jagabaga92 07.10.08, 13:59 No właśnie - jak??? Na ból gardła najpospolitsze są tabletki do ssania, a mój synek (4 lata) albo je połyka, albo gryzie (ssanie trwa ok. 10 sekund) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r0sie Re: Jak nauczyć dziecko ssania tabletek???? 07.10.08, 23:05 Chyba bedzie ciezko. Moja 4-latka nie ssie. W razie bolu gardla podaje jej Tantum Verde, ale nie do ssania tylko w areozolu - psikam jej 2 razy do otwartej buzi w strone gardla i po klopocie Ten areozol ma koncowke z rurka, ktora fajnie mozna dotrzec do gardla. Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 Re: Jak nauczyć dziecko ssania tabletek???? 07.10.08, 23:13 witam,mój synek-3,5roku-przy ostatniej infekcji ssał...nie musiałam go tego uczyć,ssał septolete 3razy dziennie,może dlatego że od 1,5roku potrafi żuć gumę i jej nie połknąć;powiem szczerze,że gdy już ssał tą tabletkę to miałam stracha czy aby się nie zachłyśnie- pilnowałam aby nie biegał z pastylką w buzi,więc bezpieczniejsze będzie psikanie...jak poradziła przedmówczyni)pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś