iwa1985-85 27.05.09, 15:15 czy 14miesiecznemu dziecku mozna podawac do picia herbatki granulowane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: herbatki granulowane 27.05.09, 15:26 Ale jakie konkretnie? Takie zwykle, nie dla dzieci? Jesli o takie ci chodzi, to ja bym tego doroslemu nie podala a co dopiero dziecku. Stawiam je na rowni z danonkami, parowkami i tym podobnym syfem. to sam syf... Lepiej owocowa taka do zaparzania robic, niz ten sztuczny podrob. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemadlen Re: herbatki granulowane 27.05.09, 15:37 takie dla dzieci z hipp czy bobovity jasne w końcu dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ap3333 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 15:41 A po co? To cukier i chemia. Lepiej nauczyć dziecko pić wodę niegazowaną, ewentualnie z kropelką cytryny, a jak na słodko - to z miodem, zaparzać słabe herbatki ziołowe lub owocowe ze zwykłego suszu, choćby Herbapolu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1985-85 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 16:20 dzieki.Mój synek pije dużo tej herbatki.niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: herbatki granulowane 27.05.09, 16:40 Niesmaczne są Jeśli zaakceptuje wodę - lepiej dawaj wodę. Ale jeśli nie - to nie widzę przeciwwskazań, w końcu to produkty dla małych dzieci, przeszły różne akceptacje Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1985-85 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 17:18 ale mi chodzi o granulowane herbatki ekoland Odpowiedz Link Zgłoś
ewikowa Re: herbatki granulowane 27.05.09, 17:29 Ja sie staralam mala nie przyzwyczajac do cukru za bardzo, wiec jej parzylam jedna torebke herbatki z rozy z herbapolu na 0.5l wody i tak jej zostalo, ze nie lubi slodzonego picia za bardzo, i taniej tez Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: herbatki granulowane 27.05.09, 17:28 Ja też się ostatnio przestraszyłam herbatek granulowanych bobovity i przestawiłam synka na wodę mineralną smakową. Smakowy żywiec uczulił go okropnie (czerwone place na karku). Przestałam mu podawać i wróciłam do herbatek. Chyba powinnam się przestawić na herbatki owocowe. Muszę nad tym popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1985-85 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 17:57 aha.ale ja mówie o herbatkach granulowanych ekoland.a co o nich myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
edzia_79 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 21:03 moja dzieci pija wlasnie te ekolandu.mala ma 20 mies,starszak 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: herbatki granulowane 27.05.09, 21:35 herbatki granulowane to sam cukier i chemia i te dla dzieci i te dla dorosłych ale oczywiście każdy robi jak uważa warto tylko pamiętać że duża ilość wypitych takich napojów może wpływać na apetyt dziecka na jedzenie konkretnych posiłków Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1985-85 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 21:55 jeśli chodzi o jedzenie to apetytu mu nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 21:50 Pewnie tak, tylko po co? Nie lepsza woda? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1985-85 Re: herbatki granulowane 27.05.09, 21:56 pewnie masz racje. dałam mu wode i też wypił Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja25.live Re: herbatki granulowane 28.05.09, 10:07 ata99 napisała: Nie lepsza woda? A skad wiesz, ze ta woda jest akurat dobra, bez chemii i syfu?? Tak na serio to dzisiaj nawet oddychac by sie powinno przez maski i nic nie jesc bo wszedzie jest syf i chemia, a my nie jestesmy w stanie ocenic czy jesli pisze na opakowaniu, ze jest bez konserwantow i sztucznych barwnikow dany produkt to rzeczywiscie tak jest. Ja mojemu dwulatkowi robie takie herbatki, ale nigdy nie sypie tyle ile jest zalecane na opakowaniu bo bym sama tego nie przelkla. Oczywiscie pije tez te parzone owocowe i kompoty domowej roboty, czasami jakas wode smakowa tez łyknie. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: herbatki granulowane 28.05.09, 10:16 Jasne ze pewnosci nie ma, czy w wodzie jakis syf nie plywa, ale skoro dziecko akceptuje wode, po co sypac do niej dodatkowy syf? Wiadomo, ze wszystko "mozna" ale czy trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: herbatki granulowane 28.05.09, 10:24 Ta sama mysl mi się nasunęła, skoro oddychamy syfem to po co pakować jeszcze syf w dziecko, siebie? Nie jestem żadną ekoświruską, ale mam troche zdrowego rozsądku i staram się maksymalnie ogranczać ten cały syf, który producenci zywności nam pakują. Moje nawyki żywieniowe pozostawiają wiele do zyczenia, ale właśnie dzięki przygotowywaniu jedzenia dla dziecka ucze się lepiej jeśc. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: herbatki granulowane 28.05.09, 10:20 herbatki granulowane to maksymalny syf, jak woda nie smakuje zaparz herbatę owocową (polecam jabłko&gruszka herbapolu) ew dawaj sama wodą. Już lepszy rozcienczony sok niz te herbatki. Nie przyzwyczajaj do cukru, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: herbatki granulowane 28.05.09, 10:33 lemurka3 napisała: > (polecam jabłko&gruszka herbapolu) Ta herbatka jest przepyszna Uwielbiam ja i moj mlody tez Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: herbatki granulowane 29.05.09, 10:17 A ja polecam herbatkę przygotowaną samodzielnie. Kupić suszoną żurawinę- zalać wrzatkiem garstkę. Niech się dobrze zaparzy i naciągnie i gotowa. Bardzo smaczna i super na drogi moczowe. Kazano mi robić taka herbatkę małemu, kiedy miał problemyz pH- bo przeszedł zakażenie układu moczowego. Problemy mineły ale ja nadal mu podaję- 2 razy w tygodniu takie herbatki.. Tylko nie pamiętam od jakiego wieku można je dawać dziecku. No i przed zaoparzeniem przepłukuję żurawinę- wiadomo nabieraja ją do woreczka brudnymi łapkami obcy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: herbatki granulowane 30.05.09, 15:00 moja pije cały czas ekoland , nic innego nie chce chyba ze kubuś play ale ona tyle pije ze bankructwo z miejsca na same napoje Odpowiedz Link Zgłoś