zajaczek101 24.02.04, 11:46 Byłam w dwóch rożnych laboratoriach i w jednym norma jest do 4 a druga do 6.2. Nie wiece jaka powinna być. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaestery Re: jaka norma wyników TSH 24.02.04, 13:02 hej jak ja mialam robione badania to na dole wynikow bylo napisana norma od 2,5- 5,mi wypadl sam srodeczek 3,5,a najlepiej to zapytaj sie lekarza, ktory ci zlecil badania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin11 Re: jaka norma wyników TSH 24.02.04, 21:31 norma zależy jakich odczynników użyto do badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
zajaczek101 Re: jaka norma wyników TSH 25.02.04, 08:58 Jeśli możesz to mi to wyjaśnij. Przecież lekarz czytając wynik nie wie jakich odczynników użyto. A może się mylę. Może wyniki wtedy podawane są w różnych jednostach, aby dać lekarzowi sygnał w jakich odczynnikach była badana krew?. Bardzo chciałabym wiedzieć, bo wynik mam już a wizyta u endokr. za parę miesięcy, chyba że pójdę prywatnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś