tuska123 16.07.09, 22:48 Czy macie jakieś sprawdzone preparaty aby uchronić dziecko przed ich ukąszeniami,po ukąszeniu sprawdza się fenistil. Bo wieczorami gryzą strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janka39 Re: znów te komary 16.07.09, 23:07 niestety, kupilam dzis w aptece "orinoko", srodek ponoc "testowany w dzungli".... taaaa, szkoda ze go pod wrocławiem nie testowali (choc producent wlasnie stad), bo tutaj mozna go o kant tylka rozbic.... nic nie daje kiedys mialam moustidose - skuteczny byl, ale teraz nigdzie nie moge dostac Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: znów te komary 17.07.09, 09:10 W mieszkaniu, na noc - Chicco Zanza No, urządzenie odstraszające komary, do kontaktu. Jest też wersja przenośna - przyznam szczerze jednak, że nie sprawdza się zbyt dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas2 Re: znów te komary 17.07.09, 11:08 A gdzie można kupić to chicco Zanza No i ile kosztuje ? Czy musi być włączone do prądu cały czas i na jak dużą powierzchnię działa ? Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas2 Chicco Zanza No 17.07.09, 11:10 A gdzie można to cudo kupić ? Ile kosztuje i czy rzeczywiście dobrze działa ? Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: Chicco Zanza No 17.07.09, 11:22 Kosztuje ok. 50 zł, zasięg w pomieszczeniu to 25m kwadratowych. U mnie działa. Ja włączam tylko na noc, bo wtedy komary dręczą Jest o tyle fajne, że wytwarza ultradźwięki, które odstraszają komary. Żadnej chemii, w pełni bezpieczne. A kupić można w niektórych aptekach, sklepach z art. dziecięcymi, na allegro. Nie wiem, skąd jesteś, jeśli przypadkiem z Krakowa - to są w 4kids na Zakopiańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas2 Re: Chicco Zanza No 17.07.09, 14:00 Bardzo dziękuję za odpowiedź, jestem z okolic Wa-wy Moja córcia ma uczulenie na komary, a w dodatku chyba "słodką" krew bo komary ją uwielbiają. My mamy po 1-2 ugryzienia, a córcia 15 Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: znów te komary 17.07.09, 12:50 Chicco "w kulce" 26 zł w Warzsawie jest ok chodź drogie w przypadku dużych odczynów alergicznych smaruję hydrocortyzonem 0,5% Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: znów te komary 17.07.09, 21:33 Stosuję spray "Sio" do kupienia w aptekach za niecałe 10 zł. Nadaje się dla niemowlaków nawet (od pierwszych dni życia). Działa rzeczywiście w miejscach nasmarowanych, 2 cm od nasmarowanej przestrzeni komar może ukąsić. Najczęściej psikam na dłoń i smaruję dziecko. Później dokładnie myję ręce bo płyn jest koszmarnie gorzki i jeśli coś bym zjadła taką ręką albo przejechała nią po ustach, pozostawia paskudny posmak. Z tych samych powodów uważam, zeby nie posmarować za blisko buzi dziecka. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
nstemi Re: znów te komary 17.07.09, 22:24 Ja ostatnio kupiłam Raid, taki do gniazdka elektrycznego. Włącza się to na noc i przynajmniej jak dzieci śpią jest spokój. A wcześniej nawet mimo włączonej klimy i zamkniętych okien budziły się pogryzione. Tyle, ze to załatwia sprawę tylko w pomieszczeniach. Poza nimi-tylko "psikacze", fenistil. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagnoma Re: znów te komary 17.07.09, 23:22 Mam mega paranoje na komary Jestem wlasnie na dzialce i z obledem w oczach szukam nowych specyfikow, zeby nas tak nie kasaly. Na pieterku gdzie spimy mamy w oknach moskitiry (zwykla gesto tkana w siatke firanka przypeta do framug okien). W gniazdku "specyfik do kontaktu" ze sloiczkiem z ktorego ulatnia sie smrodzik dla komarow (my z mezem tego nie czujemy, mam nadzieje, ze synek tez nie). Nie zapalamy tam swiatla i nie ma problemu w nocy przy otwartych zamoskitierowanych oknach. Ewentualnie wlaczamy lampke z zolta antykomarowa zarowka. DZIALA! Natomiast w dzien makabra! Nic nie pomaga, ani psikacze, ani smarowidla chicco, ani bzyczek-elektryczek chicco ani spiralki raid Sasiadka kupila cos do spryskiwania trawy w sklepie ogrodniczym. Jutro tez kupie i sie okaze czy dziala Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: znów te komary 18.07.09, 22:24 Ziajka dla dzieci i dorosłych. dla dzieci starcza na 4h, dla dorosłych na 8h. Sprawdza się na ogrodzie, a komarow ci u nas dostatek. Na noc do kontaktu Baygon Bayera-1 butelka starczyła mi na 2 lata ale tylko w sezonie komarowym( naprawdę), dopiero w tym roku kupiłam zapasową buteleczkę. Kiedyś, gdy była noworodkiem psikałam też kołdrę mojej tym preperatem dla dorosłych, i pieluchę, którą kładłam na przewijaku Odpowiedz Link Zgłoś