoria Re: jakich uzywacie butelek? 03.02.07, 21:53
      Moj synus uzywa wszystko z firmy nuk.Jestem zachwycona, nawet kubek niekapek
      naprawde niekapie !!
    • tres_chic Re: jakich uzywacie butelek? 04.02.07, 13:25
      My uzywamy butelek Chicco. Małe do herbatek a duze (te zakrzywione antykolkowe)
      do mleka. Corcia swietnie sobie radzi i jest zadowolona. Nie miala zadnych
      problemow. Poczatkowo przy herbatkach wylewalo jej sie bokami i dlatego
      myslelismy ze to wina butelek wiec kupilismy Avent, Nuk, Dr Brown's, BebeJou
      ale nic nie pomoglo. Wrocilismy do Chicco i jest super.
    • nina1984 Tommee Tippee 12.02.07, 17:32
      My używamy Tpmmee Tippee i jestem z nich bardzo zadowolona. Butelki te kształtem
      naśladują pierś mamy. Alex od samego początku był karmiony na przemian piersią i
      butelką (odciągałam) i nie było żadnych problemów z przyzwyczajeniem go do
      butelki, a i ciągle też lubił pierś smile Teraz jesteśmy już tylko na butli
      (formuła) i bardzo sobie chwalę pojemniki do mleka w proszku, które można włożyć
      do butelki.
      Butelki te w pełni spełniły moje oczekiwania. Do tego stopnia, że zestaw do
      picia i do jedzenia też kupiłam tej firmy. Oba są fantastyczne!!! Szczególnie
      godna polecenia jest mata, którą przykleja się do blatu stołu lub stolika do
      karmienia, a do tej maty przykleja się miseczkę z jedzeniem dla dziecka. Dzięki
      temu ciekawski maluszek może łapać za miseczkę i delikatnie nią poruszać, ale
      nie wywali zawartości smile
    • ares1976 Re: jakich uzywacie butelek? 12.03.07, 17:46
      My od początku Canpola i smoczki silikonowe - super trwałe i bezproblemowe, smoczki Nuka mnie wkurzały okropnie. Moja córeczka ma roczek i nie narzeka na smoczki Canpola.
    • chrust5 Re: jakich uzywacie butelek? 14.03.07, 14:07
      Avent. Nasze czteromiesieczne blizniaki ssa piers i pija z butelek i pewnie
      dzieki temu, ze ssanie nie jest za latwe, a ksztalt smoczka podobny do piersi
      nie maja problemow z przestawieniem sie. Na poczatku mielismy tez Canpol, ale
      lecialo za latwo.
    • jasia127 Re: jakich uzywacie butelek? 23.06.07, 22:43
      avent. jestesmy bardzo zadowoleni. kupilam tez sterylizator avent do
      mikrofalowki (super), teraz dokupilismy pierwsze miekkie ustniki (probuje jesc
      tym kaszke) i raczki do trzymania butelek. synek zadowolony i rodzice takzewink
      fajnie, ze mozna je tak przeksztalcac wraz z wiekiem dziecka
    • olgaaaa24 Re: jakich uzywacie butelek? 14.03.08, 17:07
      samosterylizujace polegaja na tym ze na dno wlewasz troche wody
      zamykasz wraz ze i wstawiasz do mikrofali na poltorej minuty super
      nie trzeba ich wyparzac szybko i sprawnie pozbawiona bakteri
      • olgaaaa24 Re: jakich uzywacie butelek? 14.03.08, 17:18
        wraz ze smoczkiem przepraszam za to przeoczenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka