agaduch 01.01.08, 14:20 jakie macie pomysły na spacer w taką pogodę ?? Ani na plac zabaw ani na sanki. Czuję się bezradna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigiiemilki Re: pomysł na spacer 01.01.08, 14:55 my normalnie spacerujemy, czyli idziemy pichotka po ulicach; zahaczamy o lasek, patrzymy na pieski, kotki, rys. patykami po piachu,sniegu... nie dokonca rozumiem w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: pomysł na spacer 01.01.08, 16:53 a jaką masz pogodę? bo u nas śnieg i bylismy na sankach i na placu zabaw (suuuper się zjeżdżą na ślizgawce w kombinezonie) a gdyby nie było sniegu tylko byłoby na przykład mokro to ubralkibyśmy zestaw nieprzemakalny i tez na plac zabaw i na spacer (ale nie po ulicach) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: pomysł na spacer 01.01.08, 22:22 Zalezy, w jakim miejscu mieszkasz. Ja codziennie staram sie jezdzic gdzies z corka, ona uwielbia jazde pociagami, autobusami i tramwajami, wiec zwiedzamy sobie okolice, ew. jezdze z nia do stadniny koni. Odpowiedz Link Zgłoś
agaduch Re: pomysł na spacer 02.01.08, 18:05 u nas śniegu jest minimalnie a mróz trzyma, nie chcę jeździć autobusami, bo chcę, żeby się poruszał a na spacerach się nam nudzi.Stadnina może być pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: pomysł na spacer 02.01.08, 18:47 No to generalnie masz maly wybor - bo z jednej strony chcesz, zeby sie poruszal, z drugiej nie lubi spacerow, a w zimie bez sniegu, ciezko wymyslac jakies super atrakcje na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: pomysł na spacer 02.01.08, 19:25 Parki,stawki,lasy jeziora...ja mam w repertuarze tylko park ze stawkiem,wiec chodzimy karmic labedzie,wrzucac kamyki do wody,na plac zabaw,bo tez jest co robic.Gdy pada ubieram mlodego w plaszcz przeciwdeszczowy i kalosze i skacze po kalurzach,bo ktore dziecko tego nie lubi,przy mega wietrze pozostaja krotkie spacery np 10-15 minutowe,ale za to wychodzimy 3-4 krotnie w ciagu dnia.Przy beznadziejenej pogodzie,jade z dzieckiem do centrum rozrywki,a tam juz atrakcje murowane Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: pomysł na spacer 02.01.08, 21:10 czasem zabieramy na dwór małą piłkę lub pimponga Puszczamy po chodniku, jak jest wiatr to samo się turla i można ganiać Ganiamy piłkę raz dziecko raz mama Wcale daleko nie chodzimy po blokowisku, ale czas leci. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: pomysł na spacer 02.01.08, 21:11 Nie wiem jak duże jest dziecko, ale ja z dwulatką chodzę na lodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: beatazet 02.01.08, 22:03 chodzisz z 2 latkiem na lyzwy, czy po prostu poslizgac sie? Jak ona sobie radzi, bo wlasnie dzisiaj zastanawialam sie nad tym, kiedy dziecko radzi sobie na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agaduch Re: pomysł na spacer 02.01.08, 21:28 pomysł z piłeczką też jest dobry !! Mamy trochę problemu, bo syn ma autyzm więc pewne aktywności odpadają. Mamy park ze stawem i moglibyśmy chdzić karmić kaczki, ale ucieka i boję się, że wpadnie do stawu więc taka wyprawa jest niebezpieczna więc wchodzi w grę tylko czasami. Proszę o pomysły bo są świetne !! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: pomysł na spacer 02.01.08, 21:37 Mój syn na spacery zwykle chodzi z łopatką, zawsze się znajdzie coś, co można nią pokopać (piasek, śnieg). Bierzemy piłeczki albo Leo zbiera kamyki, szyszki, liście... Szukamy piesków, kotków, ptaszków... Chlapiemy się w kałużach, rysujemy patykami po piasku, błotku... Kurczę, jakoś nigdy nie mam problemu z tym, co robić na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia mieszkam nad jeziorem :) 02.01.08, 21:38 na promenade, do parku, czasem jade z nim za miasto do lasu. nad jezioro wrzucac kamienie. Ale plac zabaw tez sie sprawdzaa w cieplych rekawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia P.S. 02.01.08, 21:39 dzisiaj synek byl z tatem naprawiac samohod i zmieniac kola. Tez byl 3 godziny na powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś