anka773 04.09.07, 16:12 Tak się właśnie nad tym zastanawiam. Tzn. na pewno kiedy idą na spacer są im potrzebne, ale czy zostawiają w domu czy zabierają ze sobą jak wychodzą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapi9 Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 16:16 a Ty jak wychodzisz z domu to zostawiasz klucze? więc po co są klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
jajbluszko Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 16:21 klucze niani zostaja zawsze w domu...bo niby po co jej? Potrzebuje ich tylko kiedy wychodzi z mala na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 17:02 Mapi w pierwszej chwili zrozumiałam to dokładnie tak jak Ty. Autorce jednak chyba chodzi o to czy niania ma dalej klucze od Twojego domu jak już kończy pracę u ciebie i idzie do swojego domu...przynajmniej tak mi się zdaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 18:49 slonko1335 napisała: > Mapi w pierwszej chwili zrozumiałam to dokładnie tak jak Ty. Autorce > jednak chyba chodzi o to czy niania ma dalej klucze od Twojego > domu jak już kończy pracę u ciebie i idzie do swojego > domu...przynajmniej tak mi się zdaje.... a jeśli to o to chodzi to rzeczywiscie po co niania ma zabierać klucze od mojego mieszkania ze soba po skończonej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 17:40 tak, zostawiałam miałam do niej duże zaufanie, poza tym zdarzało się, że odbierała młodzież z innego miejsca niż dom dla niej to chyba też było wygodniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 18:44 moja niania miała swój zestaw kluczy, ale praktycznie zawsze po pracy zostawiała go nam z powrotem - sama tak chciała Odpowiedz Link Zgłoś
anka773 Re:gwoli wyjaśnienia ;) 04.09.07, 18:51 Niechcący założyłam osobny wątek- ale to tylko dla zainteresowanych Dzieki dziewczyny, czekam na dalsze wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re:do anka773 04.09.07, 18:55 źle Cię zrozumiałam,ale już się gdzieś tam po drodze poprawiłam ja jeszcze siedzę w domu z bąblem,ale kiedy by w gre wchodziła niania to wolałabym aby zostawiała klucze po skończonej pracy.Nie czułabym się pewnie w domu gdyby ktoś obcy oprócz mnie i męża miałby te klucze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: Dajecie nianiom klucze? 04.09.07, 20:02 dorobiłam niańce klucze i ma je u siebie od dwóch lat. przydadzą się jej jeszcze bo teraz powoli zaczyna niańczyć moją młodszą Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 nie kumam... 04.09.07, 20:41 dla mnie wiekszym stresem jest zostawianie wlasnego dziecka z obca kobieta, niz to, ze owa pani ma klucze od mojego mieszkania. skoro zaufalam na tyle, zeby zostawic wlasna corke pod opieka niani, to danie jej kluczy nie jest dla mnie problemem. albo sie ufa czlowiekowi, albo nie. nasza opiekunka ma ciagle klucz, bo ja nie chce, aby wczesnie rano dzwonila domofonem i budzila spiace jeszcze dziecie przychodzac do pracy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anka773 Re: do Mapi 04.09.07, 21:01 A ja myślałam, że wyrażam się tak precyzyjnie Qrcze, a w temacie, to każdy ma swoje racje... Ja też jakoś wolałabym miec te klucze w domu. I to nie chodzi o kwestię zaufania do niani- oczywiście, że nie zostawię smyka z osobą, której nie ufam... Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 08:52 Niania ma do dyspozycji klucze podczas pobytu u nas, jak wraca do siebie to zostawia klucze u nas, bo niby po co jej one u niej w domu? Zresztą ja jakoś nigdy nie myślałam nad kluczami, bo jeśli zostawiam jej pod opieką dziecko, to klucze przy tym, to mały pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 08:56 Pytasz tak, jakby mieszkanie które "zostawiasz" niani było cenniejsze od dziecka, które powierzasz jej opiece. Jak można zostawić dziecko z osobą do której nie ma się zaufania w kwestii mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 09:58 moja niania ma klucze. mam do niej pełne zaufanie. nie chcę, żeby rano dzwoniła, bo synek nieraz śpi jak przychodzi. no i zawsze mam tym sposobem "zdeponowany" u niej komplet kluczy, gdyby z moim - odpukać - coś sie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 15:57 Moja nei chce ich zabierac do domu, co oczywisce rozoumiem, ale nie rozumiem was, powierzacie komus opieke nad dzieckiem a boicie sie o dom? o dziecko tez? Odpowiedz Link Zgłoś
ella53 Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 12:14 A nie przyszło Ci do głowy, że jeśli niania, której nota bene powierzasz swoje dziecko, zechce Cię okraść, to po prostu podczas spaceru dorobi sobie klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 12:51 to samo mi przyszło do głowy po przeczytaniu postu Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dajecie nianiom klucze? 05.09.07, 15:10 Wiecie co tak sobie czytam i rozumiem Wasze podejście, jasne dziecko to największy skarb i skoro się go komuś powierza to trzba mieć do takiej osoby zaufanie i z tym zgadzam się w zupełności, podobnie jak z wersją z dorobieniem kluczy ale czy macie też pełne zaufanie do domowników tej niani, nie wiem, męża, syna, brata, ojca czy kogokolwiek z kim mieszka. Ja jestem troche przewrażliwiona może ale pamętajcie, że skoro ta niania ma klucze to dostęp do nich może mieć też cała masa innych ludzi, którzy niekoniecznie są uczciwi i mają taką nieposzlakowaną opinię. Tak na myśl mi przychodzi od razu Bagiński i śmierć z ręki syna jego przyjaciela który miał jego klucze, oj było o tym głośno... Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 tak rozumując... 05.09.07, 15:56 siedzialabym zamknieta sama z dzieckiem w domu, nigdzie nie wychodzila, nikogo nie wpuszczala, bo nie daj boże cos mogloby sie nam stac... bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: tak rozumując... 05.09.07, 16:09 no wiesz ja widzę różnicę między wychodzeniem z domu a dawaniem kluczy obcym ludziom ale fakt, że nie mam takiego problemu bo dziecka pilnuje mi mama..... Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: tak rozumując... 06.09.07, 15:51 chodzilo mi o to, ze doszukujac sie w mezach opiekunek zlodziei, ktorzy tylko czychaja aby klucze podrobic i okrasc mieszkanie, mozna sie rozpedzic i w kazdym facecie z sasiedztwa widziec pedofila, w czlowieku w bramie zboczenca, a w sasiadce akloholiczke... wiecej wiary w ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: tak rozumując... 06.09.07, 20:19 Hoshi to był bardzo skrajny przykład, większość Dziewczyn prawie zakrzyczała autorkę wątku tekstami: "dziecko dajesz a niańce nie ufasz" i dlatego napisałam coś z innego punktu widzenia, bo ktoś może taki mieć i wcale się nie dziwię że jednak obawy są i to po prostu kwestia ostrożności... Odpowiedz Link Zgłoś
an_k_a Re: A ja niestety..... 05.09.07, 16:27 po raz kolejny zauważam osoby, które nie potrafią po prostu odpowiedziec na pytanie bez złośliwości Tak się tylko zastanawiam, czy jeśli przyjaciółka prosi je o radę, to też wypowiadają się w ten sam sposób... No, chyba, że nie mają przyjaciół... Osobiście wolałabym by takie osoby w ogóle moich postów nie czytały, a już na pewno nie wypowiadały się,ale wiadomo to jest forum, jest pytanie-jest odpowiedź, to po co piszesz itd. W każdym razie dzieki tym, które po prostu na moje pytanie odpowiedziały- niezależnie czy odpowiedź była twierdząca czy przecząca Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 Re: A ja niestety..... 06.09.07, 09:34 anko773 lub an_k_o - z takim nastawieniem do wypowiedzi, również tych krytycznych i z takim rozdwojeniem niełatwo funkcjonowac na forum (chyba że założysz sobie prywatne). No i nie szukaj przyjaciółek na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: A ja niestety..... 06.09.07, 12:07 ja mam klucze nie do podrobienia,jeśli zgubie klucze to pozostaje wymienić zamki.Moja znajoma ma opiekunke do synka.Kobieta świetna,zajmuje sie małym lepiej niż swoim.Znajoma często wyjeżdżała i brała ze sobą dziecko.Do czasu kiedy się dowiedziała,że niania pod jej nieobecność urządza imprezki.A dla dziecka jak matka Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Dajecie nianiom klucze? 06.09.07, 16:24 Do drzwi mam 2 zamki, dla niani jest przygotowany tylko do jednego zamka, a i ten klucz zostaje u nas jak niania wraca do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Dajecie nianiom klucze? 07.09.07, 08:26 Muszę jej ufać w kwestiach związanych z moim największym skarbem - dzieckiem. Więc w tej sytuacji dom... Ja nalegałam, żeby pilnowała swojego kompletu kluczy i zabierała go ze sobą, bo zdarzało się, że mąż jej zwinął i nie miała jak wyjść z dzieckiem na spacer. Jeżeli trafiłybyście na nieuczciwą osobę (czego w żadnym razie nikomu nie życzę) to i tak znajdzie sposób... Odpowiedz Link Zgłoś