mama.macieja 01.10.07, 13:44 Drogie Mamy. az mi głupio pytac, ale jak sie dziecko uczy sikac do nocnika to ma ono siedziec czy stać? mi sie wydaje ze ma stać i celować do nocnika, ale znajomi sie ze mnie śmieją. aha.. chłopczyk ma 19 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redmiss Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:49 sama zauważysz co dziecku lepiej pasuje mój sikał na stojąco od początku. jak siedział to mu było niewygodnie i marudził... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:49 no stoi i sika, celuje do nocniczka.... juz dwa razy nam sie tak udalo opróznic pecherz Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:51 Ja wiem jak to technicznie wygląda.Ja się pytam,czy to takie normy,ze chłopiec na stojąco ma sikac. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:50 To zalezy jaka plec dziecka))) Jesli chlopak to moze stac, dziewczynka zdecydowanie siedziec. Stac i celowac dziewczynce raczej nie polecalabym, moze byc problem.Chlopak moze sobie poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:51 O kurcze Faktycznie nie bardzo wiadomo co wybrać. Ja bym do nauki samego korzystania z nocniczka pozwoliła chlopcu siedzieć jednak, celowac zawse się jeszcze zdąży nauczyć, zwłaszcza tak mały ;') Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:54 no ale jak siedzi, to cięzko mu jest uswiadomic sobie co wlasnie robi.... bo np. jak celuje do nocnika to widzi co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:56 Moj synek sika na stojaco i tak tez sie uczyl. Czy to jakas norma -nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:57 Chcesz powiedzieć,ze dziewczynki niejako skazan na sikanie na siedząco nie rozumieja przez całe zycie co robią?)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 13:59 hhahah..nieeee ale ja tu mowie o 19 miesięcznym nieuswiadomionym szkrabie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 14:03 kurdę, tak wceliowac na stojąco do nocnika to nie lada sztuka Mój syn nie chciał na nocniku - siku robił od razu na stojąco prosto do sedesu Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 15:33 Mój siedzi, ale ostatnio tylko na kibelku. Nocnik jest taki ...dziecinny. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 16:02 moj do dzisiaj jeszcze siada,tylko na dworze lub publicznych wc robi na stojaco. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 17:42 Nasz siedział. Jak był już dużym mężczyzną, to go tata nauczył sikac po męsku Odpowiedz Link Zgłoś
beata5_73 Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 20:14 oczywiście, że siedzieć. Później przyjdzie czas, że sam się nauczy na stojąco. Tak było u mojego syna. Dorósł i w pewnym momencie nas zaskoczył, specjalnie nie musieliśmy go uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: stać czy siedzieć??? 01.10.07, 22:24 no cóż....wg obowiązujących zasad kultury to nawet panowie powinni siedziec robiąc siusiu. Inna sprawa,że niektórzy uważają to za niemęskie i sikają gdzie i jak poleci, brrrr. Cieszę się,że mój synek siedzenie traktuje normalnie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wklejone przez moderatora 02.10.07, 00:10 Re: aż mi głupio o to pytac.... olamazur 01.10.07, 13:44 Odpowiedz Myśmy uczyli tak i tak, ale na stojąco zawsze było w jego ocenie atrakcyjniej Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: wklejone przez moderatora 02.10.07, 13:31 mój sika na siedząco(19m-cy). nie jest prawdą,że wtedy nie wie co robi, bo za każdym razem po nasiusianiu pokazuje mi że już i chce wstać z nocnika.za jakis czas spróbujemy na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś