malin-ka89 14.01.10, 12:54 Mam może troche dziwne pytanie, ale jak macie żaluzje w oknach to czy je tylko odsłaniacie czy podciągacie do samej góry ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Żaluzje 14.01.10, 12:58 mam. drewniane... po co je podciągać do góry??? Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Żaluzje 14.01.10, 13:01 Żeby wpuścić więcej słońca! Na bieżąco decydujemy - tylko odkręcić czy aż podnieść :o) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Żaluzje 14.01.10, 13:29 ile slońca "więcj" bedzie po pociągnięciu żaluzji?? obawiam się ze roznica bedzie niezauważalna... zresztą żaluzje z definicji mają chronić przed slońcem...życzę miłego "wpuszczania slońca" w pokoju od zachodu czy po9łudnia...zwlaszcz w letni gorący dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Żaluzje 14.01.10, 16:12 W gorący letni dzień się ich nie podciąga. W zimny zimowy dzień każda dodatkowa odrobina słońca jest cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
malin-ka89 Re: Żaluzje 14.01.10, 13:10 hm... wtedy jest troche jasniej pewnie, ale czekam na wasze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Żaluzje 14.01.10, 13:36 U mnie różnica jest bardzo duża. I nie rozumiem skąd ten napastliwy ton? Chcę podnieść to podnoszę, czasem to robię, o co chodzi, jest jakiś zakaz? Oczywiście nie wtedy, gdy słońce świeci prosto w okna, ale na przykład, gdy już ze wschodniej strone przejdzie na zachodnią i chcę widzieć bez przeszkód przestrzeń za oknem. pieska Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Żaluzje 14.01.10, 13:56 obserwujesz przestrzeń za oknem??? i żaluzje ci w tym przeszkadzają??? nawet odkręcone??? Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Żaluzje 14.01.10, 14:15 Des, wpadnij do mnie na herbatę, zrobie jakieś super ciasto, komisyjnie podciągnemy żaluzje i zobaczysz, jaka to spektakularna różnica! Przestrzeni nie obserwuję, ja ją wtedy widzę i czuję po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Żaluzje 14.01.10, 15:22 Jak to skąd. To gość, który przebiera się za kobietę na forach(nick papalaya). Teraz dawno tego nie robił i jest sfrustrowany, stąd wyższy poziom agresji. Taki forumowy Piesiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
malin-ka89 Re: Żaluzje 14.01.10, 14:38 według mnie jest róznica, chodziło mi o to czy według was też zauważalna... Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Żaluzje 25.06.19, 11:53 Żaluzje w oknach od wschodu, dopóki słońce świeci są opuszczone, dodatkowo okna zasłonięte gęsto tkanymi zasłonami, które trochę tylko odsłaniam na ok. 30 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Żaluzje 14.01.10, 13:47 to chyba zależy od potrzeb/sytacji/ indywidualnych preferencji. ja np. nie podciągam, bo mam żaluzje tylko w sypialniach, gdzie wielka jasność nie jest mi do szczęscia potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Żaluzje 14.01.10, 17:20 Zależy w którym pomieszczeniu, w sypialniach raczej tylko odsłaniam, w innych pomieszczeniach zwykle podciągam. Zależy też ile słońca jest na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_n_67 Re: Żaluzje 14.01.10, 21:12 Ja nigdy nie odsłaniam żaluzji, tylko je po prostu podciągam, wole w dzień miec całkiem gładkie okna. Odpowiedz Link Zgłoś
divianna557 Re: Żaluzje 14.01.10, 23:03 Mam żaluzje drewniane, w dzień podnosze całkiem do góry, w zalezności od pogody, jeśli jes mocne slonce to tylko odsłaniam. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiiia Re: Żaluzje 15.01.10, 21:17 Ja mam w wynajmowanym mieszkaniu żaluzje i w dzień podciągam je od razu do góry, bo jakos mi sie nie podobają, nie moj klimat. Opuszczam tylko na noc bo mieszkanie jest na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Żaluzje 16.01.10, 03:04 Tylko odsłaniam, nie podciągam. Okna na południowy zachód Odpowiedz Link Zgłoś
syjamka72 Re: Żaluzje 16.01.10, 23:22 Ja również nie odsłaniam tylko podciągam całkiem do góry, szczególnie w zimie. To normalne że zwinięte żaluzje wpuszczają więcej światła do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Żaluzje 25.06.19, 12:52 W zależności od tego czy chcesz mieć więcej czy mniej światła decydujesz o tym co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś