paulanna Re: jakich ciuszków wam brakuje? 31.07.03, 17:10 Po pierwsze - precz z guzikami w ubraniach dla niemowlaczków,tylko zatrzaski, ale nie na pleckach - czy dorośli z dobrej woli kładliby się na takim madejowym łożu? I po ... pierwsze - czapeczki z dobrych materiałów - gdy ostatnio podejmowałam próby znalezienia jako takiej czapki, zdarzyła mi się i taka której jedna część w praniu się zbiegła a druga rozciągnęła - fajnie co? Kolejne po pierwsze - jeśli już zakładane przez głowę, to dość duże rozcięcie zgrabnie ograniczone zapięciami(dwoma jednakowymi) po obu stronach szyjki. No i oczywiście problem metkowy - albo z boku,albo łatwe do wyprucia, albo z mięciutkich materiałów (a istnieją takie możliwości, mam parę zagranicznych przykładów). W rzeczach dla małych dzieci zrezygnować z tych wielkich sztywnych haftów. W spodenkach prosimy o szerokie miękkie gumy, a nie takie wżynające się mini gumeczki które prawie przecinają dzidziusie na pół. No to też sie trochę rozpisałam, ale usprawiedliwiam się tym że moje poprzedniczki też popełniły takie epistoły. Serdecznie pozdrawiam i życzę możliwości realizacji pomysłów własnych i podpowiedzianych. Miłej pracy. Ania mama Paulinki Odpowiedz Link Zgłoś
cetebe Re: jakich ciuszków wam brakuje? 31.07.03, 20:22 zdecydowanie półśpiochów!!!!!! i fajnych pidżamek dla niemowlaka oraz body z krótkim i długim rękawkiem Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 31.07.03, 20:27 Witam Mnie osobiscie bardzo denerwują ubranka dla niemowlaczków zapinane na pleckach (guziki albo zamki) przecież to wogóle nie jest praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
ekachna Re: jakich ciuszków wam brakuje? 31.07.03, 20:50 Bardzo mi brakowało porządnych skarpetek antypoślizgowych: gumy niewytrzymałe, rozmiar jak dla niemowlaczków, co to jeszcze ich do lezenia nie potrzebują i wiekszość z grubej froty. A ja bym chciała większe i cieńsze. Nigdzie nie mogłam dostać body z golfem lub półgolfem dla dzieci od mniej więcej roku. No i czapki: po kiego licha czapka letnia na upał ma podszewkę i nauszniki? Powinna mieć troczki, co by utrudnić zdejmowanie małym łobuzom i duży daszek bądź rondo w kapeluszu. Odpowiedz Link Zgłoś
viola000 Re: jakie dodatki do ubrań...? 01.08.03, 09:51 Bardzo dziękuje za Wasze uwagi. Na pewno coś z tym się zrobi, ale jeszcze męczy mnie dodatkowo kwestia dodatków do odzieży, które byłyby dopasowane fasonem do ubranek. Tzn, jakie, pasujące do ubranek, dodatki chcielibyście spotkać w sklepie z odzieżą dziecięcą? Pisząc dodatki myślę m.in. o zegarkach, bucikach, paskach do spodni, okularach przeciwsłonecznych, torebkach dla dziewczynek, bransoletkach, pierścionkach, strojach kąpielowych, ozdobach do włosów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: jakie dodatki do ubrań...? 04.08.03, 11:04 Co do takich "gadżetów" to wartoby zastanowić się nad bucikami dla naszych maluszków, tych które jeszcze nie chodzą rozmiary poniżej 19 są praktycznie nie do zdobycia, a jeżeli już to tylko szmaciaki w strętnych kolorach. Nie wspomne już o fasonach. Brakuje tez takich malutki sandałków. Sama takie dostałam z Niemiec, na piance, paseczki na rzepy i całość bardzo leciutka, że dziecko nie czuje ich na nogach. Wiele rodziców mnie zaczepiało i pytało gdzie mozna takie dostać. Co do spineczek to wartoby pomysleć o tych dzieciach, które mają cieniutkie włoski lub troszkę mniej, bo większość spineczek spada z włosów. Torebeczki - dopasowane do sukienek, lub jak na dame przystało do bucików. Powinny byc wykonane z materiałów, a nie z plastiku czy czegoś podobnego. Te które widziałam na rynku to istne potworki świecące w ciemności swoim kolorem i nie pasujące do niczego. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: jakie dodatki do ubrań...? 04.08.03, 11:32 . Brakuje tez takich malutki sandałków. Sama takie > dostałam z Niemiec, na piance, paseczki na rzepy i całość bardzo leciutka, że > dziecko nie czuje ich na nogach. Wiele rodziców mnie zaczepiało i pytało gdzie > mozna takie dostać. Hej Takie sandałki można dostać w Cenrtum Janki w But Hali. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 01.08.03, 10:13 Bardzo ciezko kupic pizamki bez stopek. Chodzi mi tu o rozmiary 62-80cm. Uwazam, ze pizamka powinna byc wlasnie bez stopek, zeby material nie sciagal sie na stopkach i nie krepowal paluszkow. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: jakich ciuszków wam brakuje? w kwesti dodatków 01.08.03, 22:13 Do rozmiaru 92 czyli ok.2,5 roku to z dodatków: czapka, hustka na głowę skarpetki, rajstopki lub mała zabawka kiedyś widziałam sliczne ubranko a do tego był misio w takiej samej koszulce jak dzidziowe ubranie. Tu nie widzę ani zegarka ani butów ( bo te muszą być super dobre a takowe cięzk zrobić i niech się zajmą tym specjaliści od ich produkcji po co rozmieniać się na drobne). JEśli chodzi o dzieci większe przedszkolne to pełen popis dla damy: spinki, frotki, torebki, plecaczki, skarpetki, rajstopki ale też opaski, chusteczki na szyjkęchoc te moga byc taż dla malucha. A dla chlopczyka plecak, może czapka skarpety, coś na szyję i koniecznie mnóstwo kieszeni ( taki mały mężczyzna musi mieć swoje skarby a torebki nie ma). Przy całkowitym czaleństwie można linie kosmetyczne do serii ciuszkowej dodać ( podpisując wsółpracę z firmą kosmetyczną zresztą tak można zrobić z butami mogą być do ubranka, ale niech to nie bęą plastiki ani klapki plażowe , bo co z tego, że ładne jak dziecku nogi zmarnuje). Na lato do letnich np.marynarskich komplecików kremiki w marynarskich pudełkach z wysokimi filtrami, mydełka w takich opakowaniech i na jesień i na zimę krem na każdą pogodę. A i jeszcze jedno moja 8 letnia bratanica bardzo się ucieszyła gdy mój mąż przywiózł jej z Niemiec sukienkę, spinki a do tego szkatułke na skarby wszystko z jednej serii. Może dla maluczki buteleczki, kubki niekapki, śliniaczki ( ale nie z troczkiem tylko z z rzepem) , na zimkę rękawiczki. Oj rozpisałam się i rozmarzyłam ciekawe co na to inne emamy Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 01.08.03, 22:32 Witam Nie czytałam wszytskich postów na ten temat, ale mi brakuje ciuszków z małymi, niegryzącymi metkami. Niektóre ciuszki są naprawde śliczne, świetnie uszyte i wykończone, ale mają koszmarne metki, które juz po godzinie noszenia gryzą i odparzają moje dziecko. Właściwie jest to sprawa błaha, bo metkę zawsze można wyciąć czy odpruć, ale czasami są one tak przyszyte, ze po odpruciu po prostu zostają dziury. Dlatego postuluję o mniejsze i delikatniejsze metki! Magda mama Filipa Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jakich ciuszków wam brakuje? 03.08.03, 10:53 Koszuli dla małego mężczyzny gładkiej w ładnym kolorze ! Dla Miśka pieciolatka chciałam w grudniu kupić taką, żeby się na Wigilii prezentował elegancko, a wszedzie były tylko w kratke w burych kolorach, nie do zaakceptowania przeze mnie. Białe były dopiero dla chłopców komunijnych, większych, zresztą nie o biała mi chodziło. Dla dorosłych facetów są teraz takie fajne kolory, i pastelowe, i intensywne, a dla dziecka - nic. A sa takie chwile, że chłopczyk musi być elegancki, a ani burakratka, ani miękka bluza, to nie jest to. No i brak długich spodni cieniutkich na lato - dwa lata temu teściowa cudem takie wyszukała, jedną parę, w tym roku ciut jakby lepiej, mamy dwie pary, ale jasne, a przydałoby się coś ciemniejszego, może w kratkę ? Tak, żeby nie było widac już z daleka, że dziecko zaliczyło bliski kontakt III stopnia z podłożem. Odpowiedz Link Zgłoś
carlafehr Re: jakich ciuszków wam brakuje? 03.08.03, 13:36 A jeszcze mi się coś przypomniało: spodenki kąpielowe dla chłopców ale nie w kztałcie slipków tylko właśnie spodenek z szybko schnącego materiału z wszystymi siateczkowymi majtkami w środku. Do tej pory kuzynka przysyała mi takie cuda z USA, w tym roku po raz piewszy spotkałam takie cuś w Polsce, ale w porównaniu z tymi z USA trochę im jeszcze brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: jakich ciuszków wam brakuje? 04.08.03, 08:49 A ja prosze o takie sliczne, kolorowe, zwiewne, letnie sukienusie z majteczkami z takiego samego materialu (falbanki na pupie mile widziane). I jeszcze jedna rzecz- moja kolezanka kupila w Angli cudowny kostium, a moze raczej ubranko na plaze dla malej. Kostium jest jednoczesciowy, raczej zabudowany z kokarda z tylu, a dol kostiumu jest taki pumpiasty. W srodku wszyte sa nieprzemiekajace majteczki. Do tego jest kapelusz z takiego samego materialu z wielkim rondem, wiazany pod broda. Moge wyslac Ci zdjecie, zebys lepiej zrozumiala moj opis, tylko prosze podaj adres mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
viola000 Mój adres email 05.08.03, 09:27 Aniu mój adres email to viola000@gazeta.pl. Jeśli ktokolwiek będzie miał jakieś ciekawe projekty ubranek lub zdjęcia to bardzo proszę o ich przesyłanie do mnie, a ja postaram się o ich urzeczywistnienie. Jeszcze raz dziękuje za odzew na mój apel. Jest mi naprawdę bardzo miło za Waszą pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kassik Re: jakich ciuszków wam brakuje? 04.08.03, 10:24 Mój mały raczkuje i ma ciągle posiniaczone kolana. Brakuje mi spodenek, które byłyby ciut grubsze na kolanach (może jakaś wkładka?) żeby się tak mały nie obijał. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.zdz Re: jakich ciuszków wam brakuje? 04.08.03, 14:45 Większość spodenek dla małych dzieci ma zbyt ciasne gumki w pasie.Jak mój syn był niemowlakiem kupowałam mu leginsy służące za spodnie,kupowałam takie z krótkimi nogawkami na rozmiar np.104 cm,ponieważ miały one wystarczjąco luźne gumki,tzn.taki przyjaźnie rozciągające się ,służa one do dziś (syn ma 2,5 roku) jako krótki spodenki.Natomiast wszystki takie leginsy lub spodenki fabrycznie nowe mniejszych rozmiarów w sposób wyraźny uciskały dziecku brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_franio Re: jakich ciuszków wam brakuje? 04.08.03, 15:02 Któraś z mam wspominała już o kąpielówkach dla chłopców i ja właśnie w tej kwestii. Wprawdzie mam rocznego synka, który na razie nie potrzebuje tego typu sprzętu, ale rzuciłam ostatnio okiem na stroje kąpielowe dla chłopców i stwierdziłam, że są takie szaro-bure i "na jedno kopyto", podczas gdy te dla dziewczynek wiszące tuż obok przyciągają dziesiątkami kolorów i wzorów. A co do dodatków to trudno kupić fajny komplecik na zimę (czapka, szalik/chusteczka, rękawiczki)i brakuje fajnych wzorów plecaczków, szczególnie dla najmłodszych. No i obiema rękami podpisuję się pod postem dot. ciasności gumek w spodniach. Wiadomo, że każde dziecko ma wystający brzuszek, bo taka jest budowa małego dziecka, dlaczego więc producenci umiszczają w spodniach ciasne gumki??? Odpowiedz Link Zgłoś
grajka11 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 08:34 Przeczytałam wszystkie posty i oprócz tego, że wszystkie uwagi są trafne ( pewnych rzeczy nie uświadamiałam sobie, np. ciasne gumki w spodenkach - myślałam, że to tylko Grześ taki grubasek i muszę sama sobie radzić) chciałam poddać pomysł na piżamkę pajacyka - oczywiście rozpinany na zatrzaski, ale może stopki mogłyby być również przypinane jako luźne skarpetki na chłodniejsze dni. W ciepłe dni lub jak dziecko podrośnie odpiąć i piżamka dłużej posłuży. Miałam taki kombinezon zimowy z Niemiec z odpinanymi butkami- papuciami, akurat Grześ rozpoczłą chodzenie w listopadzie więc na resztę zimy odpieliśmy paputki i dostał "dorosłe" butki. Jak w tym temacie to jeszcze przewija się temat polarków jedni koniecznie z kapuzą inni bez - a może też przypinana np. na zamek błyskawiczny i to samo z rękawkami, wtedy może być bezrękawnik - oczywiście musi to być ładnie wykończone, bo inaczej mija się z celem. Pozdrawiam. Grajka Odpowiedz Link Zgłoś
krutka74 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 10:47 Ja ciagle poluje na getry (teraz juz w rozmiarach 104-110). Wygodne do biegania, ladne kolorystycznie, elastyczne, (tylko nie welurowe ze straganu !!!), na rozne pory roku na lato cienkie na jesien z grubszego materialu!! NIEDOSTEPNE u nas!! Tesciowa przysyla mi ze Stanow! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wiktora Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 11:36 Ojej! Świetny wątek!!! 1. Brakuje mi dużych śpiochów. Wiktor to kawał chłopa, a i tak z tego co wiem nie jest taki największy. Ma 20 miesięcy i kupuję mu ciuchy na 92/98, czasem większe, 92 raczej są ciasne. Śpiochy z rozpinanym krokiem wciąż są potrzebne, ze względu na pieluchę, no i praktyczne. Udaje mi się czasem kupić coś na wyprzedaży w Auchan. Ale tam też rozmiar największy to rozmiar na 36 miesięcy (a już z niego korzystamy). 2. Generalnie za mało miejsca na pieluchę, często nogawki były nienaturalnie długie, korpus krótki, jakby ktoś zapomniał że pieluchę dziecko mieć musi. 3. Dobre zatrzaski to podstawa każdego zapięcia. 4. Nienawidzę rajtuz, z dzieciństwa pamiętam to jako gryzące cholerstwo. Poproszę coś zamiast: półśpiochy ze stópkami byłyby dobre, takie mini-kalesonki. 5. Ciężko dostać cieniutkie skarpetki (mogą być ażurkowe) dla chłopców na lato do sandałek 6. Kolorystyka jest albo bura albo z kolei pastelowa aż do wyrzygania. Sa przecież inne kolory, prawda? 7. Falbanki, kołnierzyczki, kokardki precz!!! Mój mały wygląda w tym pokracznie, a przecież to już mały mężczyzna! 8. Deficyt przyzwoitych czapek. Na lato na wietrzne dni przydałoby się coś przewiewnego ale przyzwoicie kryjącego uszka. 9. Jest na rynku mnóstwo wąskich i ciasnych ubranek. Wiktor nie jest otyły i nigdy nie był ale nie jest też chudy: ma śliczny okrągły brzuszek, musiałam często kupować coś dużo za dużego żeby się zmieścił. Na razie tyle wymyśliłam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
anfido Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 12:07 Jednym słowem brakuje mi ciuszków KOLOROWYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tym bardziej, że mam synka ( a, za kilka miesięcy urodzę drugiego facecika). Dla dziewczynek widzę piekne kolorowe sukienki, spodnie, czapeczki, a dla chłopców wszytsko szare, czarne, bure i ogólnie mówiąc smutne. Na roczek chciałam kupić synkowi jakiś uroczy garniturek, a tu w sklepach tylko tandetne kompleciki, dla mam pozbawionych zupełnie gustu. Patrzysz i od razu odwracasz wzrok, bo straszy z daleka. Po drugie FUNKCJONALNYCH !!!!!!!!!!!! Głownie chodzi mi o dresy - spodnie w porównaniu z bluzą są o jakieś dwa rozmiary większe. Z bluzy bąbel wyrasta szybciej niż ze spodni. No i te przykrótkie rękawy. Koszmar. Do szału również doprowadzają mnie ubranka, które FARBUJĄ. Po trzecie i najważniejsze TANICH !!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy na prawdę ubranka dla naszych dzieciaczków muszą być tak drogie. Jak to jest, że legginsy dla mnie i dla mojego synka kupuję w tych samych cenach ??? Przecież do ubranek dzieicęcych zużywa się mniej materiału, nici i pracy !!! Wiem, że robocizna jest droga, ale czy naprawdę nie można jakoś obniżyć cen ubranek dla naszych milusińskich !?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 11:52 Jak moj synek dopiero co sie urodzil, to mialam klopoty z zakladaniem body przez glowke, i gdzies znalazlam przez przypadek body ktore sie zapina lub wiaze z przodu. Bylo znacznie latwiej je zalozyc! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 05.08.03, 14:52 Violu, ja juz swoje trzy grosze wtrąciłam na dziecku, ale dodam jeszcze: sukienki dla starszych dziewczynek "przyzwoitej" długości - dlaczego 3 letnie dzieciaki mają latac z gołymi pupami?? Ja lubię dłuższe, albo wręcz długie sukienki, Gaba ma ok 100 cm wzrostu a kiecki kupuję na 116 albo i więcej , bo dzięki temu nie świeci golym tyłkiem Jeszcze kwestia kurtek - przydałyby sie ciemne, gładkie (bez zbędnych ozdobek), podszyte naturalnym, oddychającym materiałem. Skarpetki - wyłacznie bawełniane No i czapeczki - ilez ja sie naszykałam zwyklego , białego kapelusika z materiału (znalazłam w Tatuum), wszedzie były słomkowe, z kwaitkami, wstązeczkami, cieniowane, wiązane pod brodą (brrrr).. wszystko, tylko nie białe. Podobnie rzecz sie ma z tenisowkami - marzeniem ściętej głowy jest kupienie białych tenisówek (ogólnie rzecz biorąc cięzko znaleźć jednobarwne, no , chyba,że granataowe lub beżowe) Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: jakich ciuszków wam brakuje? 07.08.03, 13:33 Jeszcze dopiszę, że wcześniej opisywane sukienusie z mateczkami były by suuuper, ale również w sprzedaży mogłyby być same takie majtusie z falbankami, bo widząc sukienki z tego toku będą jeszcze dobre w nastepnym tylko za krótkie i takie majteczki byłyby rozkosznym rozwiązaniem. Oczywiście w jednolitych kolerach by można dobrać do sukienek. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ola033 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 07.08.03, 13:55 z doswiadczenia mamy roczniaka to: cienkich bluz z kapturkiem, cienkich spodenek dlugich na gumce. Moze body z kapturem(nad morze-wiatr, slonce...) owocnej pracy, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kg271 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 07.08.03, 23:28 rajstopek.majteczek,spodenek w których nie ma wszytych gumek .przecież to jest paranoja,zeby gumki nie można było naprzykład wyjąć kiedy pęknie.Piżamek od rozmiaru 62.Pozdrawiam Kasia mama trójki dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: jakich ciuszków wam brakuje? 08.08.03, 13:29 Skarpetek, rajstopek w jednokolorowych bez okropnych wzorków, potworków i innych stworzeń dla dzieci od 2 l. (ponad 90 cm) Ubranek bez cekinów, bufek, falbanek, postrzębionych, wydumanych tego typu firdygałek. Brak mi prostych zwykłych dzinsowych (najchętniej z jasnego dzinsu) spódniczek, sposych na gumeczkę spodenek bez ozdóbek i świcidełek. Nie rozumiem dlaczego dziewczynki muszą nosic różowe wdzianka - mojej córci jest okropnie w tym kolorze. A bardzo często kolekcje są w rózowej kolorystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.r Re: jakich ciuszków wam brakuje? 08.08.03, 21:43 Przypomniało mi się jeszcze coś. Sprytne pajacyki:krótki rękaw-długie nóżki i na odwrót, oraz rękawki i nóżki 3/4.I jeszcze jedna prośba.Niech to będzie proporcjonalne do malucha.Do szału mnie doprowadza, gdy np. w pajacyku tułów + pielucha są ok nie ciągnie, a nogawki o kilka centymetrów za długie, szczególnie w śpiochach i piżamkach ze stópkami. Pozdrowionka Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: jakich ciuszków wam brakuje? 09.08.03, 00:28 Może i ja coś dodam od siebie: muszę powiedzieć, że nie lubię kupować polskich ubranek dla moich dzieciaczków. Powodem jest głównie jakość materiałów i szycia. Nawet już po pierwszym praniu ubranka kurczą się i nie trzymają wymiarów, mechacą, a nawet pojawiają się oczka. No i następna zmora to zatrzaski. Ogólnie rzecz biorąc to wg mnie najlepszy wynalazek w ubrankach dla dzieci, ale w polskich są one często tak mocno zapinane, że odpinając je wyrywa się je z materiału. Nie pamiętam też, żeby jakiekolwiek ubranko zagraniczne, nawet z tych używanych, rozpruło mi się w trakcie noszenia przez dziecko, a w polskich jest to nagminnie. A poza tym bardzo sobie chwalę wszelkiego rodzaju body, śpioszki i pajacyki zapinane w kroku - jest to baaardzo wygodne i tylko takie rzeczy kupuję (żadne troczki lub guziczki). Nie mogę powiedzieć, że jakiejkolwiek garderowy dziecięcej mi brakuje na polskim rynku. Obecnie jest wg mnie bardzo duży wybór, ale niestety ta jakość najczęściej kiepska (absolutnie nieadekwatna do ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: jakich ciuszków wam brakuje? 09.08.03, 08:48 To jeszcze ja może coś na koniec Moje dziecko ma 2.5 miesięcy jest chłopcem i tu chciałoby się napisać niestety chłopcem. Prawie we wszystkich sklepach z ubrankami dla dzieci większość i to ta ładniejsza jest dla dziewczynek. No przynajmniej na pierwszy rzut oka jest w czym wybierać. A dla chłopców szaro-bure kolory, po prostu tragedia. Nawet jak parę dni temu odwiedziłam La Halla to od razu rzuciło mi się w oczy, że tak do roku mozna coś jeszcze ładnego, kolorowego/ ale w dobrym guście kolorowego/ kupic tak później zaczyna się katastrofa. Jedna z mam miała rację/ przepraszam, że nie mogę przytoczyć nicka/ o tym, że dla chłopców w tym wieku brakuje np. bluz z traktorem, pociągiem czy inną maszyną ciężką) No i następna sprawa to brak trzymania przez firmy rozmiarów, szczególnie jest to dokuczliwe przy kupowaniu body dla dziecka lub piżamy jednoczęściowej. Zazwyczaj okazuje się, że w rozmiar 36 miesięcy ledwo ledwo wchodzi dziecko 24 miesięczne o przeciętnym wzroście. O zmorzez kupowania czapek i to zarówno tych letnich jak i zimowych już wcześniej dużo było napisane więc nie będę się rozpisywać. Acha i jeszcze jedna rzecz jeżeli chodzi o spodnie. Zauważyłam, że bardzo często jest źle dopbrana długość spodenek od kroku do pasa, zazwyczaj są za płytkie i przez to bardzo nie wygodne dla dziecka. To chyba na razie tyle, pozdrawiam, Paulina mama Wiktorka Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: jakich ciuszków wam brakuje? 10.08.03, 00:32 Ja też mam synka, i też dostaję szału w sklepie, bo dla dziewczynek to jest mnóstwo rzeczy. A dla chłopców nie, a jak już coś jest, to w wojskowych kolorach. Są dla dziewczynek komplety z dzinsowymi spódnicami lub spodenkami, które się dla chłopców nie nadają bo mają np. falbanki u nogawek. Zmora jest z czapkami dla chłopców. Aktualnie brak mi takich na upały, żeby były dosyć przewiewne... No i gdyby udało się coś zrobić, żeby się ciuszki nie zbiegały w praniu - ostatnio kupiłam 3 body, ta sama firma, ten sam rozmiar i 100% bawełny, tylko faktura mateirłu inna. I zanim jeszcze dziecku włożyłam to uprałam. Jedno się skurczyło o cały rozmiar! Odpowiedz Link Zgłoś
ximim Re: jakich ciuszków wam brakuje? 11.08.03, 13:54 A jeszcze dopiszę Podobają mi się bardzo bluzy, kurteczki, pajace zezwierzątkowane - z deseniem zwierzątkowym + kapturek z oczkami i uszami (a może do tego dołączyć dobrane rękawice z "pazurkami"??). Przyłączam się do prośby - daj znać jak już coś Twojego pójdzie do produkcji - jaka firma i gdzie szukać Pozdrawiam Ximim Odpowiedz Link Zgłoś