doda8 07.12.03, 23:01 jak oduczyć 9-cio miesięcznego Marcelka spania z mamą.W łóżeczku śpi tylko godzinkę i jest mu zle,brakuje miejsca i zaczyna płakać.Czy macie na to sposób.Poradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ligia76 Re: spanie z mamusią 07.12.03, 23:10 Hej Chyba Cie nie pocieszę. Mój synek ma rok i 7 miesiecy i nadal z nim śpię (mąż został wyeksmitowany do innego pokoju). Problemy zaczęły się odkąd zaczął samodzielnie wstawać (ok. 9 miesiący, wcześniej spał w łóżeczku)). Ja go kładłam a on wstawał i potrafił tak ze 100 razy (nie przesadzam). Ok. 24 nadal stał, czasami nawet z zamknietymi oczami i na każdą próbę położenia reagował straaaasznym rykiem. To było juz ponad moje siły, "złamałam" sie i od tamtej pory mały spi ze mną i szczerze mówiąc pewnie tak będzie aż do czasu kiedy będzie starszy i da się go jakoś przekonać. Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa Re: spanie z mamusią 08.12.03, 13:50 Cześć, mój synuś (15 miesięcy) też z nami śpi ( od ok. 3 miesięcy). Nawet jak mocno śpi (usypiam go przy cycu albo u nas w łóżku) a próbuję przenieść go do łożeczka, od razu się budzi i ryczy!( Więc go biorę spowrotem i śpi między nami - najczęściej. Na początku udawało nam się go odkładać wieczorem do jego łóżeczka gdzie spał do 1-2, a potem spał z nami ( po karmieniu), ale teraz ani rusz. Podobno to częste i trzeba poczekać, aż będzie duży i z tego wyrośnie! Moja Pani ginekolog pocieszyła mnie, że do 10 roku życia ędzie przyłaził, przynajmniej na część nocy!) Cierpliwości Magda Odpowiedz Link Zgłoś