Dodaj do ulubionych

rany boskie

16.04.07, 20:37
dziewczyny,,,, nie załamujcie mnie... czytałyscie watki które sa na
naszym forum...dziewczyny jestesmy matkami...czy wy na serio macie
takie problemy... czy czapeczke włozyc ,,,,czy rajtuzki zdiąc... czy
okulary ząłorzyc ...czy kasia lubi czerwony sweterek... czy mój bartuś
bedzie lubił reksia....

czasem mysle że żartujecie....
Obserwuj wątek
    • alexolo Re: rany boskie 16.04.07, 20:39
      sorki ale być moż e przesadziłam, nie moja sprawa...oczywiście kazdy ma
      [prawo pytac o to ...z czym ma problem...
      lekko jestem zdziwiona...
    • ik_ecc Re: rany boskie 16.04.07, 20:47
      No co Ty... Przeciez to esencja matczynosci, ta potrzeba zebrania 100 opinii
      ludzi z calej Polski (i spoza Polski) zanim sie w cos dziecko ubierze...
      • alexolo Re: rany boskie 16.04.07, 20:51
        moje dziecko ma już 4 lata...ale nie pamietam abym zasięgała opini
        kogoć s obcego w tej sprawie,,,,a duza wage przywiazywałam do ubioru
        i pogody...ale kazde dziecko jest inne....kazda matka ma inne
        odczucia.....i metoda prób i błędów dochodzi w takich sprawach do
        rozwiazania...
        szczęsliwe te mamy ...które mają taaakie problemy z malluszkami...ale
        kazdy problemu mierzy swoją miarą ....pa
        • ik_ecc Re: rany boskie 16.04.07, 21:00
          O kurcze, czyzbys za siebie myslala? Toz Ty gatunek na wyginieciu jestes. wink
          • luna333 Re: rany boskie 16.04.07, 21:41
            no i dobrze że pytają - dziś widziałam purpurowe na buzi zapocone dziecko w wózku przykryte grubym kocykiem i wyglądało jakby za chwilę miało zasłabnąć - mama tego dziecka i trasa jaką obrały jak również tempo w jakim się poruszała nie wskazywało że dziecko jest chore i wracają od lekarza. Gdyby ta matka spytała na forum jak ubrać przy 20st temp dziecka to myślę że nikt jednak tego kocyka by jej nie doradził i może by się zastanowiła trochę. To nie moja sprawa ale żal było na to dziecko patrzeć
            • ik_ecc Re: rany boskie 16.04.07, 22:33
              luna333 napisała:

> no i dobrze że pytają - dziś widziałam purpurowe na buzi zapocone dziecko w
              wóz
              > ku przykryte grubym kocykiem i wyglądało jakby za chwilę miało zasłabnąć -

TE mamy nie pytaja...
              • figrut Re: rany boskie 16.04.07, 22:46
                > TE mamy nie pytaja...
                Inaczej. TE mamy też pytają, po czym pakują dziecko w koszulkę na
                naramkach, bluzeczkę, sweterek, bezrękawnik, czapkę i na forum ogłaszają dla
                uspokojenia sumienia "moje dziecko dziś było leciutko ubrane". Ik_ecc, naprawdę
                wierzysz w to, że jak taka mama ubierająca w tą stertę ciuchów co dnia przeczyta
                na forum, że czas na krótki rękawek, to ubierze dziecko w ten krótki rękawek ?
                Nie. Ubierze najlżej według siebie - koszulkę pod spód, bluzeczkę bawełnianą,
                rozpinany sweterek i pod spodnie założy rajstopki. Popatrz na ulicę - dzieci
                ubrane stosownie do temperatury budzą wielkie zdziwienie i komentarze w stronę
                matek, że dzieci przeziębią - znam to z autopsji.
                • vatum Re: rany boskie 17.04.07, 15:39
                  mamusie opływają w zbywający czas..dzieckiem opiekuje się niania / babcia więc piszą głupoty by coś zrobić, by czas na próżno nie leciał.
                  tragedia... czasem to aż rzygać się chce dokładnie na wysokość polotu autorki postu...
                  i rany boskie jest tu jak najbardziej na miejscu smile
                • yogisia Re: rany boskie 17.04.07, 16:18
                  Hm... a ja mam wrażenie, że na forach (przedtem czytywałam niemowlę, teraz tu)
                  trwa licytacja, kto lżej ubiera dziecko, czyz nie?
                  • alpepe Re: rany boskie 17.04.07, 16:32
                    akurat tego, to nie zauważyłam, za to zauważyłam, jaki ruch jest na niemowlęciu,
                    nie wiem, kiedy te matki się opiekują maluchami, a może ich dzieci tylko śpią?
                    Ja przesiaduję na niemowlęciu, ale to już długo po tym, jak moja córka była w
                    takim wieku, wtedy nie wiedziałam, mówiąc dosadnie, jak sobie trafić palcem do d.
                • jolantusia1 Re: rany boskie 17.04.07, 18:24
                  Ja po raz pierwszy u was - witam -wczoraj i dziś to jeszcze nic, ale pamiętam
                  rok temu lipiec późne popołudnie. Mój Alex wówczas 5-miesięczny (urodził się w
                  28tc waga 800g) lezy w wózku w samym body. Znajomej syn 2,5 latek body, długie
                  spodnie i na body oczywiście bluzka z krótkim rękawem. Innej znajomej dziecko
                  ubrane w pajac z długim i przykryte kocem a ona krótkie spodnie i bluzka na
                  ramiączkach. A potem choruja im dzieciaki. Figrut masz rację z komentarzami.
                  Wczoraj tez mi zwrócono uwagę bo syn w wózku był z krótkim rękawem.pozdrawiam
    • figrut Re: rany boskie 17.04.07, 17:45
      A no kochane mamy krytykujące te, które siedzą na forum - na to trzeba sobie
      zasłużyć ciężką pracą smile Mam dwoje maluchów i prawie dorosłą córkę. Natyrałam
      się przy dwójce kiedy jeszcze była bardzo mała i potrzebowała ciągłej opieki, a
      teraz właśnie zbieram tego żniwa. Ja przed komputerem, a dzieciaki już po
      spacerze po mieście teraz na podwórku urzędują SAME, bo dwójka w podobnym wieku
      świetnie się ze sobą bawi, a jak młodszy coś niebezpiecznego chce zrobić, to
      starszy na skargę przybiega. Teraz to ja mogę sobie siedzieć na forum i spać do
      10, bo najcięższy okres już za mną, a jak zazdrościcie, to zróbcie sobie dwójkę
      w podobnym wieku, traktujcie RÓWNO, żeby jedno drugiemu wciąż na złość nie
      robiło i później po dwu - trzyletnim zap...u na dwa etaty miejcie sobie czas na
      forum i inne fajne rzeczy. To było tylko do tych, którym się nie podoba to, że
      mamy czas dla siebie.
      • omamamia1 do figrut 17.04.07, 20:10
        Figrut,wysłałam zgłoszenie na twoje forum-mam taką istotę w domu jak w twojej
        sygnaturce smile
    • novembre Re: rany boskie 17.04.07, 21:56
      Wiesz co, ale moze niech jednak pytaja. I niech przemysla.
      Dzisiaj wyszlam z moim 4latkiem w samo poludnie (dzwony z kosciola sie tlukly)
      na dwor, na plac zabaw osloniety od wiatru. Moje dziecie mialo na sobie spodnie
      dresowe, podkoszulke i t-shirta na to, glowa gola o zgrozo. Wszystkie pozostale
      dzieci mialy czapki takei wiosenne dzianinowe, zadnych z daszkiem, rekord
      pobila jedna mamusia, ktorej bylo zimno. Jej bylo zimno, ok, byla w golfie,
      swetrze i kurtce, a jej 4letni syn byl w rajtuzach, spodniach, swetrze, kurtce,
      czapce, tylko rekawiczek brakowalo.. Szkoda mi go bylo, bo o ile rozumiem mame,
      to mama siedzi, a dziecko biega.
      Taki jakby kontrast byl w ubraniu miedzy chlopakami..smile
      pozdrawiam, nov.
    • aneta_mil Re: Nie czytaj, najmądrzejsza mamuśko 17.04.07, 22:40
      Z pewnością takie komentatorki wiedzą wszystko, a forum traktują jak prywatny
      folwark. Od tego jest forum, żeby pytać o najgłupsze szczegóły. Ale trzeba się
      dowartościować i pojątrzyć??? Siedzi mądralińskiej babci wnusia w domu i się nudzi.
      • alexolo Re: Nie czytaj, najmądrzejsza mamuśko 17.04.07, 22:56
        ani najmadrzejsza...anie najważniejsza,,,,i nawet rozumów nie zjadłam
        wiele... i mam synalka urwisa...i u zadnej babci nie przesiadujemy
        radzimy sobie doskonale....

ani sie dowartosciowac nie chce...ani tym bardziej pojatrzyc .... skoro
        mama można takie banały wypisywać i cieżko si e nad nimi zastanawiac
        ... i z lekkością przyszło dziwowanie sie nad poruszanymi
        sprawami....że aż musiałam dać temu upust

ale rzecz jsna forum to nie prywatne miejsce i każdy pisze co
        chce...i czyta również...
        wiec wszystko w normie

ps.. lece ,bo mały prosi o picie....o rany w jakim kubku mu je
        podac? ... czerwonym czy niebieskim....ach zadzwonie do kolezanki ..moż e
        cos poradzi.....bo jeszcze zrobie błąd i skrzywdze go na całe lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka