jluczko01 21.06.09, 22:09 moja córa za tydzień skończy 17 miesięcy a nie ma ani jednego zęba. pediatrzy każą czekać. Dentysta mówi, że zawiązki są bo dziąsła są bardzo grube. wyniki krwi ok. Czy ktos ma podobną sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: brak zębów 21.06.09, 23:36 czas ząbkowania jest często dziedziczny - popytaj rodziców, teściów, kiedy wy mieliście pierwsze zęby. jeśli stomatolog i pediatra mówią, że wszystko jest ok, to pewnie tak jest. sa dzieci, które ząbkują od 3.mies zycia, a sa takie, co grubo po 1.urodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: brak zębów 22.06.09, 10:00 Napiszę Ci to, co kiedyś powiedział lekarz mojej mamie: "A czy widziała Pani człowieka, któremu by zęby nie wyrosły?". Mnie w końcu wyrosły, Twojej córeczce też wyrosną Odpowiedz Link Zgłoś
astra27 Re: brak zębów 22.06.09, 16:54 Mojej Zuzi pierwszy ząbek wyszedł 7 stycznia jak miała 18,5 miesiąca teraz minęło 5 miesięcy i ma 11 ząbków idą hurtowo takimi rzutami, też się martwiłam ale zęby rosną Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: brak zębów 22.06.09, 18:26 Ja tez zawsze mowilam "czy widziala Pni dziecko bez zebow" jak ktos mowil o p[odobnym problemie. Ale teraz juz nie mowie, bo dziecko bez zebow widzialam bylo kilka ale bardzo slabych. Kierowalabym sie jednak opinia dentysty - skora sa zawiazki to jest ok. moze da sie zrobic rtg dla pewnosci? Odpowiedz Link Zgłoś