Dodaj do ulubionych

czy ktoras z was czekala z seksem do slubu?

13.03.10, 19:57
pytanie do tych , co slub maja.

ja nie.

zbytnio rozwiazla przed slubem nie bylam-podkreslam smile ale tez zelaznej
dziewicy nie udawalam.
Obserwuj wątek
    • szyszunia11 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:11
      Mnie już nieraz z tego powodu własciciele cyrków i innych lunaparków próbowali załapać, zamknąc do klatki i pokazywać gawiedzi jako swoją najciekawszą (obok karła i gadajacego niedźwiedzia) osobliwość. Na szczęscie jak do tej pory za każdym razem udawało mi się uciec.
      • bweiher Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:17
        Nie.Chociaż ja katoliczka tongue_out ale wyspowiadałam się (parę razy) i
        rozgrzeszenie dostałam.
        • gabrielle76 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:18
          nie smile
    • deodyma Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:17
      nie.
      • asiara74 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:32
        Nie, byłoby ciężko gdyż ze swoim obecnym małżonkiem spotykaliśmy się 5 lat, a
        zaczęliśmy jak mieliśmy po 18.
    • gazeta_mi_placi Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:38
      A czy wśród tych które nie czekały z seksem do ślubu są te które brały ślub kościelny w białej sukni i z welonem na głowie? wink
      • joanna.pio Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:42
        Wszystkie big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:46
          Tak myślałam smile
        • hanalui Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 20:49
          Cytat joanna.pio napisała:

> Wszystkie big_grin

Mow za siebie. Ani z welonem, ani w bialej, i na dodatek w niczym
          nie przypominala slubnej, bo na takowe mam odruch wymiotny o ile
          popatrzec moge to sama w czyms takim nigdy isc nie chcialam big_grin
      • bweiher Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:57
        gazeta_mi_placi napisała:

> A czy wśród tych które nie czekały z seksem do ślubu są te które
        brały ślub koś
        > cielny w białej sukni i z welonem na głowie? wink

Moja kuzynka szła w białej sukni i welonem.
        I wielkim brzuchem tongue_out
      • martishia7 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 21:16
        Raczej nie, w ostatnich latach ecru jest trendy wink
      • lilka69 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 21:17
        gazeta- ha ha. to dobre zapytanie!
      • dzika41 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:28
        ja nie miałam białej big_grin tongue_out
        • dzika41 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:28
          ale welon tak!!! big_grin
      • imasumak Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 19:46
        Nie. W bordowej.
      • innamolata Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 20:55
        a to czasem wianek na głowie (z mirty czy z czegośtam) a nie welon jest oznaką dziewictwa jeśli się idzie do ślubu kościelnego? tongue_out
    • nutka07 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 20:48
      Nie.
      Ja czekalam z mezem na slub.
    • kwirynia Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 21:05
      Ja czekałam.

• pesteczkaija Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 21:52
        a jednak sa takie osoby wink
        gratuluje wink mi się niestety nie udało wink
        • gazeta_mi_placi Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:54
          pesteczkaija napisała:

> a jednak sa takie osoby wink
          > gratuluje wink mi się niestety nie udało wink

Widać po sygnaturce big_grin
    • nisar Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:27
      Ja tak.

Bardzo źle na tym wyszłam. Nikomu nie polecam, naprawdę.
      • gazeta_mi_placi Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:56
        nisar napisała:

> Ja tak.
        >
        > Bardzo źle na tym wyszłam. Nikomu nie polecam, naprawdę.

Okazało się,że jest gejem czy miał małego?
        Dawaj...
        Jakiego rodzaju niespodziankę odkryłaś po nocy po ślubnej?
        Chyba że była to "nieruchomość" big_grin
    • dzika41 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 13.03.10, 22:29
      nie czekałam
    • foczkaka Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 00:37
      My chcielismy czekac ale nie wyszlo tongue_out
      • czar_bajry Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 01:34
        niesmile
    • elza78 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 10:02
      lilka69 napisała:

> pytanie do tych , co slub maja.
      >
      > ja nie.
      >
      no wiadomo jak sie ma meza pilota to taki to szybko przeleci tongue_out
    • mamaolenki25 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 14.03.10, 10:55
      Ja nie, ale mój mąż był tym jedynymwink mam koleżankę która tak (chyba
      jako jedyna z moich znajomych) o i moja mamawink
    • zebra12 Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 14.03.10, 13:28
      Ja czekałam. Teraz po rozwodzie też zachwuję czystość, choć jest
      ciężko. Ale wyjścia nie mam, skoro uważam się za wierzącą.
      • miarka71 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 14.03.10, 13:34
        tak czekałam
        • marminia Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 14.03.10, 19:30
          Czekałam. Nie było łatwo, oj nie.
          • papalaya szacunek 14.03.10, 19:34
            dla tych, którzy pozostali wierni swoim zasadom i przekonaniom...

coraz rzadsze to w dzisiejszych czasach...
            • wieczna-gosia Re: szacunek 14.03.10, 21:21
              a ja nie bylam dziewica do slubu i to tez wynika z moich przekonan- w
              zwiazku z tym tez jestem im wierna smile
              • imasumak Szacunek Wieczna :) 14.03.10, 21:23
                wieczna-gosia napisała:

> a ja nie bylam dziewica do slubu i to tez wynika z moich przekonan-
                w
                > zwiazku z tym tez jestem im wierna smile
            • bri Re: szacunek 15.03.10, 10:11
              Zawsze mnie interesuje na czym to powstrzymanie się od seksu polega
              i w którym miejscu pary, które czekają z tym do ślubu stawiają sobie
              granicę.
      • krejzimama Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 14.03.10, 19:56
        Czy biblia lub 10 przykazań mówi coś o zakazie seksu przed ślubem?
        Czy słuchasz tego co narzucili ci czarno-purpurowi szarlatani i oszuści?
        • zebra12 Każdy ma swoje zasady. Grunto to być im wiernym. 15.03.10, 08:40
          Przykazania to nie wszystko. Biblia jest dośc obszerna. A
          cudzołóstwo i wszeteczeństwo są dość często wspominane i potępiane.
          I to nie ma nic wspólnego z czarno-purpurowymi czy pomarańczowo-
          zielonymi.
          • hanalui Re: Każdy ma swoje zasady. Grunto to być im wiern 15.03.10, 20:59
            Cytat zebra12 napisała:

> Przykazania to nie wszystko. Biblia jest dośc obszerna. A
            > cudzołóstwo i wszeteczeństwo są dość często wspominane i
            potępiane.

"Biblia nakazuje karać śmiercią za zbrodnie seksualne, takie jak
            zdrada, seks ze zwierzętami i gwałt. Ukamienowany miał zostać
            mężczyzna, który zgwałcił zaręczoną kobietę, ale także kobieta,
            która nie krzyczała podczas gwałtu w mieście. Jeśli gwałt nastąpił w
            polu, gdzie nikt nie mógł usłyszeć jej krzyków, kara nie była tak
            surowa. Biblia przewiduje również śmierć za poślubienie teściowej
            oraz pewne formy kazirodztwa z udziałem matki ojca oraz synowej.
            Inne formy kazirodztwa nie są tak surowo karane: karą za seks z
            siostrą lub siostrą przyrodnią jest wygnanie, a stosunek seksualny z
            ciotką jest uważany jedynie za naganny. U Hammurabiego za stosunki z
            córką obowiązuje kara wygna- nia, ale za seks z matką obie strony
            zostają skazane na spalenie żywcem. Za seks z macochą mężczyzna
            zostawał pozbawiony dziedzictwa, z córką – skazany na wygnanie, z
            synową – utopiony, a za stosunek seksualny z narzeczoną syna płacił
            grzywnę."

www.wprost.pl/ar/163796/Biblia-zdeprawowana/?I=1380
        • elza78 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 08:55
          biblia mowi np o ukamienowaniu jawnogrzesznicy - to prawdopodobnie byla babeczka
          zyjaca rozwiazle czyli kara za wolnosc seksualna byla smierc...
          nie trzeba chyba pisac co staloby sie z Maria i jej dzieckiem gdyby Jozef ja
          oddalil w ciazy - ukamienowanie, seks przedmalzenski oznaczal wg starego
          testamentu smierc i glupi jest ten kto tego nie dostrzega bo to jedynie dwa
          przyklady.
          • wieczna-gosia Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 08:58
            ale zasady ST obowiazuja Zydow. A w NT Jezus kilka razy i to dosc
            dobitnie mowi "wezcie sie ludzie odwalcie a ty sie laska pozbieraj".
            • szyszunia11 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 09:45
              wieczna-gosia napisała:

> ale zasady ST obowiazuja Zydow. A w NT Jezus kilka razy i to dosc
              > dobitnie mowi "wezcie sie ludzie odwalcie a ty sie laska pozbieraj".

dokładniebig_grin Elza, masz braki!
              • elza78 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 09:53
                szyszuniu wiesz skad sie wzielo 10 przykazan na ktore to powolujecie sie
                odnosnie seksu przedmalzenskiego - poczytaj dobrze bo to STARY TESTAMENT smile
                macie braki big_grin
                • szyszunia11 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 09:58
                  elza78 napisała:

> szyszuniu wiesz skad sie wzielo 10 przykazan na ktore to powolujecie sie
                  > odnosnie seksu przedmalzenskiego - poczytaj dobrze bo to STARY TESTAMENT smile
                  > macie braki big_grin

no tak - ja tez mam braki, ale nie tutaj;P wszak szóste przykazanie bynajmniej nie mówi nic o ukamienowaniu o którym piszesz, które wręcz sprzeciwia się przykazaniu piatemu. Prawem niezmiennym i uniwerslanym sa przykazania, a nie starotestamentalne prawo karne.

>
                  • elza78 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 10:08
                    wiesz szyszuniu, mnie cala sprawa gila bo czas kiedy moglam seks przedmalzenski
                    uprawiac mam juz od paru lat za soba, ale zwyczajnie rozsmiesza mnie niezmiernie
                    jesli ktos sie powoluje na zrodla ktorych nawet nie wzial do reki i nie
                    przeczytal i jeszcze idzie w zaparte ze jest tak jak twierdzi smile poczytaj czy
                    biblia mowi cos o seksie przedmalzenskim i w jaki sposob a potem bedziesz na
                    forum wyrazac swoje poglady w temacie bo wzmianek na ten temat jest tam wiele smile
                    • elza78 jeszcze jedno w kontekscie 15.03.10, 10:12
                      czyje wyrazasz szyszka zdanie - bo jesli nie czarno purpurowych szarlatanow i
                      oszustow, nie to ktore jest zawarte w pismie, to rowniez czyjes i zastanow sie
                      kogo cytujesz, bo wydaje mi sie ze bierzesz udzial w opluwaniu sie kosciola i
                      jego przeciwnikow nei zdajac sobei z tego nawet sprawy - aby o czyms rozmawiac
                      trzeba miec o tym pojecie a nie dysponowac jednostronna zafalszowana wizja
                      zagorzalych wrogow kosciola z piana na pysku big_grin
                      obserwuje to wszystko z boku majac WLASNE zdanie w temacie niemniej cala ta
                      dyskusja dostarcza wielu radosnych wrazen smile
                      • szyszunia11 Re: jeszcze jedno w kontekscie 15.03.10, 20:35
                        elza78 napisała:

> czyje wyrazasz szyszka zdanie - bo jesli nie czarno purpurowych szarlatanow i
                        > oszustow, nie to ktore jest zawarte w pismie, to rowniez czyjes i zastanow sie
                        > kogo cytujesz, bo wydaje mi sie ze bierzesz udzial w opluwaniu sie kosciola i
                        > jego przeciwnikow nei zdajac sobei z tego nawet sprawy - aby o czyms rozmawiac
                        > trzeba miec o tym pojecie a nie dysponowac jednostronna zafalszowana wizja
                        > zagorzalych wrogow kosciola z piana na pysku big_grin
                        > obserwuje to wszystko z boku majac WLASNE zdanie w temacie niemniej cala ta
                        > dyskusja dostarcza wielu radosnych wrazen smile
                        >

Elzo, mozna jeśniej? Bo kompletnie nie kapuje o co Ci chodzibig_grin
                        co do Biblii, to traktuję ją jako całość , sam Stary Testament nie jest dla mnie źródłem wystarczającym jako, że jestem chrześcijanką a Wieczna Gosia juz napisała jak chrześcijanin powinien się odnosić do kamienowania cudzołoznikówwink- to tyle.
                        • elza78 Re: jeszcze jedno w kontekscie 15.03.10, 21:32
                          jasniej juz chyba nie mozna big_grin
                          • szyszunia11 Re: jeszcze jedno w kontekscie 15.03.10, 21:37
                            elza78 napisała:

> jasniej juz chyba nie mozna big_grin

Elza prosze Cię, ze ja niby z piana na ustach biorę udział w opluwaniu coś tam coś tam - naprawdę nie wiem o co Ci chodzi a chciałabym, moze to i proste, ale ja dzis bardzo zmeczona jestem i może nieco przywiędła moja percepcjawink
              • esme83 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 20:52
                No i za cudzołóstwo chrześcijanie nie kamieniują. Ale Chrystus nie zniósł
                przykazania "nie cudzołóż", a wręcz przeciwnie, uczynił je bardziej
                rygorystycznym "Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! (28) A Ja wam
                powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu
                dopuścił z nią cudzołóstwa."
            • elza78 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 09:52
              gosia 10 przykazan wedlug tej tezy tez jest tworem starotestamentowym...
              jezus sam mowil z enie przyszedl prawa zmieniac tylko je wypelnic...
            • croyance Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 18:08
              'ale zasady ST obowiazuja Zydow.'

Nie w synagodze liberalnej.
      • nowel1 Re: Szyszunia, Kwirynia, Nisar przybijcie piątkę! 15.03.10, 09:50
        zebra12 napisała:

> Ja czekałam. Teraz po rozwodzie też zachwuję czystość, choć jest
        > ciężko. Ale wyjścia nie mam, skoro uważam się za wierzącą.

Tzn.masz kościelne stwierdzenie nieważności sakramentu małżeństwa, tak?
        • zebra12 Nowel1 16.03.10, 09:51
          Nie mam. Dlatego przed Bogiem nasze małżeństwo istnieje nadal.
          Dlatego dochowuję wierności mężowi.
    • el_jot Re: szacunek 14.03.10, 22:06
      Bo może sama ma tylko takie doświadczeniasmile
      • mazoka ... 14.03.10, 23:12
        nie czekałam, ale moj mąż był tym pierwszym i jak dotąd jedynym z którym to
        robiłamtongue_out
      • grzalka a my postanowiliśmy 14.03.10, 23:15
        pójść jeszcze dalej i zacząć współżycie w pierwszą rocznicę ślubu

oczywiście w welonie (białym)
        • wieczna-gosia Re: a my postanowiliśmy 15.03.10, 05:45
          nie swiadczy to dobrze o waszej silnej woli, no ale wiesz Grzalka jak
          jestes taka latwa......
    • edit38 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 06:37
      Nie czekałam, ale moim pierwszym i jedynym jest mój obecny mąż.
      Poznaliśmy się gdy miałam 17 lat i byliśmy ze sobą 9 lat zanim sie
      pobraliśmy.
    • jantarowo Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 12:00
      tak, ja czekalam do slubu- kolezankibig_grin
    • krejzimama pomijając wszystko inne 15.03.10, 12:46
      Nie wydaje sie wam dziwne i anachroniczne, że zasady życia w XXI
      wieku wyznaczają pisma sprzed tysiecy lub setek lat? Tworzone w
      czasach kiedy kobieta była traktowana na równi z inwentarzem domowym.
      • miarka71 Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 17:58
        Ja czekałam nie dalatego ,że jestem wierząca, poprostu z szacunku do
        siebie i swojego ciała,wink
        • drinkit Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 20:56
          miarka71 napisała:

> Ja czekałam nie dalatego ,że jestem wierząca, poprostu z szacunku do
          > siebie i swojego ciała,wink

Zdefiniuj proszę "szacunek do siebie i własnego ciała".
      • esme83 Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 21:04
        No nie wydaje mi się to ani dziwne, ani anachroniczne, bo wierzę, że to Słowo
        Boże. A gdybym nie wierzyła, to w zasadzie też nie wiem, dlaczego tekst sprzed
        kilku tysięcy lat ma być gorszy od tego sprzed np. pięciu lat - mądry (lub
        głupi) może być i jeden, i drugi.
        • krejzimama Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 21:12
          Takie z tego słowo boże jak z koziej dupy trąbka. Wiadomo że jedynym prawdziwym
          bogiem jest Flying Spaghetti Monster.

Co do anachroniczności tekstu to nie chodzi o jego mądrość czy głupote. Chodzi o
          to że w ciągu tych tysięcy lat ludzkość ewoluowała i nastąpiły ogromne zmiany
          społeczne. Więc regulowanie zasad życia współczesnych ludzi przez pisma sprzed
          kilku tysięcy lat które powstały w takiej nie innej rzeczywistości i warunkach
          jest idiotyczne.
          Stąd teraz w XXI wieku potępanie czegoś tak naturalnego jak seks bez ślubu.
          Ja nie mam ślubu kościelnego i miec nie będę. Zatem według chrzescijan i innych
          religijnych opętańców jestem dziwką i wszetecznicą.
          • esme83 Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 21:31
            Takie z tego słowo boże jak z koziej dupy trąbka.
            -----
            Ale dopuszczasz możliwość, że inni ludzie mogą mieć swoje przekonania i - no,
            popatrz - inne niż twoje?

Co do anachroniczności tekstu to nie chodzi o jego mądrość czy głupote. Chodzi o
            to że w ciągu tych tysięcy lat ludzkość ewoluowała i nastąpiły ogromne zmiany
            społeczne. Więc regulowanie zasad życia współczesnych ludzi przez pisma sprzed
            kilku tysięcy lat które powstały w takiej nie innej rzeczywistości i warunkach
            jest idiotyczne.
            -----
            To akurat kwestia poglądów i to nawet nie religijnych. Ja np. nie wierzę w
            żadnego "ducha dziejów" czy "ducha epoki", jestem zdania, że może i ludzkość się
            zmieniała, ale człowiek jest w zasadzie taki sam.

Stąd teraz w XXI wieku potępanie czegoś tak naturalnego jak seks bez ślubu.
            ----
            Dla ciebie naturalnego, dla mnie np. nie.

Ja nie mam ślubu kościelnego i miec nie będę. Zatem według chrzescijan i innych
            religijnych opętańców jestem dziwką i wszetecznicą.
            -----
            Hłe hłe, nie ma to jak powiedzieć "lepiej od ciebie wiem, co o mnie myślisz".
            • krejzimama Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 21:50
              > Ale dopuszczasz możliwość, że inni ludzie mogą mieć swoje przekonania i - no,
              > popatrz - inne niż twoje?
              Oczywiście że dopuszczam. Wolność poglądów i ich wyrażania jest wartością samą w
              sobie. Ale też dopuszczam sobie prawo do krytyki i wykpiwania tych poglądów.

estem zdania, że może i ludzkość si
              > ę
              > zmieniała, ale człowiek jest w zasadzie taki sam.

Gdyby tak było tak tkwilibyśmy w epoce kamienia. Uważasz, że człowiek nie
              podelgał przemianom w historii? Nie powstwały i nie gineły idee, poglądy?
              Współczesny człowiekie w ciągu dnia przyswaja i przetwarza więcej bodźców i
              informacji niż człowiek sprzed tysiąca lat przez całe życie.
              Fakt że jak się czyta wpisy forumowych konserw wydaje się że zatrzymały sie na
              etapie przed oświeceniem i rewolucją iformatyczną i obyczajową.

> Dla ciebie naturalnego, dla mnie np. nie

Czym różni się sex po ślubie od tego bez ślubu? Ja nie widze różnicy.

> Hłe hłe, nie ma to jak powiedzieć "lepiej od ciebie wiem, co o mnie myślisz".
              Tak ponoć jest napisane w tych waszych ksiegach.

• esme83 Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 22:37
                Oczywiście że dopuszczam. Wolność poglądów i ich wyrażania jest wartością samą w
                sobie.
                ----
                Miłe zaskoczenie.

Gdyby tak było tak tkwilibyśmy w epoce kamienia. (...)
                -----
                Non sequitur.

Uważasz, że człowiek nie podelgał przemianom w historii? Nie powstwały i nie
                gineły idee, poglądy?
                -----
                No w zasadzie to tak właśnie uważam. Bo uważam, że sformułowanie "człowiek
                podlegał przemianom" jest znacznie mniej trafne niż stwierdzenie, że to raczej
                człowiek zmieniał: ustroje społeczne,
                kulturę, idee, poglądy itd. Jasne, że częściowo sam podlegał wpływowi warunków
                zewnętrznych, ale zasadniczo to on kształtował świat. Gdyby nie to, nie
                wyszlibyśmy z epoki kamienia;-p (A ty jesteś zwolenniczka skrajnego
                determinizmu? Jest to do pewnego stopnia atrakcyjna koncepcja, ale mnie bardziej
                przekonują argumenty jej przeciwników.)
                Innymi słowy, uważam, że ludzie różnych epok i kultur, przy wszystkich
                różnicach, mają ze sobą dostatecznie wiele wspólnego.

Współczesny człowiekie w ciągu dnia przyswaja i przetwarza więcej bodźców i
                informacji niż człowiek sprzed tysiąca lat przez całe życie.
                -------
                No tak, ale co w zasadzie z tego wynika?

> Fakt że jak się czyta wpisy forumowych konserw wydaje się że zatrzymały sie na
                > etapie przed oświeceniem i rewolucją iformatyczną i obyczajową.
                -----
                Idea pewnej powszechnej wspólnoty wszystkich ludzi jest obecna także w myśli
                oświeceniasmile

Czym różni się sex po ślubie od tego bez ślubu? Ja nie widze różnicy.
                -----
                Ja też nie, bo znam tylko ten po ślubie.

Tak ponoć jest napisane w tych waszych ksiegach.
                ----
                Moja religia nie jest religią księgismile
      • babcia47 Re: pomijając wszystko inne 15.03.10, 21:14
        tal bogiem a prawdą, gdy czyta się biblię, szczególnie stary
        testament, to człowiek powinien sie rumienic az po same
        uszy..zaczynając od wyprowadzenia rodzaju ludzkiego od małżeństwa,
        któremu, po zabójstwie brata został jeden syn, jakim cudem
        (???)..przez zdrady, gwałty, molestowanie, cudzołóstwo, odbieranie
        żon, czasem przez zgładzenie męża, wielożeństwo, nieobyczajność po
        nawet kazirodcze wsłóżycie córek z ojcem..wiek XXI jest pod tym
        wzgledem wręcz pruderyjny
    • esme83 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 20:53
      Tak, czekaliśmy.
    • morgen_stern Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 21:25
      Niezmiennie rozwala mnie zdanie "zachowywać czystość".
      Czystość to się zachowuje w łazience, a seks z osobą, którą się kocha - bo chyba
      kochałyście swoich przyszłych mężów - nie jest brudny, no po prostu ręce
      i cycki opadają. Jak można w ogóle używać w tym kontekście tego słowa, nawet
      jako przenośnia. To jest absolutnie chore.
      Ale skoro ktoś trwa w wierze, która niegdyś uważała kobietę za brudne, plugawe
      stworzenie, które kusi mężczyznę do złego, to w sumie czemu się dziwić?
      • szyszunia11 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 21:38
        morgen_stern napisała:

> Niezmiennie rozwala mnie zdanie "zachowywać czystość".

bardzo lubie szukać elementów wspólnych z osobami zwykle majacymi inne zdanie. I prosze - znalazłam - też nie przepadam za tym określeniem!big_grin
        • morgen_stern Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 21:39
          Jaaaaa, wypiję za to, szyszunia! Desperadosem, może być? tongue_out
          • szyszunia11 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 15.03.10, 21:43
            morgen_stern napisała:

> Jaaaaa, wypiję za to, szyszunia! Desperadosem, może być? tongue_out
            >
            pewnie, smacznegobig_grin
    • moofka Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 16.03.10, 06:20
      cudzolostwo jest zdrada malzenska
      i jak rozumiem nie w zdjeciu majtek najgorsza
      a w zlamaniu przysiegi malzenskiej
      seks przedmalzenski to zaledwie nieczystosc
      i nie ma co sie nakrecac w swojej lepszosci ze sie czekalo z szacunku do ciala (w domysle ci co nie czekali tego szacunku nie przejawiali?)
      bo jak powiadal Jezus w tym samym pismie
      celnicy i nierzadnice wejda przed wami do krolestwa niebieskiego wink
    • nanuk24 Re: czy ktoras z was czekala z seksem do slubu? 16.03.10, 06:37
      Nie.
      My jeszcze "to"tongue_out zrobilismy na szybcika godzine przed slubemtongue_out
      Jezeli o "te" hehe sprawy chodzi, to moge byc nieczysta do konca
      zyciabig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka