buidka 26.03.07, 14:02 Moje dziecko nie chce jeść nabiału (oprócz żółtego sera i danonka - średnio jednego na 4 dni...) nie pije mleka. Może któraś z Was ma podobnie i powie mi jak mam dostarczyć dziecku wapń ??? Troche mnie to martwi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: wapń 26.03.07, 15:44 i nic mu się nie stanie, mój przważnie na serze żółtym, choć kefir też wypije do obiadu, a chodzi już do III klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kar.ola123 Re: wapń 26.03.07, 15:50 pewnie najlepiej spytac lekarza moja corcia ma alergie na mleko i przetwory i dietetyk zalecil 500mg raz dziennie (calcichew - tabletki do gryzienia). No ale ona w ogole nie je nabialu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: wapń 26.03.07, 17:37 Moja mała ma nietolerancję laktozy i z nabiału je tylko ser topiony i żółty (codziennie jedna kostka lub 2 plasterki) i jogurt naturalny raz na 2-3 dni 200 mil. Nie bierze żadnych preparatów ale je dużo mięsa (sama się domaga) i zielonych warzyw. Moja lekarka twierdzo, że tyle wystarczy (mała ma 2 lata) Odpowiedz Link Zgłoś