Dodaj do ulubionych

przygody krecika

22.05.03, 13:35
Cześć dziewczyny!
Mój synek dostał na kasecie video przygody Krecika - chyba pamiętacie tę
czeską bajkę?
Oglądaliśmy ją wspólnie, "akcja" się toczy, wyskakuje facet, jest mu gorąco -
i rozbiera się do NAGA. W pełnym tego słowa anatomicznym znaczeniu!
Czy pozwoliłybyście dzieciątku oglądać nagiego rysunkowego bohatera filmu
KRECIK? Moje ma 2,5 roku. Pozwalam oglądać mu tę bajkę, bo nie zauważyłam
żadnych niepokojących "objawów", ale czy gdy będzie starszy to ... Co wtedy?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: przygody krecika 22.05.03, 14:29
      Hm, jakbyś miała córeczkę, to może to by i był problem, ale z chłopcem? W
      końcu nie widzi niczego, czego by sam nie miał wink
      pozdrawiam
      skarolina
    • aniask_mama Re: przygody krecika 22.05.03, 15:06
      Ja bym też nie panikowała. Mój prawie 3 letni koleś zna nawet różnicę
      między "kobietą" a "mężczyzną" potrafi to ładnie na sój sposób określić wink)
    • mirelcia Re: przygody krecika 23.05.03, 07:43
      Hej,
      chyba z tym krecikiem jest coś nie tak. Ja sobie trochę inaczej zapamiętałam ta
      bajkę. Jako że chyba bezpieczna, kupiliśmy ją właśnie 2,5 letniej dziewczynce;
      oglądamy razem a tu trach pani zajączkowa jest w ciąży, czysty realizm, bóle,
      jęki, kładzie się na ziemie i zaczyna rodzić. No i co rozwiera sie u dołu
      wielka dziura i wyskakują zajączki. Przyznam że byłam zszokowana, nawet dla
      mnie nie było to miłe. Może i autorzy filmu wzieli sobie za ambicje w możlwie
      najbezpieczniejszy sposób przekazać prawdy życiowe, ale mnie się wydaje że nie
      jest to trafne. Co wy teraz na to? Mirella i Ola
    • alkra Re: przygody krecika 23.05.03, 11:00
      Też mam krecika z rodzącą zajączkową. Ja traktuję go odrobinę edukacyjnie,
      chociaż ta "dziura" jest faktycznie dyskusyjna, można było np pokazac panią
      zajączkową z boku. Mój 5- letni syn nie był zaszokowany oglądając tę bajkę, wie
      że dzieci rodzą się z brzuszka mamy i tyle. Nagiego faceta nie widziałam, ale
      nagość też jest dla dzieci naturalna, domyślam się że pan z krecika nie jest
      odrażający. Zawsze ważną rzeczą jest wspolne oglądanie bajek i rozmowa, żeby
      dzieci nie nabraly przekonania, że np gdy jest upał należy rozbierać sie do
      naga. Ja zawsze lubiłam Krecika, wtedy były inne czasy i nawet gdyby oryginalne
      bajeczki zawierały tego typu scenki (chyba jednak niemożliwe), to w TV na pewno
      by ich nie pokazano. Moje dzieci tez go lubią, Krecik i jego przyjacie są
      niezwykle sympatyczni i bez przemocy, A w miejsca bajek o golasach można nagrać
      inne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka