meve76 11.03.07, 20:01 czy wasze dzieciaczki jedzą jeszcze butle z kaszką lub grysiczkiem na kolacje/ śniadanie ? mój synek prawie 3 latek uwielbia zjadac i niewiem czy oduczac go juz czy jeszcze nie odmawiac mu tej przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: do mam 3 i 4 latków 11.03.07, 20:39 mam 3-4 latka wiec zajrzalam, ale tematu butli bym sie nie spodziewala ;DDDD juz jako niemowle moje dziecko jadlo kaszke lyzeczką mysle, ze jesli to taki wieczorny rytual, z ktorego synek nie chce rezygnowac, a go to luzuje, to nic na sile, moze za jakis czas dorosnie jesli dziecko w tym wieku w ogóle przedklada butle z kasza nad "dorosle" jedzenie staralabym sie ją ograniczac i uczyc jedzenia przy stole Odpowiedz Link Zgłoś
kar.ola123 Re: do mam 3 i 4 latków 11.03.07, 20:55 No moja nie ma jeszcze 3 lat, ale je kaszke rano i wieczorem, z tym, ze z miseczki lyzeczka. Butli juz nie uzywa od kilku miesiecy. Reszta odpowiedzi jak u poprzedniczki tzn. w kwestii oduczania i przestawiania na lyzeczkowe dania pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: do mam 3 i 4 latków 11.03.07, 20:57 moja pila do niedawna mleko z butelki na noc i rano - skonczylysmy pare tygodni temu lacznie z pielucha na noc (w dzien juz prawie 2 lata nie uzywa) i tylko pierwszy wieczor byl ciezki. potem super Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: do mam 3 i 4 latków 11.03.07, 22:43 Nasz 3-latek nigdy nie pił z butelki - kaszka od poczatku łyzeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: do mam 3 i 4 latków 11.03.07, 23:41 Moja w maju skonczy trzy lata, rano flaszka byc musi, wieczorem zalezy od tego, ile zje na kolacje. Jednak moje dziecko nigdy nie pilo przez smoczek - pije przez silikonowy ustnik. Przez caly dzien je normalne jedzenie. Ja nie zamierzam na sile odciagac jej od flaszki, chce - niech pije, zwlaszcza, ze je normalne sniadanie i do grubaskow nie nalezy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 08:50 rety, a ja sie martwię że moj 16miesieczniak jeszcze pije mleko z butli moj 3latek kasze jadł od małego łyzeczką a z butli do mleka zrezygnowalismy prawie 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 09:56 a moja trzylatka mleko pije tylko i wyłącznie z butelki..... w przedszkolu oczywiście z kubka najłatwiej mi ją obudzić jak daję jej butelkę - jak kończy pić to już jest obudzona a tak wogóle to też nie przypuszczałam, że w tym wieku jeszcze będzie pić z butelki.... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1708 Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 11:35 Mój 3,5 latek pije mleko tylko i wyłącznie z butelki, rano i wieczorem ) Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 13:17 moj ma 3 lata i 4 miesiace. Mleko dla niego to podstawa chyba zywienia Od urodzenia uwielbia mleko. Do 2,6 roku pil mleko z kaszka manna z butelki (w ciagu doby 1 litr), pozniej przeszedl na samo mleko, ale musi byc z butelki i tez wypija okolo litra. To ze pije mleko z butelki nijak niema sie do reszty umiejętności. Samodzielnei zaczal sie uczyc jesc jak trzymal lyzeczke czyli ok. jak mial pol roku. W wieku 2 lat jadl juz wszystkimi sztućcami (wlacznie z nozem) Przed ukonczeniem roku umial pic ze wszystkich innych pojemnikow (szklanki, slomki, puszki itp.) Jednak to jest dla niego rytual, który bardzo lubi i nie zamierzam go oduczac. Acha gruby nei ejst, ledwie siega do najnizszego centyla w siatce (ok 13 kg w porywach 13,5kg) Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 13:21 Mój synek ma 3.5 roku i do niedawna pił butelę z kaszką na noc. Odstawiliśmy, ponieważ siusiał nam jeszcze w nocy do pieluchy. Nie ma butli, nie ma siusiania. Rano jednak butlę dostaje - wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
meve76 Re: do mam 3 i 4 latków 12.03.07, 18:33 dzięki za odpowiedzi , mysle ze nie ma co na siłę oduczać picia z butli mleka bo przeciez to sama przyjemność dla malucha a i tak śniadanie je normalne ,duze i z checią.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś