tus200 11.07.07, 14:04 żeby miło spędzić czas całą rodziną.. Ostatnio mam problem z organizacją czasu podczas gdy jesteśmy we trójkę, tak żeby wszyscy byli zadowoleni. Nasz maluszek ma 2 latka.. Szukam inspiracji.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamazur Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 14:13 O, jak fajnie, że dałaś taki temat Też chciałam, ale potem zapomniałam. Również jestem mamą dwulatka i myśmy jak do tej pory wymyślili następujące atrakcje (Trójmiasto): - lotnisko (dwa razy w odstępie paru miesięcy), patrzył na samolot, podziwiał jaki duży, jak ludzie wchodzą do środka i jak odlatuje - bardzo mu się podobało - akwarium (różne ciekawe ryby w akwariach), też mu się podobało - hipodrom - zafascynowany końmi, choć nieco wystraszony, gdy podeszliśmy dość blisko Od dawna już nie mamy pomysłów na atrakcyjne wycieczki, więc jestem bardzo ciekawa, co inne mamy podpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ms32 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 14:21 W niedzielę przy dobrej pogodzie jeździmy we trójkę na długi spacer do Łazienek (W-wa), atrakcji jest sporo, po pierwsze ładna okolica do pobiegania, są wiewiórki, pawie i kaczki do karmienia a dla rodziców czasem jakaś wystawa w którymś z budynków. No i obowiązkowo gofry. Zuzia ma 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ms32 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 14:21 W niedzielę przy dobrej pogodzie jeździmy we trójkę na długi spacer do Łazienek (W-wa), atrakcji jest sporo, po pierwsze ładna okolica do pobiegania, są wiewiórki, pawie i kaczki do karmienia a dla rodziców czasem jakaś wystawa w którymś z budynków. No i obowiązkowo gofry. Zuzia ma 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 14:32 Mozna pojechac do Powsina( Wa-wa),pl Wilsona-pl.zabaw,Las Bielanski,Spacer po Puszczy Kampinowskiej. Bardzo polecam dla mam z maluszkami tężnie śolna pod Warszawą w Konstancinie Jeziorna.Wszystkie katarki przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiazgdanska Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 18:31 Witam. Teraz w niedzielę w Gdyni odbędzie sie wystawa psów a pod koniec lipca na Morenie wystawa kotów.Polecam.Mój synek ma 20 miesięcy i był bardzo zadowolony widząc tyle kotków.Rejs statkiem po Motławie - również fajna sprawa.A w Kościerzynie jest Skansen kolejowy który warto zobaczyć.Jak jeszcze sobie coś przypomnę to dopiszę Odpowiedz Link Zgłoś
perse1 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 14:42 własciwie to z nasza 2 latką ciagle gdzies jeżdzimy,a to las, a to karuzela ,place zabaw w róznych parkach itd.wycieczki za miasto do jakiegos mini zoo, no i obowiazkowo tory,mamy az spisane kursy pociagów,bo mała uwielbia z mostu patrzec jak jezdzą.ona jest zachwycona ciagłymi wycieczkami,my mniej, bo praktycznie jestesmy non stop poza domem i o odpoczynku nie ma mowy.My mamy pewne ułatwienie,bo mieszkamy blisko morza, a na plazy faktycznie mamy troche relaksu,mała jest zachwycona,bawi sie piaskiem ,woda w baseniku,siedzi w namiociku i przede wszystkim jakos na plazy nie ucieka. nie musimy wiec ciagle jej trzymac za reke.mozemy siedziec i przygladac sie jej(oczywiscie cały czas rozmawiajac z nia,bo ona tego wręcz wymaga)ale nie ganiamy jak wariaci z wywieszonymi jezorami-błogie chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
aglod2 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 15:51 To zależy jaki tempetament ma dziecko. Co robiliśmy? -malowanie palcami po dużym szarym papierze np owoców -byliśmy z małą w Malborku, była grzeczna -wycieczka pociągiem podmiejskim, u nas czasem do babci jak nie mogliśmy samochodem, rewelacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 16:02 Porozmawiaj z mezem na co on mialby ochote. My jezdzimy plywac, albo na piknik, albo do lasu. albo do znajomych(zadko). Czasem idziemy do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 16:41 Wycieszki samochodem: Czersk, Łazienki, Stare Miasto, Pola Mokotowskie. Staramy się wymyślać coraz to inne ciekawe miejsca. Lub wycieczki rowerowe, czasem połączone z grilowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
evchen.ol Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 18:23 My często robimy sobie wycieczki. Do zoo, skansenu, na basen, nad jezioro, do palmiarni, ostatnio M wziął synka na wycieczkę całodniową do swojej rodzinki która mieszka co prawda 20km od nas ale jechali pociągiem To była dopiero atrakcja, plecaki mieli z prowiantem i wyprawa dla trzylatka taka,że opowiada wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusia Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 21:45 Ostatni hit to konie!!! W okolicy mamy stadninę, więc na spacerach ogladaliśmy je, potem dziadek zabrał na konika żeby synio posiedział chwilkę, a w ostatni weekend już na poważnie w toczku i w siodle synek 15 minut jeździł na kucu. Była radość nad radości. Zapomniałam dodać że synek ma 22 miesiące. Planujemy częściej chodzic na konie. Może i sami się skusimy. Ostatnio w Sopocie był rajd, i synkowi tez bardzo sie podobało.Nawet huk silników był atrakcją- oklaskom nie było końca. Oceanarium w Gdyni- świetna sprawa o ile rybki okażą się bardziej interesujące dla dziecka niż np. schody lub gaśnica Muzeum parowozowe w Kościerzynie- Jeszcze nie byliśmy, ale planujemy. Wystawe psów i kotów też chętnie odwiedzimy- dobrze wiedzieć. Oglądanie zwierzątek w zoo czy nawet w sklepie zoologicznym to też nie lada frajda. Plac zabaw z piłkami i labiryntami- uwielbiam ja i mój synek. Mogę się poczuć jak dziecko i czuć usprawiedliwiona( bo przecież muszę go pilnować ), a synek nie musi się ograniczać w szaleństwach. Plaża- najlepiej się usadowić blisko wody, bo wrzucanie kamyczków i muszelek do morza to obowiazek każdego małego plażowicza. Jeśli rozłożymy koc blisko, to będziemy mogli poleniuchować obserwujac poczynania dziecięcia(gotowi do startu). A jak pada , to zamiast plażowania polecam wyjście chociażby przed dom w kaloszach i tuptanie w kałużach, które to, nie wiedzieć czemu, sprawia dzieciom tyle radości. Synek lubi także chodzic z dziadkami na działkę, gdzie zrywa siobie poziomki, truskawki i porzeczki, wrzuca kamyki do balii z wodą , oglada jak rosna pomidorki w szklarni- wbrew moim obawom nie depcze i nie niszczy upraw. Raz zrobiliśmy radość synkowi zatrzymując się przy salonie z maszynami budowlanymi- koparkami, wywrotkami itp- ochy, achy. Teran budowy czegokolwiek wart jest obserwacji- ajk pracują dzwigi, betoniarki, itd. Mój prezes uwilbia kopary i takie tam. Zwykle w weekend w domu jest tyyyle do zrobienia,i nie zawsze jest czas na jakieś wycieczki. Wystarczy pobyć razem, potowarzyszyć w zabawach, pomazac kredkami, pobudować z klocków, poczytać książeczki, pośpiewać piosenki, potańczyć (to lubię najbardziej, i to wcale nie przy muzyce dla dzieci, tylko ulubionej), poprzytulać, połaskotać, poturlać sie po podłodze, pozwolic mierzyć wielkie buty taty, robić miny do lustra. Byle razem. Od poniedziałku bedziemy tęsknić Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: co robicie w weekendy? 11.07.07, 21:56 Szczescie macie, u mnie w okolicy konie sa dozwolone dopiero od 4 latek. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
ejka.pe Re: co robicie w weekendy? 12.07.07, 13:40 U nas jest tak: mąż pracuje, ja na wychowawczym. Przychodzi weekend i organizacja jest następująca: - raniutko Zuzia z tatą wychodzą po świeże pieczywo, ja czekam na nich - jemy razem śniadanie - Zuzia i tatą wybierają się na spacer BEZE MNIE, obojętnie gdzie, ważne że razem, że sami, że mają swój świat, a ja pojęcia nie mam, gdzie ich nosi, czasem gdzieś nad rzeczkę jadą, do lasku, czasem na basen, bo mamy blisko - Ja w tym czasie sprzątam bez pośpiechu chatę, szykuję coś na obiad albo zakupy robię - potem drzemka Zuzi - obiad - wspólny spacer, najczęściej w miejsce nieodwiedzane w dni powszednie (jakiś zwierzyniec chociażby albo ciekawy plac zabaw) W niedzielę, jeśli jest ładnie, to do południa razem na rowerach się błąkamy, jeśli jest średnio, to ja zostaję w domu i czytam sobie, a oni gdzieś sami wyruszają, potem drzemka Zuzi, obiad u rodziców i wspólny spacer gdzieś tam. Każdy jest zadowolony, ja mam dla siebie trochę czasu, Zuzia i mąż mają czas, żeby pobyc razem, beze mnie. Jeśli się da, to w tygodniu też czasem wychodzą gdzieś sami. Moim zdaniem nie trzeba wcale wymyślac nie wiadomo jakich atrakcji, żeby dziecko dobrze się bawiło. Najzwyklejsza wyprawa do lasu może byc nie lada przeżyciem, byle tylko dziecko czuło, że poświęca się mu czas i że jest się w danej chwili tylko dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kadas Re: co robicie w weekendy? 23.07.07, 13:07 synuś ma 18 m-cy... -bardzo często jeździmy po okolicy rowerami -często nad jezioro, synek brodzi po kolana w wodzie z łopatką w ręku, bardzo lubi wodę -wesołe miasteczko i samochodziki takie na 2 zł ciągle są hitem -stare zoo w Poznaniu, teren niewielki, a dziecko było przesczęśliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: co robicie w weekendy? 23.07.07, 14:13 Często odwiedzamy zoo. mamy juz "na koncie" muzeum pożarnictwa, klejowe. Często zaglądam na strone miastodzieci.pl i wynajduję różne ciekawe miejsca i wydarzenia. Np w środę na placu zamkowym w ramach ogrodów muzycznych bedzie coś dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś