sylwiamc 31.12.08, 19:09 Tak się zastanawiam po prostu co mnie dziś czeka. Mały ma prawie rok i nie wiem jak zareaguje nam huk fajerwerków o północy. Obudzi się? przestraszy? Jak było z Waszymi dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:11 Moje spią i nic nie słyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:14 moi jako małe srajtki (tak do trzech lat) nic nie słyszeli, spali jak zabici. Teraz niestety z błyskiem w oczach budzą się o północy i życzą sobie te fajerwerki oglądać co mi osobiście niezupełnie odpowiada Wolałabym się zająć czymś innym niż zabawianiem dzieci W tym roku może młodszy się nie obudzi bo chory jest ale tylko może... Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:35 Mój Małolat był kochany do trzeciego roku życia kiedy to spał snem sprawiedliwego i nic go nie ruszało. Teraz niestety ma 5 i pół i z całą pewnością obudzi się i każe się nieść do okna (ma zapalenie zatok). Off topic, Dlania, części do inhalatora doszły? Dziecięcia wykurowane? U mnie niestety skończyło się zapaleniem zatok. Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:36 moja zawsze spały i NIC nie słyszały. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:41 Część do inhalatora doszły w poniedziałek... Wczesniej, w sobote, mój mąz znalazł zagubiony element i teraz mamy dwa A jeszcze wcześniej leczylismy dziecko za pomoca inhalacji z... nawilżacza powietrza... Wlewalismy kropelki do komory i młoda wdychała Chyba podziałało, bo w miarę zdrowa (jeszcze tylko kaszle). Zdrówka życzę dla potomka, i dobrej zabawy dla Ciebie mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:36 Mój się dotychczas nie budził, życzyłabym sobie, żeby dzisiaj też przespał Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:40 moj zawsze sie budzi ale my mieszkamy blisko placu gdzie puszczaja wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:47 dzieci spały jak zabite, ale wtedy tych petard nie było aż tak dużo, w tym roku wnuk budził sie z południowej drzemki z straszliwym płaczem, bo dzieciaki strzelały pod domem..ciekawe kto im te petardy sprzedał?? w któregos sylwestra petarda w naszym mieście urwała chłopakowi 3 palce i w rezultacie trzeba było amputowac całą dłoń..za to co roku moje psy dostaja histerii, ujadają i "chodzą po ścianach"..w sylwestra sporą kasę wydaję na środki uspokajające dla nich..Koty koło północy chowaja się w kanapach ze strachu.. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:51 nas przyzwyczajaja juz od tygodnia a dzis od 10 rano petardy trzaskają- najmłodsza ''nie powinna'' sie obudzic =spi od 18 do 6 rano zawsze i wszędzie starsze niestety czekaja na najlepsze i NIESTETY obchuchały mi juz wszystkie dostepne szyby na wysokosci ich gąb- mam teraz takie mizie mazie na oknach Odpowiedz Link Zgłoś
de_boer Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:48 wielkie dzięki za ten temat od kilku dni się zastanawiamy, jak to będzie. Co prawda młodszy potrafi spać przy dźwiękach wiertarki udarowej sąsiada, no ale petardy to jednak co innego Trudno, najwyżej spędzimy bardzo oryginalny wieczór we troje z bardzo oryginalnym zawodzeniem jako tłem muzycznym Pozdrawiam D_B Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 31.12.08, 19:50 moje do tej pory spały ale w wieczorem jak zobaczą to Iga się boi; Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 01.01.09, 12:57 moja 5 miesięczna córka smacznie spała,ale ona śpi w każdych warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: czy Wasze małe dzieci boją się petard w Nowy 01.01.09, 14:00 byłam w szoku- przespała cały hałas ps. a obudził ją tatuś składający życzenia przez telefon Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Biją się ;-) 01.01.09, 23:43 A mój mały zając (2,7) poszedł spać (jak zwykle ostatnio) o 23. Wcześniej trzeba było zapalić mu zimne ognie. A co do petard... Mój brzdąc nie wiedzieć czemu huk petard i nasze tłumaczenie "o petardy strzelają" uprościł jako "strzelają". Przy każdym huku petardy z radością wrzeszczał "BIJĄ się". Mnie ogarnęło zaniepokojenie, bo tłumaczenie, że to petarda tak jak zimne ognie się rozbłyska nie pomaga. Skojarzyło mi się, że bardzo podobał mu się ostatnio "Bolek i Lolek na dzikim zachodzie", gdzie rzeczywiście strzelają i biją się non stop... Na szczęście to BIJĄ się nie budzi w młodym niepokoju, ale będę próbować dalej rozjaśniać mu różnicę między strzelaniem sylwestrowym a rozrubami Odpowiedz Link Zgłoś